Jack Birkett

Acteur

Jack Birkett is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Travelling Light

1992 | Biografie, Experimenteel

Italië 1992. Biografie van Theo Eshetu. Met o.a. Lindsay Kemp, Jack Birkett, Jonathan Burnett, David Bowie en Steve Callen.

Portret van de Britse mimespeler Lindsay Kemp. De film begint met zijn geboorte in Noord-Yorkshire. Zijn zus, die veel van dansen hield, stierf als kind. Zijn ouders wilden dat hij de leegte zou opvullen. Hij werd meegenomen naar cabaret en films, waar hij zijn roeping kreeg. In deze experimentele film zijn verscheidene b[KA3]uhne-acts te zien waarin Kemp en zijn partners optreden (waaronder Birkett, Bowie en Haughton). Daarnaast wordt het verhaal van zijn leven verteld. Voorbeelden van de stukken van Kemp zijn onder andere: Dream, Salome, Nijinsky en Onnagata. In elk stuk komt het narcistische karakter van de artiest duidelijk naar voren. Door de mixed-mediatechnieken van videomaker Eshetu vloeien de beelden voortdurend samen. Dat is vernieuwend en getuigt van een visuele vindingrijkheid die verder gaat dan de meeste biografische documentaires: de kijker betreedt het rijk van de zuivere kunst en het pure ritme.

The Tempest

1980 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Derek Jarman. Met o.a. Heathcore Williams, Karl Johnson, Toyah Willcox, Jack Birkett en Peter Bull.

Een bijna perfecte Shakespeare-verfilming, op locatie in de Stoneleigh-abdij van Warwickshire opgenomen, met een discrete en nauwgezette montage van de Shakespearetekst. De eigenaardige rolbezetting bevat enige verrassingen: Williams als Prospero, Willcox als het ongeremde tienermeisje Miranda en vooral Birkett schitterend als Caliban. Jarman herdacht in filmtermen één van de meest mysterieuze en verbeeldingrijke Shakespeare-stukken, maar respecteerde ook de geest van het origineel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jack Birkett op televisie komt.

Reageer