Martha Elena Cervantes

Acteur

Martha Elena Cervantes is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

Arañas infernales

1966 | Fantasy

Mexico 1966. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. 'Blue Demon', Blanca Sánchez en Martha Elena Cervantes.

Op een planeet in een ver sterrenstelsel leven spinnen die zich in mensen kunnen veranderen. De spinnen proberen de aarde te veroveren, maar ze worden dwarsgezeten door een worstelaar. Nogal belachelijk. De held in kwestie verslaat de zogenaamd veel intelligentere buitenaardse wezens met stompen en schoppen.

Luna de miel para nueve

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Begoña Palacios, María Eugenia San Martín, Martha Elena Cervantes en Norma Mora.

Een pasgetrouwd stel wil de wittebroodsweken in een afgelegen hut doorbrengen. Er duiken zeven personen op die om beschutting tegen de regen vragen. Vaudeville zonder enige charme.

Agarrando parejo

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Javier Solís, Lucha Villa en Martha Elena Cervantes.

Twee zusters laten twee oplichters voor hun mannen doorgaan om zo hun grootouders te sussen en hun hinderlijke aanbidders te ontlopen. 'Los Polivoces', een komisch echtpaar gespecialiseerd in verkleedpartijen debuteerde in deze film. Jaren later en na groot succes op de televisie bereikten zij de top in de filmwereld. Een zeer onbeholpen komedie.

Las bravuconas

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel Capetillo, Lorena Velázquez, Martha Elena Cervantes en Raúl Ramírez.

Door hun goede manieren en hun afkeer van geweld zijn drie jongens de risee van hun dorp geworden, tot schaamte van hun grootvader. Hij bedenkt een plan waardoor zij in ieders ogen moedig zullen lijken. In de film is machogedrag tussen de twee seksen overvloedig aanwezig. Aan het eind blijkt blijkt, zoals meestal in Mexicaanse films, dat de mannen overwinnen.

Pecado

1961 | Drama

Mexico/Guatemala 1961. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Jorge Mistral, Teresa Velázquez, Martha Elena Cervantes en Eric del Castillo.

In deze klassieke driehoeksverhouding heeft de vrouw twee mannen in hun begeerte meegesleept. Een typisch melodrama over `lage lusten`, gesitueerd in een tropische (toeristische) omgeving, waardoor de film veel weg heeft van een vakantieansicht. Ook heeft de film folkloristische elementen en wordt er een enkele keer een liedje gezongen (niet voor niets gaat het om een co-produktie met Guatemala).

Los invisibles

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Viruta, Capulina, Eduardo Fajardo en Martha Elena Cervantes.

Twee werknemers van een poppenfabriek vinden een speciale verfsoort uit: alles wat men er mee beschildert wordt onzichtbaar. De verf valt echter in handen van een beruchte dief, `El Mago`. Een zeer middelmatige komedie met een luchtige en onzinnige intrige. `El Mago`(de tovenaar) is de Spanjaard Fajardo, die zich vaker voor de Mexicaasnse film uitslooft.

El Tigre Negro

1961 |

Mexico 1961. Benito Alazraki. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Martha Elena Cervantes, Joaquín 'Borolas' García en Oscar Cuéllar.

Wanneer hun tent wordt gestolen door de geduchte bandiet 'El Tigre Negro', besluiten twee broers met gevoel voor humor zich in rovers te veranderen om de dief van hun spullen een afstraffing te geven. Een redelijk sympathieke parodie op de macho- avonturenfilms met revolutionaire inslag. 'Loco' Valdez kreeg de gelegenheid om in de meest dwaze kostuums te verschijnen.

Pobre del pobre

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Martha Elena Cervantes en Rosa María Gallardo.

Een pastoor wil zijn twee neven, die van nietsdoen en feestvieren houden, laten trouwen met twee meisjes, maar alles loopt in het honderd door een aaneenschakeling van misverstanden. Alweer een typisch Mexicaanse komedie, waarin een pastoor zonder veel vernuft de problemen van zijn verwanten probeert op te lossen, en waarin alles afloopt zoals het af moet lopen, namelijk goed.

Un Trio de tres

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Carlos Orellana. Met o.a. Martha Roth, Alfonso 'Pompín' Iglesias, Manuel 'Manolín' Palacios en Martha Elena Cervantes.

Een secretaresse van een verzekeringsmaatschappij roept de hulp in van twee privé-detectives om een multi-miljonair te beschermen. Een onverteerbare film vol uitermate flauwe grappen.

Tin Tan y las modelos

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Lorena Velázquez, Marquesita Radell en Martha Elena Cervantes.

Een ex-conducteur en de eigenaresse van een parfumerie werken samen om een paar modellen mooi te maken voor een variété-programma. Een gedwongen aandoende komedie zonder enige spontaniteit, met de populaire 'Tin Tan'.

Látigo Negro contra los farsantes

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemán, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

Een gemaskerde rechtdoener bindt de strijd aan met een reeks bandieten. Deze film bestaat uit drie episoden: 'El farsante', 'La escuela del crimen' en 'La heredera impaciente'. Het was de eerste van vier films onder regie van Curiel rond de avonturen van 'Látigo Negro', de een nog matiger dan de ander.

La Muerte pasa lista

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemám, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

De derde film rond de avonturen van de rechtdoener 'Látigo Negro'. De episoden van deze film heten: Mensaje de sangre, El Látigo en acción en La marca del Chacal.

La Marca del Gavilán

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemán, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

De tweede aflevering van de avonturen van `El L[KA1]atigo Negro`, waarin de held het wederom aan de stok krijgt met allerlei bandieten. Evenals zijn voorganger (EL LATIGO NEGRO CONTRA LOS FARSANTES) bestaat deze film uit drie episoden: La marca del Gavilán, La trampa en Matrimonio y mortaja. Even onbeduidend als het eerste deel.

Ellas también son rebeldes

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Lorena Velázquez, Martha Elena Cervantes, Silvia Suárez en María Eugenia San Martín.

Een meisje wordt dood aangetroffen in een auto. Haar vriendin wordt verhoord. Deze laatste wordt belasterd door journalisten, als gevolg waarvan haar verhouding met haar vriend uitgaat. De zwaar moraliserende toon doet alle goede kwaliteiten te niet van een regisseur die veel betere films gemaakt heeft. Vertoond op het festival van Mar del Plata in 1961, tot groot leedvermaak van het publiek.

Con la misma moneda

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Julio Alemán, Martha Elena Cervantes, Roberto Ramírez en Pancho Córdova.

De gemaskerde rechtdoener 'Látigo Negro' wreekt zich op een bende bandieten die een dorp uitbuiten. Vierde en laatste film rond de avonturen van de gemaskerde van het type 'Zorro', gespeeld door een nieuwkomer in het genre: Alemán. De film bestaat uit de volgende episoden: 'Con la misma moneda', 'La flecha delatora' en 'Los profanadores'. Even pover als zijn voorgangers.

Chicas casaderas

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Silvia Suárez, Martha Elena Cervantes en Beatriz Aguirre.

Drie meisjes besluiten te gaan trouwen, maar als gevolg van een reeks misverstanden wordt het allemaal heel moeilijk. Vervolg op QUINCEANERA, gesitueerd in de Mexicaanse bourgeoisie, en met als moraal: het geluk van de middenklasse laat niet lang meer op zich wachten. Gekunsteld en matig.

Esposa te doy

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Maricruz Olivier, Emma Roldán en Martha Elena Cervantes.

Opgestookt door haar moeder besluit een pas getrouwd meisje te scheiden. Ongelooflijk reactionaire film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martha Elena Cervantes op televisie komt.

Reageer