Yoav Kosh

Cameraman

Yoav Kosh is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Hole ahava be'shikun gimel

1995 | Komedie

Israël 1995. Komedie van Savi Gabizon. Met o.a. Moshe Ivgi, Hannah Azoulay-Hasfari, Avigail Arieli, Tuvia Gelber en Menashe Noy.

Victor (Ivgi) is niet helemaal in orde, maar een buitenstaander merkt dat niet. Hij woont in een armzalige wijk in een flat met zijn moeder en zijn opoe. Hij zendt illegaal B-films uit via de kabel. De buurt beschouwt hem zo`n beetje als de dorpsidioot. Michaella (Arieli) en haar vriend Gadi (Noy) komen in de straat wonen. Michaella is een oogverblindende verschijning. Victor is onmiddellijk weg van haar en maakt haar stante pede het hof; of ze nu wel of niet een vriend heeft, kan Victor geen bal schelen. Hij overweldigt haar met bloemen, maar als hij op de drempel van haar voordeur gaat kamperen, is het gauw gedaan met de koopman: hij belandt in een psychiatrische inrichting. Daar ontmoet Victor de prettig gestoorde Levana (Azulay-Hasfari) die er vast van overtuigd is een vrouwelijke rabbijn te zijn, die gelukkig getrouwd is en de moeder van een aantal kinderen. Victor en Levana krijgen een hartstochtelijke relatie. Tenslotte komt die bloedmooie Michaella Victor met een bezoekje vereren - was hij nu gek of niet! Het filmdebuut van Gabizon is zeer beslist niet subtiel, maar het is bevolkt met personages, die allemaal op een of andere manier veel warmte uitstralen en de sympathieke Ivgi steelt de show. Het scenario is van regisseur Gabizon. De fotografie is van Yoav Kosh. Israels tevergeefse hoop voor de Oscar als Beste Buitenlandse film, maar wel bekroond op kleine festivals in Europa en Zuid-Amerika. Thuis een kassucces van jewelste en heeft niet minder dan tien prijzen in de wacht gesleept. Geproduceerd met o.a. financiële steun van het Fund for the Promotion Of Israeli Quality Films - oordeel zelf!

Hagamal Hame'ofef

1994 | Komedie, Drama

Israël 1994. Komedie van Rami Na'aman. Met o.a. Gideon Singer, Salim Dau, Laurence Bouvard en Gilat Ankori.

Een lichtvoetige kijk op de Israëlische samenleving in deze allegorische komedie over een aan lager wal geraakte Hebreeuwse professor die samen met een Arabische vuilnisman en een katholieke ex-non een monument in Tel Aviv wil restaureren. De film biedt een aardig inzicht in de cultuur van het land en mondt uit in een nogal optimistisch fantasie-einde dat het cynisme van sommigen over de situatie in het Midden-Oosten misschien iets milder maakt. Speelt in de jaren 1930. Het scenario is van regisseur Na'aman. Het camerawerk is van Yoav Kosh.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoav Kosh op televisie komt.

Reageer