Paul Almond is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 9 films gevonden.

56 Up

2012 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2012. Documentaire van Michael Apted en Paul Almond.

Voorlopig laatste deel van de Up serie die Michael Apted startte in 1964.

The Dance Goes On

1992 | Drama

Canada 1992. Drama van Paul Almond. Met o.a. Matt Almond, Geneviève Bujold, James Keach, Leslie Hope en Bryan Hennessey.

Een jongeman uit Los Angeles leert zijn vader kennen - en vice versa - in een afgelegen oord in het noordoosten van Canada waar hij de boerderij van zijn overleden oom geërfd heeft. De zoon wil de hoeve verkopen maar de vader hunkert naar de rurale wortels van de verscheurde familie. Vermaarde Canadese filmmaker Paul Almond (1931) regisseerde zijn eigen zoon (en vrouw Bujold) in een zelfgeschreven, voornamelijk autobiografisch scenario dat integer verhaalt over stress rond vader-zoonrelaties. Gekaderd in lieflijk natuurschoon.

Captive Hearts

1987 | Romantiek, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1987. Romantiek van Paul Almond. Met o.a. Chris Makepeace, Mari Sato, Michael Sarrazin, Seth Sakai en Dennis Akayama.

Vreedzame romance tijdens WO II. De Amerikaanse vliegenier Makepeace die te maken krijgt met de Japanse Sato nadat zijn vliegtuig achter de vijandelijke linies is neergeschoten. Boeiend thema, maar het resultaat stelt niet veel voor. Scenario van Patrick N. Morita en John A. Kuri naar een verhaal van Sargon Tamimi The Hawk.

Final Assignment

1980 | Thriller, Sciencefiction

Canada 1980. Thriller van Paul Almond. Met o.a. Geneviève Bujold, Michael York, Burgess Meredith, Colleen Dewhurst en Alexandra Stewart.

Tv-verslaggeefster Bujold neemt het op tegen de KGB wanneer ze ontdekt dat de Russen wetenschappelijke experimenten uitvoeren op kinderen. Goedkope produktie met Montreal als onbevredigend substituut voor Moskou; zwak scenario, pijnlijk slechte vertolkingen.

Journey

1972 | Avonturenfilm, Fantasy, Drama

Canada 1972. Avonturenfilm van Paul Almond. Met o.a. Geneviève Bujold, John Vernon, Gale Garnett, George Sperdakos en Elton Hayes.

Een meisje (Bujold) dat zelfmoord wil plegen, wordt door een pioniersgemeenschap uit het water gevist. Zodra ze zich bij de commune heeft aangesloten en aan het werk gaat, krijgt ze het gevoel dat ze de pioniers ongeluk brengt. Vernon, de man van wie ze gaat houden, neemt haar mee de rivier op om haar in contact te brengen met haar verleden. Een vreemd verhaal dat op mooie, mystieke wijze door Almond werd verfilmd.

Silver Lady River

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Paul Almond. Met o.a. Geneviève Bujold, John Vernon, Elton Hayes en Gary McKeehan.

Allegorie over een vrouw die op zoek is naar zichzelf. Via visioenen en dromen kan ze uiteindelijk de werkelijkheid aan.

Act of the Heart

1970 | Drama, Romantiek

Canada 1970. Drama van Paul Almond. Met o.a. Geneviève Bujold, Monique Leyrac, Bill Mitchell en Donald Sutherland.

Fascinerend geheel over religieus fanatisme dat zich openbaart in een jonge vrouw en haar liefde voor een katholieke priester. Bijzonder sfeervol, maar het slot doet de film geen goed.

Isabel

1968 | Horror

Canada 1968. Horror van Paul Almond. Met o.a. Geneviève Bujold, Marc Strange en Elton Hayes.

Derde film die Bujold maakte samen met haar man Almond, die ook het scenario schreef. In de titelrol speelt Bujold een meisje dat hoort dat haar moeder ernstig ziek is. Zij haast zich naar huis, maar komt te laat en ontdekt dat haar moeder een hele reeks problemen heeft achtergelaten: de verzorging van een oude oom en het toevertrouwen van de boerderij aan bekwame handen. Dag na dag worden pijnlijke herinneringen reëler met daarbovenop nog een aantal bovennatuurlijke gebeurtenissen. Ongewoon, maar knap in beeld gebracht en schitterende vertolking van Bujold, die een jaar later een Oscarnominatie zou krijgen voor haar rol als Anna Boleyn in ANNE OF THE THOUSAND DAYS.

Backfire!

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Paul Almond. Met o.a. Alfred Burke, Zena Marshall en Oliver Johnston.

Noel Trevarthen is een verzekeringsinspecteur die een geval van vergiftiging en moord bij een cosmetische firma onderzoekt; adequate doorsneefilm naar een verhaal van Edgar Wallace.