Carmen Sevilla is acteur.
Er zijn 51 films gevonden.

Rostros

1977 | Horror

Spanje 1977. Horror van Juan Ignacio Galván. Met o.a. Carmen Sevilla, Juan Pardo, Bárbara Rey en Julián Ugarte.

Een beeldhouwer in crisis ontmoet een raadselachtige vrouw. De eerste speelfilm van de regisseur, en in alle opzichten een absolute mislukking.

Enseñar a un sinverguenza

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Agustín Navarro. Met o.a. Carmen Sevilla, José Rubio, Manuel Alexandre en José Luis Coll.

Een gefrustreerde lerares en een schaamteloze jongen worden op elkaar verliefd. Een uiterst slechte film, gebaseerd op een al even slecht toneelstuk.

Terapia al desnudo

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Pedro Lazaga. Met o.a. José María Iñigo, Carmen Sevilla, Emilio Gutiérrez Caba, María Kosty en Mabel Escaño.

Een man is in staat om mensen te hypnotiseren en gebruikt die gave voor erotische doeleinden. Een grof tot schaamteloos knoeiwerk.

La Promesa

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Ángel del Pozo. Met o.a. Carmen Sevilla, Manolo Otero, Juan Luis Galiardo, Antonio Ferrandis en Mabel Escaño.

Een behoorlijk rijpe prostituée op het platteland roept allerhande hartstochten op. Een vervelende en afgezaagde film.

Guerreras verde

1976 | Avonturenfilm

Spanje 1976. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Carmen Sevilla, Sancho Gracia, Roberto Camardiel, Daniel Martín en Rafael Hernández.

In Cordoba bestrijdt de Guardia Civil enige misdadigers. Een smadelijk propagandistisch knoeiwerk.

Una Mujer de cabaret

1975 | Drama, Musical

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Carmen Sevilla, José María Rodero, Armando Calvo en Agata Lys.

Een wat oudere zangerers wordt verliefd op haar corrupte manager. Werkelijk een film waarbij het schaamrood je op de kaken komt.

Strip-Tease a la inglesa

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José Luis Madrid. Met o.a. Carmen Sevilla, José Sazatornil, Agata Lys en Jaime de Mora y Aragón.

Een Spaans echtpaar komt in dienst in een chalet dat eigendom is van een Engels stel. Een grof en stereotiep blijspel.

Nosotros los decentes

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Carmen Sevilla, José Luis Lopéz Vázquez, Florinda Chico en Queta Claver.

De volmaakte en zuivere liefde die ontstaat tussen een getrouwde man en een vrouw die voor haar stervende echtgenoot zorgt. Een film die in alle opzichten erbarmelijk genoemd mag worden.

Muerte de un quinqui

1975 | Actiefilm

Spanje 1975. Actiefilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Paul Naschy, Carmen Sevilla, Henry Gregor en Eva León.

Een goedkope misdadiger zoekt zijn toevlucht in het huis van een eenvoudige familie. Dit onuitstaanbare knoeiwerk is in zijn schaamteloosheid zelfs zover gegaan dat het plagiaat pleegt op de onsterfelijke film WHITE HEAT van Raoul Walsh.

La Noche de los 100 pájaros

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Javier Escrivá, Carmen Sevilla, Agata Lys en Florinda Chico.

Een man aarzelt tussen de liefde van twee vrouwen van verschillende leeftijd. Dit is een onuitstaanbare, overdreven theatrale en slecht gespeelde film.

La Cruz del Diablo

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van John Gilling. Met o.a. Carmen Sevilla, Ramiro Oliveros, Adolfo Marsillach, Emma Cohen en Fernando Sancho.

In de 19e eeuw komt een Engelse schrijver naar Spanje om zich te verdiepen in de legende van de tempelridders. De verfilming van een werk van Gustavo A. Bécquer, één van de beste Spaanse romantische lyrici; derhalve een zeer interessant thema. Het wordt echter verpest door een middelmatig scenario, een slappe regie en verkeerde acteurs. De laatste film van John Gilling.

Sex o no sex

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Julio Diamante. Met o.a. Carmen Sevilla, José Sacristán, Antonio Ferrandis, José Vivó en Agata Lys.

Een man is bezeten van seks. Een waardeloze poging om de erotische obsessie van onze samenleving commercieel uit te buiten.

La Loba y la paloma

1974 | Avonturenfilm

Spanje 1974. Avonturenfilm van Gonzalo Suáres en Gonzalo Suarez. Met o.a. Carmen Sevilla, Donald Pleasence, Michael Dunn, Muriel Catalá en Aldo Sambrell.

Een net uit de gevangenis ontslagen man wil dat zijn vrouw hem helpt om een schat te ontdekken. Een film met demystificerend-provocerende pretenties die slechts in het belachelijke blijft steken.

Nadie oyó gritar

1973 | Thriller

Spanje 1973. Thriller van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Carmen Sevilla, Vicente Parra, Antonio Casas en Tony Isbert.

Een deftige prostituée begint een vreemde relatie met een buurman die getuige is geweest van de moord op een vrouw. Een middelmatige thriller waarmee Eloy de la Iglesia in de voetsporen van Hitchcock lijkt te willen treden en probeert zijn voorafgaande, succesvolle films EL TECHO DE CRISTAL en LA SEMANA DEL ASESINO te combineren.

No es bueno que el hombre esté solo

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Pedro Olea. Met o.a. José López Vázquez, Carmen Sevilla, Máximo Valverde en Helga Liné.

Een introverte man op rijpere leeftijd (met als enig gezelschap een levensgrote pop) ziet hoe zijn privéleven wordt bedreigd door een prostituée en haar schaamteloze minnaar. Een weinig overtuigend psychologisch drama, dat geschreven is door de veelzijdige José Truchado.

La Cera virgen

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van José María Forqué. Met o.a. Carmen Sevilla, José Luis Lopéz Vázquez, Vera Sanders, Maribel Martín en Eva León.

Een jong meisje uit de provincie richt in haar geboorteplaats een rendez-vous club op. Het is een oppervlakkige en dubbelzinnige aanklacht tegen het moralisme op het platteland.

El Mas fabuloso golpe del Far West

1972 | Western

Spanje 1972. Western van José Antonio de la Loma. Met o.a. Carmen Sevilla, Mark Edwards, Fernando Sancho, Barbara Carrol en Patty Sheppard.

Een Mexicaanse bandiet laat zich arresteren om ongemerkt een bankroof voor te bereiden en spreekt met zijn medeplichtige af in de besneeuwde bergen, waar degene met de buit echter niet komt opdagen. Dit is de tactiek van de twee bedenkers die de andere bendeleden elkaar laten uitroeien. Deze paella-western heeft een visueel bijzondere kwaliteit door de situering in de sneeuw, en een vernuftig scenario vol ironische wendingen. De regisseur grijpt zijn kansen tot een opvallende stijloefening aan, maar vergeet daarbij het echte Amerikaanse Westen aannemelijk te suggereren.

El Techo de cristal

1971 | Thriller, Erotiek

Spanje 1971. Thriller van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Carmen Sevilla, Patty Shepard, Dean Selmier, Emma Cohen en Hugo Blanco.

Elke nacht gooit een vrouw een brokstuk van het lijk van haar man voor de varkens. Een claustrofobische thriller, rijk aan nimfomane, krankzinnige en lesbische elementen is. Destijds was de film een groot kassucces.

Una Señora llamada Andrés

1970 | Komedie, Fantasy

Spanje 1970. Komedie van Julio Buchs. Met o.a. Carmen Sevilla, Juan Luis Galiardo, José Sacristán en Helga Liné.

Teneinde een rekening te vereffenen, vervormt de Olympus de lichamen en zielen. Slecht, ondanks een paar geslaagde 'gags'.

El Relicario

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Carmen Sevilla, Arturo Fernández, Manolo Gómez Bur, Miguel Mateo en Arturo Fernandez.

Herverfilming van de gelijknamige film, in overeenstemming met de gebruikelijke middelmatigheid van Gil.

Un Adulterio decente

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Carmen Sevilla, Fernando Fernán-Gómez, Manolo Gómez Bur en Jaime de Mora y Aragón.

Een wetenschapper houdt de theorie staande dat overspel wordt veroorzaakt door een speciaal virus dat kan worden geïsoleerd. Deze komedie, geënt op een toneelstuk van Jardiel Poncela, wilde het folkloristische imago van Carmen Sevilla veranderen.

La Guerrillera de Villa

1969 | Avonturenfilm

Mexico/Spanje 1969. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Carmen Sevilla, Vicente Parra, Julio Alemán en José Elías Moreno.

Een Spaanse zangeres stelt zich ter beschikking van de Mexicaanse Revolutie. Een onbeschrijflijk grotesk knoeiwerk.

El Taxi de los conflictos

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Juanjo Menéndez, Juan Diego en Carmen Sevilla.

De kleurrijke clientèle van een Madrileense taxichauffeur. Een stompzinnige en demagogische film, die destijds toch een zeker succes behaalde.

Camino del Rocío

1966 | Romantiek, Musical

Spanje 1966. Romantiek van Rafael Gil. Met o.a. Carmen Sevilla, Arturo Fernández, Francisco Rabal en Guillermo Marín.

Tijdens de pelgrimstocht naar Rocío ontstaat een driehoeksverhouding. Een betreurenswaardig folkloristisch melodrama.

Crucero de verano

1964 | Romantiek

Italië/Spanje 1964. Romantiek van Luis Lucia. Met o.a. Carmen Sevilla, Gabriele Ferzetti, Marisa Merlini en Manuel Alexandre.

De liefdesgeschiedenis van een jonge Madrileense bediende en een buitenlandse politicus tijdens een cruise. Een domme, onbelangrijke film.

El Balcón de la luna

1962 | Romantiek, Musical

Spanje 1962. Romantiek van Luis Saslavsky. Met o.a. Carmen Sevilla, Lola Flores, Paquita Rico en Leo Anchóriz.

De film vertelt het verhaal van drie meisjes die zingend en dansend op het toneel hun brood verdienen. Dit is één van de populairste spektakels uit de geschiedenis van de Spaanse 'folkloristische' film, waarin de drie beroemdste actrices in dit genre, Carmen Sevilla, Lola Flores en Paquita Rico bijeen zijn gebracht.

King of Kings

1961 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1961. Drama van Nicholas Ray. Met o.a. Jeffrey Hunter, Siobhan McKenna, Robert Ryan, Hurd Hatfield en Viveca Lindfors.

'I was a teenage Jesus', zo werd deze film in 1961 spottend genoemd. Omdat regisseur Ray vaak over tieners filmde (Rebel Without a Cause) en vooral omdat hoofdrolspeler Jeffrey Hunter als Jezus zo jong en modieus oogde. Hoe leuk de spot ook is, feit is dat King of Kings een serieuze en mooie verfilming is van de tweede helft van de Bijbel. Ondersteund door sterke muziek van Oscarwinnaar Miklós Rózsa, widescreen ansichtkaartbeelden van Milton Krasner (All about Eve), een prima bijcast (onder andere Ryan als Johannes de Doper) en met Orson Welles als verteller, schetst Ray een aannemelijk portret van een verlichte man die in zijn tijd revolutionair bezig was.

El Secreto de Mónica

1961 | Drama

Spanje/Argentinië 1961. Drama van José María Forqué. Met o.a. Carmen Sevilla, Adolfo Marsillach, Enrique A. Diosdado en Antonia Herrero.

In de buurt van een Zuidamerikaans dorp krijgt een man een ongeluk. Daardoor komt hij erachter dat zijn vrouw er heeft gewoond. Een zeer zwakke film die echter een paar geslaagde details bevat.

El Deseo y el amor

1961 | Drama

Frankrijk/Spanje 1961. Drama van Luis María Delgado en Henri Decoin. Met o.a. Antonio Vilar, Martine Carol, Carmen Sevilla en Francoise Arnoul.

Een eenvoudige Spaanse visser wordt verblind door een onweerstaanbare Franse actrice. Een belachelijke film met een moraliserende achtergrond.

La Venganza

1959 | Drama, Romantiek

Spanje 1959. Drama van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Raf Vallone, Carmen Sevilla, Jorge Mistral en Fernando Rey.

Een net uit de gevangenis ontslagen boer beschouwt een kameraad als schuldige van zijn onrechtvaardige opsluiting en wil hem vermoorden. Eén van de beste films van Bardem, die later in opspraak kwam, en van de Spaanse cinema uit die tijd.

Secretaria para todo

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Carmen Sevilla, Antonio Casal, Carmen de Lirio en Tony Leblanc.

Een secretaresse aarzelt tussen haar baas en een klant. Een volledig stompzinnige liefdeskomedie.

Pane, amore e Andalusia

1958 | Komedie

Spanje/Italië 1958. Komedie van Javier Seto. Met o.a. Vittorio De Sica, Carmen Sevilla, Peppino De Filippo, Lea Padovani en Columba Dominguez.

Een politiecommandant staat op het punt met een oude vrijster te trouwen, als hij met de blaaskapel naar een muziekconcours in Andalusië wordt gestuurd en daar in allerlei amoureuze verwikkelingen belandt, waar ook zijn bruid thuis lucht van krijgt. In de nood gedreven kiest hij voor het vrijgezellenleven, terwijl zijn kapel winnaar is geworden. Het vierde deel rond de onvermoeibare en overjarige rokkenjager De Sica vervangt de sociale satire door toeristische tafereeltjes en kluchteffecten, maar de fut is er bij alle betrokkenen uit.

Europa di notte

1958 | Muziek, Documentaire

Italië 1958. Muziek van Alessandro Blasetti. Met o.a. Carmen Sevilla, Domenico Modugno, Henry Salvador en The Platters.

Documentaire over beroemde shows en variéténummers die tussen 1950 en 1960 in de beste nachtclubs van Europa werden vertoond. Voor wie van nostalgie houdt en van liedjes uit die periode.

Amore E Andalusia Pane

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Javier Seto. Met o.a. Dolores Palumbo, Vicente Parra, Columba Dominguez, Carmen Sevilla en Mario Carotenuto.

Documentaire over beroemde shows en variéténummers die tussen 1950 en 1960 in de beste nachtclubs van Europa werden vertoond. Voor wie van nostalgie houdt en van liedjes uit die periode.

Spanish Affair

1957 | Romantiek

Spanje 1957. Romantiek van Don Siegel. Met o.a. Richard Kiley, Carmen Sevilla, Jose Guardiola en Jesus Tordesillas.

De Amerikaanse architect Kiley heeft de supervisie over de bouw van een hotel in Madrid. Tot zijn verbazing krijgt hij te horen dat zijn plannen te ambitieus gevonden worden door zijn drie bazen. Hij wil zijn project echter verdedigen, waarop hij besluit persoonlijk naar Bilbao, Barcelona en Segovia te trekken. Omdat hij geen woord Spaans spreekt, laat hij zich vergezellen door de mooie Sevilla. Deze werd echter reeds als kind beloofd aan zigeuner Guardiola, die het niet neemt dat zijn verloofde met die Amerikaan het land rondtrekt. Siegel had duidelijk zin in een reisje door Spanje, dus nam hij maar gelijk een film op, ook al past deze op geen enkele manier in de rest van zijn œuvre. Richard Collins schreef het dunne draadje dat als scenario dienst moest doen. Sam Leavitt schoot er prachtige beelden bij. Gedraaid in Vista Vision.

Pantaloons

1957 |

1957. John Berry. Met o.a. Christine Carrere, Carmen Sevilla en Fernandel.

De Amerikaanse architect Kiley heeft de supervisie over de bouw van een hotel in Madrid. Tot zijn verbazing krijgt hij te horen dat zijn plannen te ambitieus gevonden worden door zijn drie bazen. Hij wil zijn project echter verdedigen, waarop hij besluit persoonlijk naar Bilbao, Barcelona en Segovia te trekken. Omdat hij geen woord Spaans spreekt, laat hij zich vergezellen door de mooie Sevilla. Deze werd echter reeds als kind beloofd aan zigeuner Guardiola, die het niet neemt dat zijn verloofde met die Amerikaan het land rondtrekt. Siegel had duidelijk zin in een reisje door Spanje, dus nam hij maar gelijk een film op, ook al past deze op geen enkele manier in de rest van zijn œuvre. Richard Collins schreef het dunne draadje dat als scenario dienst moest doen. Sam Leavitt schoot er prachtige beelden bij. Gedraaid in Vista Vision.

La picar molinera

1955 |

Spanje 1955. Leon Klimovsky. Met o.a. Mischa Auer, Francisco Rabal en Carmen Sevilla.

De Amerikaanse architect Kiley heeft de supervisie over de bouw van een hotel in Madrid. Tot zijn verbazing krijgt hij te horen dat zijn plannen te ambitieus gevonden worden door zijn drie bazen. Hij wil zijn project echter verdedigen, waarop hij besluit persoonlijk naar Bilbao, Barcelona en Segovia te trekken. Omdat hij geen woord Spaans spreekt, laat hij zich vergezellen door de mooie Sevilla. Deze werd echter reeds als kind beloofd aan zigeuner Guardiola, die het niet neemt dat zijn verloofde met die Amerikaan het land rondtrekt. Siegel had duidelijk zin in een reisje door Spanje, dus nam hij maar gelijk een film op, ook al past deze op geen enkele manier in de rest van zijn œuvre. Richard Collins schreef het dunne draadje dat als scenario dienst moest doen. Sam Leavitt schoot er prachtige beelden bij. Gedraaid in Vista Vision.

La Fierecilla domada

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Antonio Román. Met o.a. Carmen Sevilla, Alberto Closas en José Luis Coll.

Een bescheiden man wordt verliefd op een trotse aristocrate. Een onbelangrijke film.

Don Juan

1955 | Komedie, Romantiek

Frankrijk/Spanje 1955. Komedie van John Berry. Met o.a. Fernandel, Carmen Sevilla, Erno Crisa, Christine Carère en Micheline Dax.

Om moeilijkheden met corrupte politiechef te voorkomen neemt knecht plaats van zijn meester Don Juan in. Diens reputatie bezorgt hem succes bij de vrouwen van Toledo, maar doet hem op brandstapel belanden. Het scenario van Maurice Clavel en Jacques Emmanuel met nog meer persoonsverwisselingen is rommelig geconstrueerd, maar geeft talent veel kansen. Daarnaast mooie locaties en dito actrices.

Un Caballero andaluz

1954 | Romantiek

Spanje 1954. Romantiek van Luis Lucia. Met o.a. Jorge Mistral, Carmen Sevilla, Jaime Blanch en Manuel Luna.

De liefdesgeschiedenis tussen een gekwelde Andalusische grondbezitter en een jong blindgeboren zigeunerinnetje. Een onbeschrijfelijk slechte film.

La Pícara molinera

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Carmen Sevilla, Francisco Rabal, Mischa Auer en Madeleine Lebeau.

In Arcos de la Frontera zijn twee echtparen uit verschillende sociale milieus op partnerruil uit. Een film zonder kwaliteiten, met uitzondering van de rol van de geniale Mischa Auer. Deze speelde, tevens in Spanje in hetzelfde jaar, in MISTER ARAKADIN van Welles.

Violettes impériales

1953 | Muziek, Romantiek

Frankrijk 1953. Muziek van Richard Pottier. Met o.a. Luis Mariano, Carmen Sevilla, Simone Valère, Louis Arbessier en Marie Sabouret.

Keizerin Eug[KA1]enie (Val[KA2]ere) is vroeger door een danseres (Sevilla) voor een verkeerd huwelijk behoed. Zij heeft er vervolgens voor gezorgd dat de danseres tot eerste soliste bij de opera werd benoemd. De romance met een graaf dreigt doorkruist te worden door haar niet geheel onberispelijke verleden, maar als ze een aanslag op de keizerin voorkomt, wordt ze gerehabiliteerd. Deze succes-operette is door de historische personages minder wezenloos dan gewoonlijk, hoewel zeer sentimenteel. De verfilming is traag, maar verzorgd.

La Belle de Cadix

1953 | Muziek

Spanje/Italië 1953. Muziek van Raymond Bernard. Met o.a. Luis Mariano, Carmen Sevilla, Jean Tissier, Claude Nicot en Claire Maurier.

Filmploeg komt in Spaans dorpje operette [KL]La belle de Cadiz[KLE] verfilmen en kiest jonge zigeunerin voor vrouwelijke hoofdrol die gespeelde sc[KA2]enes en realiteit niet uit elkaar kan houden en na opname van happy ending zich [KA2]echt met ster getrouwd waant. Geheel van filmopnamen geeft ietwat extra-humor aan standaard operettefilm rond zangidool Mariano en vaste partner Sevilla (die in elk geval mooi is om naar te kijken).

Gitana tenías que ser

1953 | Komedie, Musical

Mexico/Spanje 1953. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Pedro Infante, Carmen Sevilla, Estrellita Castro en Angel Garasa.

Een Spaanse zangeres wordt gecontracteerd om in Mexico een film op te nemen. Muzikale co-produktie met folkloristische impressies van de producerende landen. Succes verzekerd, dacht men.

Violettes Imperiales

1952 | Muziek

Frankrijk/Spanje 1952. Muziek van Richard Pottier. Met o.a. Carmen Sevilla, Luis Mariano en Rafael Arcos.

Een Spaanse zangeres wordt gecontracteerd om in Mexico een film op te nemen. Muzikale co-produktie met folkloristische impressies van de producerende landen. Succes verzekerd, dacht men.

La Hermana San Sulpicio

1952 | Komedie

Spanje 1952. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Carmen Sevilla, Jorge Mistral, Manuel Luna en Julia Caba Alba.

De derde versie van deze film, maar nu in kleur. Regisseur Lucia heeft eveneens de vierde versie op zijn naam staan, die dan de titel LA NOVICIA REBELDE draagt.

El Sueño de Andalucía

1950 | Romantiek, Komedie, Musical

Frankrijk/Spanje 1950. Romantiek van Robert Wermay. Met o.a. Luis Lucia, Carmen Sevilla, Luis Mariano, Antonio Casal en Arlette Poirier.

De romance tussen een logementhoudster en een stierenvechter. Een folkloristische film, die rond de twee populaire hoofdrolspelers gerealiseerd werd.

Andalousie

1950 | Muziek

Frankrijk/Spanje 1950. Muziek van Robert Vernay. Met o.a. Luis Mariano, Carmen Sevilla, Arlette Poirier, Maurice Baquet en Noël Roquevert.

Een stierenvechter moet een tournee door Zuid-Amerika maken en laat zijn geliefde in Spanje achter. Een Oostenrijkse zangeres heeft een oogje op hem en weet hem tijdelijk in te palmen. Dit magere verhaaltje heeft geen andere functie dan de zang van Mariano en de dansnummers van Sevilla met elkaar te verbinden. De landschapsopnamen en de weinig spectaculair gefilmde stieregevechten zijn het enige verschil met de operette op het toneel. Camerawerk van Roger Poutrel.

La revoltosa

1949 | Komedie, Musical, Muziek

Spanje 1949. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Tony Leblanc, Carmen Sevilla, Tomás Blanco en Antoniop Riquelme.

Een acceptabele herverfilming van de vorige film (uit 1924), die de doorbraak betekende voor de komiek Leblanc. Het scenario is van Fernando Merelo, Ricardo Toledo en regisseur Morales naar het gelijknamige stuk van Carlos Fernández Shaw en José López Silva. Het camerawerk is van Emilio Foriscot en Alfredo Fraile. Mono.

La Guitarra de Gardel

1949 | Musical

Spanje 1949. Musical van Leon Klimowsky en Leon Klimovsky. Met o.a. Agustín Irusta, Antonio Casal, Carmen Sevilla, Trini Montero en Antonio Casas.

Een jonge muzikant zoekt wanhopig naar de gitaar die aan de fabelachtige Carlos Gardel toebehoorde. Een film zonder belang, die het eerste werk van de Argentijn Klimowsky in Spanje vormde.

Jalisco canta en Sevilla

1948 | Komedie

Mexico/Spanje 1948. Komedie van Fernando de Fuentes. Met o.a. Jorge Negrete, Carmen Sevilla en Jesús Tordesillas.

Twee Mexicanen gaan naar de Spaanse stad Sevilla om een erfenis in ontvangst te nemen. Dit is de eerste Spaans-Mexicaanse co- produktie en de overeenkomst tussen het Mexicaanse en Andalusische temperament wordt nogal opgehemeld. Een zeer middelmatige film.