Karen Lykkehus

Acteur

Karen Lykkehus is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Wie ein Hirschberger Dänisch lernte

1968 | Oorlogsfilm

Duitsland 1968. Oorlogsfilm van Rolf Busch. Met o.a. Josef Schaper, Günther Wille, Werner Nippen, Emil Hass Christensen en Erik Paaske.

Een gering aantal joden, zevenduizend, bevond zich tijdens WO II (1939-45) in Denemarken. Op vijfhonderd na overleefden zij de verschrikkingen van de nazi-bezetter, die in augustus 1943 de noodtoestand uitriep, om in september met joods nieuwjaar alle joden gedeporteerd te hebben. Doch dankzij het Deense verzet, studenten en dapperen uit de bevolking werd er een forse streep gehaald door de rekening van de nazi`s en konden de vervolgde joden de boot nemen naar het neutrale Zweden. Deze film gaat over de advocaat Wilhelm Heilmann (Schaper) die in 1939 aan boord gaat van de expres-trein naar Kopenhagen, waar zijn zoon Helmut (Wille) woont. Heilmann hoopt op een visum naar Amerika, maar wordt achterhaald door de annexatie van het Deense koninkrijk door de nazi's. Hij moet zelfs onderduiken. Als het Deense verzet lucht krijgt van de actie van Heinrich Himmler, het hoofd van de SS die zich ten doel gesteld had om alle joden te verdelgen, begeeft Heilmann zich naar de kust om zich in te schepen naar Zweden. Hij raakt in paniek en doolt rond door de bossen, maar de nuchtere Denen, die hem vinden, behoeden hem voor de dood in de gaskamer door hem op tijd te laten overvaren. Deze boeiende film is gemaakt met veel integere inzet en is mooi gespeeld. Het scenario is van Dieter Meichsner.

Ditte menneskebarn

1946 | Familiefilm, Drama

Denemarken 1946. Familiefilm van Bjarne & Astrid Henning-Jensen. Met o.a. Tove Maës, Karen Poulsen, Rasmus Ottesen, Karen Lykkehus en Edvin Tiemroth.

Een door haar grootmoeder opgevoed weesmeisje wordt geadopteerd door een paardenhandelaar en verzorgt het gezin als de moeder wegens diefstal gevangen zit. Ze krijgt werk op een boerderij en wordt verleid door de boerenzoon, zodat ze zwanger bij haar pleegouders terugkeert. Deze naoorlogse succesfilm betracht een lofwaardige discretie in de behandeling van alle kommer en kwel en concentreert zich vooral op close-ups van de jonge heldin, wier weerstandsloze passiviteit en onbreekbare levensmoed van Maes overtuigend gestalte krijgen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karen Lykkehus op televisie komt.

Reageer