Hank Williams

Componist

Hank Williams is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Karaoke 1: Tuesday

1996 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Renny Rye. Met o.a. Albert Finney, Richard E. Grant, Hywel Bennett, Roy Hudd en Anna Chansellor.

Schrijver Daniel Feeld (Finney) is een onbehouwen bruut die alles behalve opvalt door zijn charme, zoals regisseur Nick Balmer (Grant), die zijn nieuwste scenario [KL]Karaoke[KLE] verfilmde, maar al te best weet. Hij maakt zich razend over de minste verandering aan zijn tekst. Door zijn overmatig drankgebruik wordt het ook steeds moeilijker voor hem om fictie en werkelijkheid uit elkaar te houden. Deze houding drijven zijn agent Ben Baglin (Hudd) en producer Anna Griffiths (Chansellor) tot de wanhoop. Bittere inzet van het laatste gigantische werk van Dennis Potter, waarin duidelijk een groot aantal autobiografische gegevens verwerkt werden. Dit scenario (evenals de drie volgende van deze miniserie) geeft zeker geen vleiend beeld van de tv en filmwereld waar je met snobisme meer kunt bereiken dan met eerlijke arbeid. Het verhaal wordt bevolkt met de meest uitzinnige personages en dito situaties. Fotografie van Ashley Rowe. Stereo.

Hank Williams, vie et mort d'un Cadillac Cowboy

1994 | Biografie, Documentaire, Muziek

Frankrijk 1994. Biografie van Claude Ventura.

Portret van de invloedrijke country-zanger in omgekeerde volgorde. Hank Williams kwam op 1 januari 1953 in Oak Hills om het leven toen hij op weg was naar een nieuwjaarsconcert in Clanton, Ohio. Barkes neemt dit gegeven als uitgangspunt en gaat zo terug in de tijd, op zoek naar de roots van de in 1934 in Alabama geboren zanger/componist van een groot aantal van de populairste C&W-songs van de 20e eeuw. Hij spreekt met mensen die met hem werkten, zoals Don Helms, Ray Price, Charles Carr (Williams' chauffeur op het ogenblik van zijn dood), Chet Atkins en Jerry Rivers. Ook heeft hij gesprekken met Jett Williams, Hanks dochter die vijf dagen na zijn dood geboren werd en met zijn tweede vrouw, de mysterieuze Billie Jean Horton. Ventura die zijn scenario en speurtocht baseerde op het boek The Life And Times Of Hank Williams van Bruce Gidoll en Arnold Rogers, toont tevens enkele zeldzame beelden van de zanger op de scène, in de studio en in familieverband met vrouw Audrey, zo on Hank Jr. en dochter Lycrecia. Een verhelderende documentaire die ook de zwakke kanten van een enorm getalenteerd man niet uit de weg gaat. De tekst van Philippe Paringaux wordt ingesproken door Lucas Belvaux. Fotografie is van Jean-Claude Ducouret en de beelden werden gemonteerd door Babeth Si Ramdane. De soundtrack bestaat uit hits van Hank Williams.

Morning Glory

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Christopher Reeve, Deborah Raffin, Lloyd Bochner, Nina Foch en Helen Shaver.

Zojuist ontslagen uit de gevangenis, arriveert Reeve in een afgelegen stadje in het zuiden. Via een advertentie belandt hij bij weduwe Raffin, die sinds de dood van haar man de boerderij alleen runt. Ze heeft tevens de zorg over twee kleine kinderen en ze is zwanger van een derde. Sheriff Walsh staat bijzonder vijandig tegenover de vreemdeling en als in het stadje een meisje van lichte zeden wordt vermoord, is Reeve natuurlijk de eerste verdachte. Zwaar op de hand liggend drama met een hoofdpersoon die zich als een gekwelde kerel door de film sleurt. Uitstekende sfeeropbouw en sublieme tekening van de stadsbewoners. Het voorspelbare scenario van Charles Jarrott en Deborah Raffin, naar een roman van LaVyrle Spencer, is erop geschreven om de tranen te laten vloeien. Mooi gefotografeerd door Laszlo George.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hank Williams op televisie komt.

Reageer