Christian Argentin

Acteur

Christian Argentin is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La veuve et l'innocent

1948 | Komedie

Frankrijk 1948. Komedie van André Cerf. Met o.a. Jean Tissier, Sophie Desmarets, Raymond Bussièrs, Jean Desailly en Saturnin Fabre.

Een misdaad-komedie waarin de guillotine gestolen is, zodat een onschuldig ter dood veroordeelde niet geëxecuteerd kan worden. Een stelletje dat op huwelijksreis is, heeft die valbijl bij zich. De komische situaties, de gevatheden en de reeks goede bijrollen waarop de Franse cinema toen nog het patent bezat, vormen de essentie van de film. De maker is in hoofdzaak een scenario- en dialoogschrijver en neemt slechts zo nu en dan achter de camera plaats.

Cavalcade d'amour

1939 | Romantiek, Historische film

Frankrijk 1939. Romantiek van Raymond Bernard. Met o.a. Janine Darcey, Simone Simon, Corine Luchaire, Blanchette Brunoy S en Milly Mathis.

Romantische drieluik rond een kasteel aan de Loire. Drie verhalen in drie verschillende periodes. Het eerste luik speelt in 1639. De dochter een slothouder wordt tegen haar wil uitgehuwelijkt aan een lelijke en afstotelijke markies; in de huwelijksnacht is zij hem ontrouw met een komediespeler, maar die wordt gedood. Ze is voor haar verdere leven veroordeeld tot het monster, waarmee ze gedwongen werd te trouwen. Het tweede luik speelt in 1839. Juliette, een naaistertje (Simone Simon) wil trouwen met graaf Hubert (Dauphin), maar zijn machtige oom, de aartsbisschop (Michel Simon) beslist ten gunste van zijn nichtje. Juliette bezwijkt onder het verdriet als het huwelijk voltrokken wordt. In het laatste deel, dat in 1939 speelt, behoort het kasteel aan een rijke bankier (wederom Michel Simon), die voor zijn dochter een geschikte echtgenoot wil zoeken. Zij is daarover niet enthousiast totdat zij de jongeman ontmoet: het is (wederzijdse) liefde op het eerste gezicht, dus eind goed al goed. Escapisme uit de Franse Gouden Eeuw van de cinema met een uitgekiende sterbezetting (van toen) en uitstekende dialogen van niemand minder dan Jean Anouilh en Jean Aurenche die ook het scenario voor hun rekening namen. Het camerawerk is van Robert Le Febvre. Een groot commercieel succes toen de film uitkwam.

L'enfant-roi

1923 | Drama, Historische film

Frankrijk 1923. Drama van Jean Kemm. Met o.a. Andrée Lionel, Marguerite Madys, Georgette Sorelle, G. De Baere en Valentine Lugand.

Deze film vormt het hoogtepunt in de carri[KA2]ere van Jean Kemm (1874-1939) en was een groot succes. De geromantiseerde levensbeschrijving van de zoon van Lodewijk de zestiende - wiens doodsoorzaak nimmer helemaal werd opgehelderd - waarin een zeer waarheidsgetrouw sfeerbeeld van destijds wordt opgeroepen. Schitterend camerawerk, althans bij de buitenopnamen en de personages komen het merendeel van de tijd geloofwaardig over. Vandaag de dag nog steeds interessant vanwege met name het scenario, bedacht door Pierre Gilles. De lengte is gelijk aan die van de film, toen hij net uitkwam, volgens de kranten tenminste, want de bewaarde kopieën zijn allemaal incompleet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christian Argentin op televisie komt.

Reageer