Milada Jezková

1910 -1994 Acteur

Milada Jezková (1910-1994) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Antonyho šance

1987 | Drama

Servië en Montenegro 1987. Drama van Vit Olmer. Met o.a. Luboš Veselý, Veronika Jeniková, Barbora Straková, Jana Švandová en Václav Knop.

Een melodrama over een echtpaar, dat bij toeval en zonder liefde is getrouwd. De vrouw, Marta, hoopt op een makkelijk leven in de stad, weduwnaar Antoni zoekt een huishoudster om zijn jonge dochtertje te verzorgen. Beiden worden teleurgesteld en pas na gevaarlijke blunders leren zij elkaar te begrijpen. Nogal voorspelbaar verhaal, dat toch aangenaam is door de lichte toon. Scenario van regisseur en Rudolf Raz. Camerawerk van Ota Kopriva.

Ja milujem, ty milujes

1980 | Komedie

Servië en Montenegro/Tsjechië 1980. Komedie van Dušan Hanák en Dusan Hanak. Met o.a. Roman Klosowski, Iva Janzurova, Milan Jelic, Ludovit Reiter en Vaclav Babka.

Een kleine bekroonde tragikomedie over een spoorwegarbeider, die nog bij zijn moeder woont, terwijl hij al over de veertig is. Hoewel hij graag aan de vrouw zou willen raken, kan hij de ware Sara niet vinden en heeft hij zijn toevlucht tot de drank genomen, waardoor zijn kansen steeds kleiner worden. Hij is daardoor het middelpunt van spotternij en meent de cirkel te kunnen doorbreken als een vriend omkomt, door met zijn vriendin aan te pappen. Maar hij komt niet los van de drank en dat is de boodschap van de film. Scenario van de regisseur en Dusan Dusek. Camerawerk van Jozef Ort-Snep en Alojz Hanúsek.

Loves of a Blonde

1965 | Romantische komedie

Servië en Montenegro 1965. Romantische komedie van Milos Forman. Met o.a. Hana Brejchová, Vladimír Pucholt, Vladimír Mensík, Jan Vostrcil en Milada Jezková.

In de jaren zestig is de schoenenfabriek in de Tsjechische arbeidersstad Zruc het domein van vrijwel uitsluitend vrouwen. Zoals elk van hen hoopt de blonde Andula (Brejchová) dat haar sombere toekomstverwachtingen worden tegengesproken en de ware Jacob zich toch nog aan haar openbaart. Zou misschien amusante pianist op doorreis Milda (Pucholt) de grijze monotonie van deze goede volksdochter van Lenin kunnen opfleuren? Forman, ten tijde van de Tsjechische New Wave al niet gediend van autoritaire ideologieën, observeert zijn afgematte antiheldin met de polslittekens en de kijker weet voldoende.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Milada Jezková op televisie komt.

Reageer