Andy Russell is acteur en componist.
Er zijn 8 films gevonden.

Vístete Cristina

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Andy Russell, Rosa Arenas, Fernando 'Mantequilla' Soto en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een simpele komedie, tjokvol liedjes. Een groot succes de dag dat hij uitkwam.

Viva la juventud

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Andy Russell, Resortes, María Victoria en Yolanda Varela.

De wederwaardigheden van twee volstrekt verschillende studenten: de [KA1]e[KA1]en een uitstekend rugby-speler, de ander een ijverige, beminnelijke jongeman. Het enige vermakelijke aan de film is te zien hoe de hoofdrollen (de studenten!) gespeeld worden door veertigers!

Primavera en el corazón

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Irasema Dilián, Andy Russell, Enrique Rambal en Eduardo Alcaraz.

Een welgesteld en grillig meisje besluit een tijdschrift op te richten, maar wordt verliefd op een arme zanger die naast haar woont. Dankzij cinemascope kon Roberto Rodríguez meer helden dan ooit in één beeld proppen in deze aanstellerige musical.

Mi canción eres tú

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Andy Russell, Evangelina Elizondo, Freddy Fernández en Miguel Manzano.

Een familie uit de provincie gaat in de hoofdstad wonen, alwaar een van de zoons verliefd wordt op een ster, die hem introduceert in de muziekwereld. Een goed bedoelde maar mislukte film.

Qué bravas son las costeñas

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Antonieta Pons, Joaquín Cordero, Evangelina Elizondo en Andy Russell.

De duizend-en-één verwikkelingen waarin een verliefd stel raakt, als het nichtje van de burgemeester naar het dorp komt. Moraliserend op het lachwekkende af.

Copacabana

1947 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1947. Komedie van Alfred E. Green. Met o.a. Groucho Marx, Carmen Miranda, Andy Russell, Steve Cochran en Gloria Jean.

Weinig boeiende, muzikale komedie met wilde complicaties als een en het zelfde meisje naar twee baantjes in een nachtclub solliciteert; acteurs redden het niet. Groucho's eerste solo- optreden.

Make Mine Music

1946 | Animatie, Muziek

Verenigde Staten 1946. Animatie van Joe Grant. Met o.a. The Andrews Sisters, Andy Russell, Nelson Eddy, Jerry Colonna en Sterling Holloway.

Met de stemmen van Nelson Eddy, Dinah Shore, Jerry Colonna, The Andrews Sisters, Andy Russell, Sterling Holloway en muziek van The Benny Goodman Quartet. Tien-delige avondvullende Disneyfilm met fragmenten zoals 'Peter en de wolf', 'Johnny Fedora and Alice Blue Bonnet' en 'Casey at the Bat'. Op z'n slechtst als men aan 'kunst' doet, maar op z'n best met originele arrangementen zoals 'The Whale Who Wanted to Sing at the Met', en het schitterende nummer van Benny Goodman 'After You've Gone'. Toch een behoorlijk allegaartje.

The Stork Club

1945 | Musical

Verenigde Staten 1945. Musical van Hal Walker. Met o.a. Betty Hutton, Barry Fitzgerald, Don DeFore, Andy Russell en Iris Adrian.

Vestiairemeisje Hutton van de Stork Club redt op een dag miljonair Fitzgerald van de verdrinkingsdood. Ze ziet de schatrijke gierigaard aan voor een armzalige clochard en geeft hem onderdak tot hij beter is. De man bedankt haar door een ongelimiteerde rekening voor haar te openen, maar hij zorgt ervoor dat ze niet weet wie haar weldoener is. Achterhaalde sprookjesmusical, die vooral diende als commercial voor de indertijd zeer bekende nachtclub uit de titel. Alles kan gebeuren en gebeurt ook in dit naïeve scenario van B.G. DeSylva en John McGowan, dat helemaal op maat werd gesneden voor Hutton. De film is nu dan ook vooral nog leuk voor de nostalgische fans van deze dame. Charles Lang Jr. keek door de lens, en de songs, w.o. 'Doctor, Lawyer, Indian Chief', zijn van Jule Styne en Sammy Cahn.