Imre Sinkovits

Acteur

Imre Sinkovits is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Egri Csillagok

1968 | Avonturenfilm, Historische film

Hongarije 1968. Avonturenfilm van Zoltàn Várkonyi. Met o.a. Imre Sinkovits, István Kovàcs, Vera Venczel, Ferenc Bessenyei en Tibor Bitskoy.

Een lang historisch drama vol avontuur, dat speelt in de zestiende eeuw tijdens de Turkse overheersing van Hongarije. Kovàcs en Venczel zijn twee jongeren, Gorgely en Éva die door een horde Turken worden ontvoerd. Tijdens hun gevangenschap komen ze in het bezit van een geluk-brengende ring, die toebehoort aan de vorst Ymurdsak. Het lukt hen bij gevolg terug te keren naar het koninklijke hof in Boeda. Gorgely ontwikkelt zich tot een heldhaftig krijgsman met menige overwinning op de Turken op zijn naam, maar de onfortuinlijke Turkse vorst wil -ook na twintig jaar nog- zijn ring ten koste van alles terug. Deze slaagt er in Éva's kind te ontvoeren en Grogery levert een eindgevecht, waarbij de Turkse vorst het onderspit delft. Een degelijke, wellicht een tikkeltje eenzijdige, maar toch onderhoudende familiefilm.

Két felid[KA11]o al pokolban

1961 | Oorlogsfilm

Hongarije 1961. Oorlogsfilm van Zoltán Fabri. Met o.a. Imre Sinkovits, Dezsó Garas en Lászlo Márkus.

In een krijgsgevangenkamp ergens in de Oekraïne laten de nazi's gevangen Hongaarse soldaten in 1944 onder barbaarse omstandigheden verdedigingslinies aanleggen tegen de oprukkende Sovjets. Ze besluiten temidden van deze ontberingen, vernederingen, willekeur en terreur de gevangenen ter ontspanning en vanwege Hitler's verjaardag op 20 april, een voetbalwedstrijd te laten spelen tegen hun onderdrukkers. Een van de Hongaren is een voormalige crack uit het nationale elftal, die een team probeert te formeren. Als ze gaan spelen proberen andere gevangenen een uitbraak te forceren en worden er allerlei afleidingsmanoeuvres gemaakt; de nazi's hakken hen op bloedige wijze in de pan, maar niet op het speelveld. Een met emoties van haat geladen film, die nog altijd recht overeind staat; een THE GREAT ESCAPE op z'n Hongaars zonder gentlemen en sportievelingen. Péter Bacsó schreef het scenario en Ferenc Szécsényi verzorgde het camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Imre Sinkovits op televisie komt.

Reageer