Xie Tian

Regisseur, Acteur

Xie Tian is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Feng Yue

1996 | Historische film, Romantiek, Drama

Hongkong SAR van China/China 1996. Historische film van Chen Kaige. Met o.a. Leslie Cheung, Gong Li, Kevin Lin, He Safei en Ren Lei.

In 1911 wordt China een republiek. De leiders van de Pang- dynastie houden echter krampachtig vast aan hun tradities. Zhongliang (Lei als kind, Cheung als volwassene), de dertien- jarige zwager van de clan-opvolger komt aan in het paleis. Voor zijn definitieve vertrek naar Peking wil hij hier studeren. Als zijn zwager na een overdosis opium in een onomkeerbaar coma geraakt, vlucht Zhongliang naar Peking. Tien jaar later volgt Ruyi (Li) haar vader op als het hoofd van de dynastie, bijgestaan door haar neef Duanwu (Kevin Lin). Zhongliang die in Shanghai is beland, had het niet verder gebracht dan gigolo en oplichter. Hij wordt nu onder druk gezet om zijn familie af te persen. Een romantisch drama dat zich afspeelt op het moment dat het feodale tijdperk ophield te bestaan. Het verschil tussen de onschuldige, speelse kindertijd en de door corruptie getekende volwassen jaren symboliseert de grens tussen het oude en nieuwe China. Zo blijft Ruyi verliefd op de Zhongliang, die allang niet meer bestaat. Elk personage heeft een eigen, afgebakende betekenis en blijft verankerd in versleten tradities. De nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen brengen hen uit hun evenwicht. Het scenario van Shu Kei naar een verhaal van Kaige en Wang Anyi zit knap in elkaar. De camera van Christopher Doyle wordt doorlopend in de actie betrokken. Dolby Stereo.

Xiao Ling Dang

1986 | Familiefilm

China 1986. Familiefilm van Xie Tian. Met o.a. Liao Jingqi, Zhang Tianyi en Wang Jing Wei.

Kinderen hebben een oude film gezien over een beroemde poppenkastpop en gaan hem zoeken. In een kelder wordt hij gevonden en na 23 jaar onder het stof vandaan gehaald. Deze pop vormt uiteraard een schrille tegenstelling met een kleine robot die toebehoort aan een van de kinderen. Sinds de houten poppenkastartiest uitgediend was, is er natuurlijk heel veel veranderd en de hij valt van de ene verbazing in de andere. Je reinste propaganda: hoe verkopen we China in Europa en de rest van de wereld? Toegegeven: enkele poppenspelfragmenten zijn wel knap, maar dat doet de balans slaat er niet doorslaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Xie Tian op televisie komt.

Reageer