Ali Samadi Ahadi is regisseur, scenarist en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Pettersson und Findus: Das schönste Weihnachten überhaupt

2016 | Animatie, Familiefilm

Duitsland 2016. Animatie van Ali Samadi Ahadi. Met o.a. Max Herbrechter, Marianne Sägebrecht en Stefan Kurt.

Pettersson und Findus: Kleiner Quälgeist - große Freundschaft

2014 | Familiefilm

Duitsland 2014. Familiefilm van Ali Samadi Ahadi. Met o.a. Caroline Schreiber, Max Herbrechter, Marianne Sägebrecht en Ulrich Noethen.

The Green Wave

2010 | Documentaire, Animatie

Duitsland/Iran 2010. Documentaire van Ali Samadi Ahadi.

In 2009 gebruikt het regime in Iran bruut geweld om de demonstraties na de verkiezingen neer te slaan. De film laat journalisten, campagnemedewerkers en gewone burgers aan het woord en geeft slachtoffers en bloggers een gezicht door middel van prachtige animatiefilmpjes. Filmpjes, die een bijna surrealistisch beeld geven van de gruwelijkheid van wat er na de verkiezingen in de straten van Teheran plaatsvond.

Salami Aleikum

2009 | Romantische komedie

Duitsland 2009. Romantische komedie van Ali Samadi Ahadi. Met o.a. Navíd Akhavan, Anna Böger en Michael Niavarani.

De Iraanse eindtwintiger Mohsen (Akhavan) woont nog bij zijn ouders in Keulen. Voor de slagerij van zijn vader wordt Mohsen naar Polen gestuurd om daar schapen te kopen. Hij strandt echter in een gehucht in de voormalige DDR, waar hij als een blok valt voor kogelstootster Ana (Böger). Omdat ze vegetarisch is, vertelt hij haar dat hij die schapen niet voor het vlees, maar voor de wol nodig heeft. Vrolijke romantische komedie kreeg de Preis der deutschen Filmkritik voor het beste speelfilmdebuut. Regisseur Ahadi maakte eerder een grimmige documentaire over kindsoldaten in Oeganda.