Benjamin Mercer

Editor

Benjamin Mercer is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Eiland vol geheimen

2014 | Avonturenfilm, Familiefilm

Finland/Griekenland 2014. Avonturenfilm van Taavi Vartia. Met o.a. Nuutti Konttinen, Emil Auno, Veikka Vainikka, Ifigeneia Tzola en Ioanna Triantafyllidou.

Vakantie! De veertienjarige Toni (Konttinen) viert die op een idyllisch Grieks eiland. Maar hij heeft zijn moeder verloren, en zijn vader heeft nu een nieuwe vriendin die twee stiefbroertjes meebrengt. Toni's leven krijgt een spannende wending wanneer een leuk lokaal meisje, Adriana (Tzola), wordt ontvoerd. Finse avonturenfilm blijft nogal aan de oppervlakte waar het de serieuze levensthema's betreft. Met fraaie plaatjes van knalblauw zeewater, slingerende bergweggetjes, achtervolgingen per waterscooter, en pittoreske smalle straatjes zit het daarentegen wel goed. Opgenomen op Kos.

Vuosaari

2012 | Drama

Finland 2012. Drama van Aku Louhimies. Met o.a. Alma Pöysti, Aino Louhimies, Sean Pertwee en Laura Birn.

Een woonwijk en hunkering naar liefde, dat hebben de personages gemeen in het Finse stadsdrama Vuosaari. De titelwoonwijk ligt aan de rand van Helsinki en de ongeveer zeven verschillende verhalen bestrijken zaken als drugs- en alcoholmisbruik, racisme, eetstoornissen, alleenstaand vaderschap, seks, verwaarlozing, kanker, pesten en reality tv. Stereotyperingen van volksaard, sekse en afkomst zijn niet van de lucht waarbij vooral vrouwen worden weggezet als onhebbelijke lastposten. Maar filmer Louhimies zweepte zijn ensemble in ieder geval op tot meeslepend acteerwerk en monteerde de boel zodanig vlot aan elkaar dat verveling uitblijft.

Käsky

2008 | Oorlogsfilm, Drama

Finland/Duitsland/Griekenland 2008. Oorlogsfilm van Aku Louhimies. Met o.a. Samuli Vauramo, Pihla Viitala, Eero Aho en Miina Maasola.

Tijdens de Finse burgeroorlog (1918) weet een jonge vrouw van een vrouwelijke divisie van de Rode Garde de verkrachtingen en executies door de zegevierende Witte Garde te omzeilen. Een naïeve Witte soldaat loopt haar tegen het lijf en besluit haar naar een rechtbank te brengen voor een eerlijk proces. Maar de liefde bloeit en de rechter blijkt oneerlijk zodat de jongeman bevelen moet negeren ten gunste van zijn hart. De moeite van het inschakelen waard - ondanks de platgetreden scenariopaden - vanwege het kundig vertelde verhaal en het fraai geschoten natuurschoon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Benjamin Mercer op televisie komt.

Reageer