William Prince: cast.
Er zijn 40 films gevonden.

The Portrait

1993 | Familiefilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1993. Familiefilm van Arthur Penn. Met o.a. Gregory Peck, Lauren Bacall, Cecilia Peck, Paul McCrane en Donna Mitchell.

Cecilia Peck staat op het punt door te breken als kunstenares. Ze krijgt de kans te exposeren in een belangrijke galerie in New York en ze zou ervoor graag een schilderij voltooien van haar ouders, de bekende dichter Peck en Bacall. Alles verloopt anders dan voorzien, want haar ouders blijken geen voorbeeldige modellen en plagen haar doorlopend. Bovendien bemerkt ze opkomende dementie bij haar vader. Schitterend geacteerd melodrama van Penn, die nogmaals bewijst een onvervalste acteursregisseur te zijn. Vader en dochter Peck spelen uiterst geloofwaardig en Bacall is fijnzinnig als altijd. Een juweeltje waarbij je alles vergeet. Geschreven door Lynn Roth, naar het bekroonde toneelstuk voor drie spelers Painting Churches van Tina Howe. In beeld gebracht door Dick Quinlan.

The taking of Beverly Hills

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Sidney J. Furie. Met o.a. Ken Wahl, Harley Jane Kozak, Matt Frewer, Robert Davi en Branscombe Richmond.

Na een valse melding van een giframp wordt Beverly Hills, symbool van rijkdom en spilzucht, geëvacueerd. Slechts één burger blijft achter, maar dat is dan wel weer de stoere American footballspeler Boomer Hayes (Wahl). Die moet het opnemen tegen een bende dieven, die alles pakken wat ze krijgen kunnen. Hij wint natuurlijk, maar niet voordat tientallen wagens op de schroothoop belanden, winkels en woningen als kaartenhuizen in elkaar zijn gestort of in vlammen zijn opgegaan in deze matige actiefilm.

Spontaneous Combustion

1990 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1990. Horror van Tobe Hooper. Met o.a. Brad Dourif, Cynthia Bain, Jon Cypher, William Prince en Dey Young.

Een laag-bij-de-gronds horrorwerkje over een flinterdunne 'held' met FIRESTARTER-achtige eigenschappen. Een arm, waarmee hij op ongeloofwaardige wijze van alles en nog wat in brand kan steken, inclusief zijn eigen ouders in het eerste gedeelte van de film. Het is zijn bedoeling Amerika 'het meest hygiënische moordsysteem op Aarde' te bezorgen. De onzinnige film heeft een open einde, dus geen afloop. Een gastrolletje met John Landis, die per telefoon vermoord wordt. Behalve een proloog in de stijl van ATOMIC CAFE, heeft de film niets te bieden. Een goede technische verzorging en een behoorlijke visualisering door Steve Neill en make-upwerk van Stephen Brooks, beiden afkomstig van John Dykstra. Scenario van Howard Goldberg en regisseur Hooper, naar diens verhaal. Levie Isaacks legde het op de gevoelige laag vast.

Second Sight

1989 | Horror, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Horror van Joel Zwick. Met o.a. John Larroquette, Bronson Pinchot, Bess Armstrong, Stuart Pankin en John Schuck.

Een fragmentarische film, die handig probeert in te haken op de belangstelling voor [KL]channelling[KLE] over een detective- bureautje dat gebruik maakt ven een medium. Het buitengemeen slechte script is afkomstig van Tom Schulman (DEAD POETS SOCIETY) en Patricia Resnick (9 TO 5). Het gebrek aan regie leverde volslagen ongedisciplineerd spel op, de produktiewaarden zijn laag en de muziek is waardeloos.

Do You Know The Muffin Man?

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Gilbert Cates. Met o.a. Pam Dawber, John Shea, Stephen Dorff, Anthony Geary en Matthew Laurance.

Shea en Dawber leiden, samen met hun twee kinderen, een zorgeloos bestaan. Op een dag horen ze dat een vriendje van hun zoontje seksueel mishandeld wordt. Ze zijn diep geschokt. Maar dan vertelt hun zoontje dat hem dat ook overkomen is. Nu zijn ze vastbesloten om de dader te vinden. Een thema dat tijdelijk erg in trek was als Amerikaanse tv-film, maar hier werd het zeker niet op zijn best uitgewerkt. In het scenario van Daniel Freydenberger wordt het een goedkoop wraakverhaal verpakt in de vlekkeloze stijl van een alledaagse film voor het kleine scherm. Achter de camera stond Mark Irwin.

B.L. Stryker: Blind Chess

1989 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1989. Misdaad van Jerry Jameson. Met o.a. Burt Reynolds, Ossie Davis, Scott Plank, Jessica Lundy en William Prince.

Als een bekende jonge vrouw bij een inbraakpoging wordt neergeschoten en een ander meisje op heterdaad betrapt, wordt die de bajes in geslingerd, maar priv[KA1]e-detective Stryker (Reynolds) komt erachter waarom zij zo doodsbang is om de waarheid te vertellen. Te weinig verhaal en opwinding, net goed als serieproduct over Stryker, alias de meest gevraagde misdaadbestrijder van Palm Beach.

Vice Versa

1988 | Komedie, Horror, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1988. Komedie van Brian Gilbert. Met o.a. Judge Reinhold, Fred Savage, Corinne Bohrer, Swoosie Kurtz en David Proval.

De tweede van vier in 1987-88 uitgebrachte films over transformaties van personen. Deze keer stelt een onrechtmatig verkregen Thaise schedel de drukbezette eigenaar van een warenhuis en zijn elf-jarige zoon in staat om elkaar te worden. Niet overdonderend, maar beter dan te verwachten was. Rheinhold als Mashall Seymour en Savage als Charlei Seymour schijnen veel plezier in hun rollen te hebben. Het scenario is van Dick Clement en Ian la Frenais naar de het boek van F. Anstey. Het camerawerk is van King Baggot. Dolby.

Shakedown

1988 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1988. Misdaad van James Glickenhaus. Met o.a. Peter Weller, Sam Elliott, Patricia Charbonneau, Blanche Baker en Antonio Fargas.

Weller is een advocaat met dure cliënten, die een zaak krijgt toegewezen om een drugsdealertje te verdedigen, die beschuldigd wordt van moord op een smeris. Overtuigd van de onschuld van de beklaagde roept hij de hulp in van Elliot, een ex-geheimagent die van de hoed en de rand weet; en dat is nodig, want ze komen terecht in een wespennest van corruptie bij de politie. Wat aardig en realistisch begon, vervalt al snel tot een huilerige, ongeloofwaardige actiefilm, die zich voor- en om de rechtbank afspeelt. Scenario van James Glickenhaus. Ook bekend als BLUE JEAN COP.

Nuts

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Barbra Streisand, Richard Dreyfuss, Maureen Stapleton, Eli Wallach en Robert Webber.

Call-girl Streisand wordt beschuldigd van moord op een klant. Om te verhinderen dat hun dochter de gevangenis indraait willen haar ouders haar krankzinnig laten verklaren en door haar agressieve houding zou die uitspraak gerust aanvaard kunnen worden. Met de hulp van haar advocaat, Dreyfuss, kan ze het toch tot een proces laten komen. Theatraal gefilmd drama dat, dankzij de schitterende acteerprestaties van een geweldige cast, toch blijft boeien. Alles draait rond Streisand, zowel op als achter de set. Naast acteren produceerde ze de film en componeerde ze de muziek. Tom Topor bewerkte zijn toneelstuk samen met Darryl Ponicsan en Alvin Sargent. Andrzej Bartkowiak doet mirakels met zijn camera in de beperkte ruimte van de rechtszaal. Dolby Stereo.

Spies Like Us

1985 | Komedie

Verenigde Staten 1985. Komedie van John Landis. Met o.a. Chevy Chase, Dan Aykroyd, Steve Forrest, Donna Dixon en Bruce Davison.

Chase en Aykroyd spelen CIA-kantoorslaven die tot hun vreugde een echte spionageklus krijgen: ze moeten een geheime raketinstallatie in Rusland opsporen. In werkelijkheid vormt het stuntelende duo slechts een afleiding voor de echte spionnen. Zoals meestal in producties rond (ex-)sterren van de satireshow Saturday Night Live biedt deze goedgemutste - maar tikje belegen - komedie een mix van geïnspireerde en bijzonder flauwe sketches. Opvallend zijn de vele bijrolletjes van bekende filmmakers als Frank Oz, Terry Gilliam, Costa-Gavras, Joel Coen, Sam Raimi en Michael Apted. De titelsong is van Paul McCartney.

Murder One, Dancer O

1983 | Mysterie

Verenigde Staten 1983. Mysterie van Reza Badiyi. Met o.a. Robert Blake, Kenneth McMillan, William Prince, Jane Daly en Royal Dano.

In deze derde van Blakes JOE DANCER-films moet de hoofdpersoon zich zien te redden uit een in elkaar gezette aanklacht wegens poging tot doodslag terwijl hij bezig is een Hollywoods schandaal te onderzoeken. JOE DANCER was een project van Blake waarmee hij drie keer succes had, maar als serie liep het niet.

Found Money

1983 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1983. Komedie van Bill Perskey en Bill Persky. Met o.a. Dick Van Dyke, Sid Caesar, Shelley Hack, Christopher Murney en William Prince.

Een vrolijke kleine komedie met twee tv-veteranen als een bankdirecteur die gedwongen werd met vervroegd pensioen te gaan en een ex-bankbewaker, die gezamenlijk per computer hun vroegere baas gaan beroven. Het scenario werd geschreven door Sanders en Fairman, die eerder hun acteer- en schrijfsporen achterlieten in WKRP IN CINCINNATI.

The Soldier

1982 | Thriller

Verenigde Staten 1982. Thriller van James Glickenhaus. Met o.a. Ken Wahl, Klaus Kinski, William Prince, Alberta Watson en Jeremiah Sullivan.

Super-CIA-agent Wahl neemt het op tegen een stel Russische terroristen die een plutoniumbom hebben geplaatst in een Saoedi- arabisch olieveld. De overmaat aan geweld kan de afwezigheid van elke originaliteit niet verhullen.

Love and Money

1982 | Misdaad

Verenigde Staten 1982. Misdaad van James Toback. Met o.a. Ray Sharkey, Ornella Muti, Klaus Kinski, Armand Assante en King Vidor.

Kronkelig drama over Sharkey die verwikkeld is in een internationaal plan, bedacht door multimiljonair-zakenman Kinski; het heeft zijn leuke ogenblikken, maar stelt niettemin teleur omdat regisseur Toback zich te veel van zijn materiaal distantieert. De seksscènes met Sharkey en Muti waren al afgezwakt voordat de film werd uitgebracht. Wat voornamelijk interessant is, is de aanwezigheid van de legendarische regisseur King Vidor als Sharkeys seniele oude grootvader. Afgefilmd in 1980.

Kiss Me Goodbye

1982 | Komedie, Drama, Experimenteel, Romantiek

Verenigde Staten 1982. Komedie van Robert Mulligan. Met o.a. Sally Field, James Caan, Jeff Bridges, Paul Dooley en Claire Trevor.

Een geforceerde komische en romantische fantasy-film over een jonge vrouw die - als ze op het punt staat om te hertrouwen - bezoek krijgt van haar overleden echtgenoot. De aantrekkelijke bezetting is eigenlijk te goed voor deze zwakke bewerking van de Braziliaanse film DONA FLOR E SEUS DOIS MARIDOS.

Joe Dancer: The Big Trade

1981 | Mysterie

Verenigde Staten 1981. Mysterie van Reza S. Badiyi. Met o.a. Robert Blake, Robin Dearden, Ken McMillan, William Prince en Sondra Blake.

De derde pilot die nodig gevonden werd om Blake het imago van `Baretta` te doen afschudden en plaats te laten maken voor de figuur van `Joe Dancer`. Als priv[KA1]edetective (!) raakt Blake verwikkeld in een dubbele moordzaak, waarvan de sporen leiden naar een filmstudio. Aanvankelijk is Blake de verdachte. Niet meer dan een aflevering uit de serie. Nog net

Gideon's Trumpet

1980 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1980. Drama van Robert Collins. Met o.a. Henry Fonda, John Houseman, Fay Wray, Sam Jaffe en Dean Jagger.

Fonda is voortreffelijk in het waar gebeurde verhaal van een semi-geletterde gevangene uit Florida, die de loop van de Amerikaanse rechtsgeschiedenis wijzigde. Ferrer is eveneens goed als zijn invloedrijke advocaat Abe Fortas. Scenario van David Rintels, naar Anthony Lewis' boek; geproduceerd door John Houseman. Camerawerk van Don H. Brinkrant.

City in Fear

1980 | Thriller

Verenigde Staten 1980. Thriller van Alan Smithee. Met o.a. David Janssen, Robert Vaughn, Perry King, William Prince en Susan Sullivan.

Een de-gek-is-los-verhaal, met Janssen (in zijn laatste rol) als opgebrande columnist en Vaughn, zijn oplage-geile uitgever, die van hem verlangt, dat hij de moordenaar tot voorpaginanieuws maakt. Janssen is zelden beter geweest dan hier onder regie van Allan Smithee, pseudoniem voor Jud Taylor. Scenario van Albert Ruben.

City In Fear

1980 | Thriller

Verenigde Staten 1980. Thriller van Jud Taylor. Met o.a. Susan Sullivan, William Prince, Robert Vaughn, David Janssen en Perry King.

Een de-gek-is-los-verhaal, met Janssen (in zijn laatste rol) als opgebrande columnist en Vaughn, zijn oplage-geile uitgever, die van hem verlangt, dat hij de moordenaar tot voorpaginanieuws maakt. Janssen is zelden beter geweest dan hier onder regie van Allan Smithee, pseudoniem voor Jud Taylor. Scenario van Albert Ruben.

A Time for Miracles

1980 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1980. Drama van Michael O'Herlihy. Met o.a. Kate Mulgrew, Jean Pierre Aumont, Rosanno Brazzi, John Forsythe en Lorne Greene.

Een eerbiedige dramatisering van het verhaal van Elizabeth Bayley Seton, een 18e-eeuwse weduwe die de eerste heilige van Amerika werd. Henry Denker schreef het tv-stuk.

The Promise

1979 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1979. Drama van Gilbert Cates. Met o.a. Kathleen Quinlan, Stephen Collins, Beatrice Straight, Laurence Luckinbill en William Prince.

Twee jonge geliefden komen in een auto-ongeluk terecht waarbij het meisje ernstig verminkt raakt. De moeder van de jongen biedt haar geld aan voor plastische chirurgie, op voorwaarde dat ze haar minnaar nooit meer ziet. Romantisch drama voor wie van suikerzoet houdt biedt weinig verrassingen, maar de jonge Quinlan (Breakdown, A Civil Action) en Collins (hetzelfde jaar te zien als Captain Willard Decker in de Star Trek film) overtuigen samen. (RdL/VPRO Gids)

The Cat from Outer Space

1978 | Familiefilm, Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1978. Familiefilm van Norman Tokar. Met o.a. Ken Berry, Sandy Duncan, McLean Stevenson, Harry Morgan en Roddy McDowall.

Doorsnee sf-avontuur uit de Disney-gaarkeuken, dat weinig verrassingen inhoudt: volwassenen fronsen waarschijnlijk hun wenkbrauwen, maar kinderen zullen het niet merken. Het gaat over een buitenaardse kat, die de hulp van Amerikaanse geleerden inroept als hij gestrand is met zijn ruimteschip. In plaats van hulp krijgt hij moeilijkheden met de militaire autoriteiten en wordt hij beschuldigd van spionage.

The Gauntlet

1977 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Thriller van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Sondra Locke, Pat Hingle, William Prince en Bill McKinney.

Daar hij een nogal stevige drinker is, krijgt agent Ben Shockley (Eastwood) alleen nog maar routineklusjes uit te voeren. Het overbrengen van het hoertje Gus Malley (Locke, meervoudig tegenspeelster van Eastwood), de getuige in een vrij onbelangrijk proces, van Las Vegas in Nevada naar Phoenix in Arizona wordt door zijn baas als een dergelijk klusje beschouwd. Gus weigert echter uit de gevangenis te komen, omdat ze ervan overtuigd is dat ze onderweg vermoord zal worden. Voor Shockley is een opdracht echter een opdracht. Maar inderdaad, de moeilijkheden laten niet lang op zich wachten. Hooggeplaatste ambtenaren zijn vastbesloten hen tegen te houden. Dit Eastwood-product staat garant voor enkele spannende momenten en heel veel kogelgaten. Het einde van The Gauntlet wordt vaak als belachelijk ongeloofwaardig gezien; alleen onvermurwbare die-hard fans van Clint kunnen ermee uit de voeten. Oordeelt u zelf.

Johnny We Hardly Knew Ye

1977 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1977. Drama van Gilbert Cates. Met o.a. Tom Berenger, Joseph Bova, Kevin Conway, Burgess Meredith en Brian Dennehy.

Een goed geacteerd verslag over John F. Kennedy's eerste poging om president te worden, gebaseerd op de bestseller uit 1972. Rudd doet geweldig zijn best, maar het charisma van JFK heeft hij niet. Meredith's charme compenseert dit als 'HoneyFitz' Fitzgerald.

Sybil

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Joanne Woodward, Sally Field, Brad Davis, Martine Bartlett en Jane Hoffman.

Deze psychologische film over een jonge vrouw die door haar jeugdervaringen een zestienvoudige gespleten persoonlijkheid had, kreeg de tv-Oscar 'Emmy'. Field is opmerkelijk in de hoofdrol en Woodward geeft glans aan de psychiater. Een uiterst fascinerend, maar onthutsend drama.

Blade

1973 | Misdaad

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Ernest Pintoff. Met o.a. John Marley, Jon Cypher, Kathryn Walker, William Prince en John Schuck.

Een actiefilm in New York gemaakt over een vrouwenhater Cypher die zich overgeeft aan gewelddadige moorden en de harde politieluitenant Marley die hem achtervolgt. Enigszins pretentieus en ingewikkeld; redelijk aanvaardbaar.

Key West

1972 | Misdaad

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Philip Leacock. Met o.a. Stephen Boyd, Woody Strode, Sheree North, Earl Hindman en Tiffany Bolling.

Een ex-CIA-agent, die in Florida een bootdienst exploiteert, raakt betrokken bij een speurtocht naar bewijs tegen een senator. Goede acteurs: het verhaal is beter dan de ongeïnspireerde regie.

Sacco e Vanzetti

1971 | Drama, Historische film

Italië 1971. Drama van Giuliano Montaldo. Met o.a. Gian Maria Volonté, Riccardo Cucciola, Cyril Cusack, Rosanna Fratello en Geoffrey Keen.

Italiaanse emigranten Nicola Sacco (Cucciola) en Bartelomeo Vanzetti (Volontè) in Massachusetts die bij de politie bekend staan als anarchisten, worden gearresteerd wegens roofoverval met doodslag en ondanks getuigenverklaringen over hun onschuld en pressie van de publieke opinie, tot de elektrische stoel veroordeeld. Dit geruchtmakend proces uit 1920 blijft in de film actueel. De nog doorwerkende politieke pressie maakte opnamen in Amerika onmogelijk, zodat de affaire gereconstrueerd moest worden met behulp van Britse acteurs. Deze smet op de authenticiteit is overkomelijk, evenals de te veel herhaalde zang van Joan Baez op de geluidsband. Cucciola werd in Cannes geëerd met de prijs als Beste Acteur. Het scenario is van Ottavio Jemma, regisseur Montaldo en Fabrizio Onofri naar een verhaal van Montaldo en Mino Roli. Het camerawerk is van Silvano Ippoliti. Technicolor, Mono.

Macabre

1958 | Misdaad, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1958. Misdaad van William Castle. Met o.a. William Prince, Jim Backus, Christine White en Jacqueline Scott.

Vreemde gebeurtenissen in een klein stadje als de vrouw van de dokter en haar zuster worden vermoord. De film belooft veel, maar biedt weinig.

Secret of Treasure Mountain

1956 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1956. Avonturenfilm van Seymour Friedman. Met o.a. Valerie French, Raymond Burr, William Prince, Lance Fuller en Susan Cummings.

Rommelzooitje over het zoeken naar verborgen schatten in Indiaans gebied.

Cyrano de Bergerac

1950 | Romantiek, Historische film

Verenigde Staten 1950. Romantiek van Michael Gordon. Met o.a. José Ferrer, Mala Powers, William Prince, Morris Carnovsky en Elena Verdugo.

Ferrer, als Cyrano met de vooruitstekende puntneus, is smoorverliefd op zijn nichtje, Roxane (Powers). Zij valt echter voor een jonge cadet in Cyrano's regiment. Omdat Cyrano zoveel van Roxane houdt helpt hij de jonge officier met het schrijven van liefdesbrieven. Nadat deze gesneuveld is, trekt Roxane zich terug in een klooster, waar Cyrano haar trouw bezoekt. Als Cyrano sterft, realiseert zij zich te laat dat ze van hem hield. Gebaseerd op Edmond Rostand's klassieke toneelstuk uit 1897, gesitueerd in Parijs in de 17e eeuw. Ferrer kreeg een Oscar voor zijn portret van Cyrano.

Lust for Gold

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van S.Sylvan Simon en S. Sylvan Simon. Met o.a. Ida Lupino, Glenn Ford, Gig Young, William Prince en Edgar Buchanan.

Twee verhalen lopen in deze matige western door elkaar. Eerst het heden: Prince, afstammeling van Ford, is op zoek naar de mijn die Ford destijds in Arizona ontdekte. Hij moet daarbij de nodige vreemde ervaringen over zich heen laten gaan. In flashbacks gaan we terug naar het oude westen; Ford ontdekt de mijn en neemt hem in bezit. Lupino en haar man Young willen Ford de mijn ontfutselen. Barry Storm, schrijver van Thunder God's Gold waarnaar Ted Sherdeman en Richard English het scenario schreven, was zo boos dat hij Columbia een proces aandeed. Archie Stout deed het camerawerk - het enige dat boven de middelmaat is in deze onaantrekkelijke western.

Dead Reckoning

1947 | Film noir, Misdaad, Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1947. Film noir van John Cromwell. Met o.a. Humphrey Bogart, Lizabeth Scott, Morris Carnovsky, William Prince en Wallace Ford.

'He doesn't trust anyone... especially women!' Met zo'n leus naast de stugge kop van Humphrey Bogart op de poster weet je wat je kunt verwachten, en Dead Reckoning is dan ook in alle opzichten een typische film noir. Bogart speelt een variant op zijn rol in The Maltese Falcon, als WO II-veteraan Captain Rip Murdock, die de verdachte dood van een oorlogskameraad onderzoekt. Op zeker ogenblik herhaalt hij zelfs bijna letterlijk een belangrijke zin uit die film: 'When a guy's pal is killed, he ought to do something about it.' Wat originaliteit en zeggingskracht betreft doet deze langdradige productie echter flink onder voor de klassieker.

Carnegie Hall

1947 | Muziek

Verenigde Staten 1947. Muziek van Edgar G. Ulmer. Met o.a. Marsha Hunt, William Prince, Frank McHugh, Leopold Stokowski en Arthur Rubenstein.

Hunt als schoonmaakster die een zoon heeft die concertpianist wordt. Dit is alleen maar de aanleiding om een hele serie musici naar voren te halen.

Shadow of a Woman

1946 | Mysterie, Thriller, Film noir

Verenigde Staten 1946. Mysterie van Joseph Santley. Met o.a. Helmut Dantine, Andrea King, William Prince, John Alvin en Becky Brown.

De roman van Virginia Perdue, [KL]He Fell Down Dead[KLE], is een intrigerend verhaal, maar werd als scenario niet zo best uitgewerkt door C. Graham Baker en Whitman Chambers. De film met een titel die nergens op slaat, wordt verteld als [KA1]e[KA1]en grote flashback en dat is op zichzelf al een fatale vergissing. Daardoor gaat er een boel van de spanning verloren. Na de dood van haar ouders ontmoet de verdrietige Brooke Gifford (King) de charmante Eric Ryder (Dantine), een arts die zich van natuurgeneeskunde en parapsychologie bedient om zijn pati[KA3]enten te genezen. Brooke is onder de indruk van hem, wordt verliefd en ze trouwen een week later. Nog tijdens de huwelijksreis in Monterrey aan de Californische kust gebeuren er vreemde dingen die Brooke aan het denken zetten. Eenmaal thuis in San Francisco ontmoet zij in het grote, spookachtige huis Erics inwonende zuster Emma (Golm) en diens kreupele zoon Carl (Alvin), die haar koel ontvangen en met wantrouwen gadeslaan. Het blijkt dat Eric een zoontje heeft, Philip (Geiger), en dat Eric met zijn ex-vrouw Louise (Knudsen) in een proces verwikkeld is over de voogdij. Brooke is verstomd, want ze wist niets van dit alles. Ze ontdekt dat nabestaanden van patiënten verschrikkelijk boos zijn op Eric, omdat hij met zijn medische methoden, die niet erkend zijn, slachtoffers heeft gemaakt. Inplaats van een dokter met een reputatie ontdekt zij dat hij bij zijn collega's als een kwakzalver bekend staat. Ook komt Brooke erachter dat Eric met haar getrouwd is om aan de rechter te laten zien dat de kleine Philip een liefderijk gezin wacht. Erics werkelijke doel is een miljoen dollar dat Philips grootvader hem nagelaten heeft. Indien Philip voor zijn 25ste komt te overlijden, gaat het geld naar zijn voogd of voogdes. Brooke is vertederd door de kleine Philip, maar besluit Louise te helpen tegen haar ex-man, als ze ontdekt dat Eric zijn zoontje door een dieet geleidelijk tracht uit te hongeren zodat hij zal sterven. Klinkt allemaal best goed voor een melodramatische film noir. Helaas is het ongeloofwaardig uitgewerkt; er wordt te veel geschmierd en houterig gespeeld, zonder overtuiging. De regie is zwak, er wordt te weinig verklaard en de personages komen nooit goed tot leven. Niet eens een B-film. Een gemiste kans. Hooguit interessant voor diepgaande filmfanaten. Het camerawerk is van Bert Glennon.

Pillow to Post

1945 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1945. Komedie van Vincent Sherman. Met o.a. Ida Lupino, William Prince, Stuart Erwin, Ruth Donnelly en Barbara Brown.

Simpele WO II-komedie, waarin verkoopster Lupino soldaat Prince laat doorgaan voor haar man, zodat ze een kamer kan krijgen. Goede rolbezetting, opgezadeld met voorspelbaar scenario.

Objective, Burma!

1945 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1945. Oorlogsfilm van Raoul Walsh. Met o.a. George Tobias, William Prince, James Brown, Errol Flynn en Henry Hull.

Om het Amerikaanse leger de kans te bieden een groot offensief te lanceren, moeten enkele mannen een radarpost vernietigen in een door Japanners bezet jungle-gebied in Birma. De vliegtuigen die hun moeten oppikken worden door de vijand onder vuur genomen. De film ontlokte destijds een diplomatiek conflict tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittannie. Deze laatste was verbolgen over het feit dat de film geen melding maakte van haar bijdrage aan de bevrijding van Birma. Er bestaat een ingekorte versie van 127 minuten. Walsh verwerkte hetzelfde gegeven tot de Western 'Distant drum'. Ook vertoond in een ingekleurde versie.

Objective Burma

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Raoul Walsh. Met o.a. Errol Flynn, William Prince, James Brown, George Tobias en Henry Hull.

Spectaculair oorlogsavontuur waarin Flynn met enkele van zijn manschappen een radarpost moet vernietigen in de door de Japanners bezette jungle van Birma, ten einde het Amerikaanse leger de kans te bieden een groots offensief te lanceren. Na voltooiing van hun opdracht worden de vliegtuigen die hen moeten oppikken door de vijand onder vuur genomen. Actievol avontuur, een hulde aan de moed van de Amerikaanse soldaten, wat destijds een diplomatiek incident ontlokte tussen Amerikanen en Britten. Deze laatsten waren boos omdat de film geen melding maakte van hun bijdrage tot de bevrijding van Birma. Het scenario van Ranald McDougall en Lester Cole, naar de roman van Alvah Bessie, is echter veel te lang. Er bestaat ook een opnieuw gemonteerde versie van 127m. Knappe vertolking over de hele lijn. James Wong Howe stond achter de camera. In 1951 verwerkte Walsh hetzelfde thema tot de western DISTANT DRUMS. Ook vertoond in een ingekleurde versie.

Mutiny on the Bounty

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Raoul Walsh. Met o.a. William Prince, James Brown en Errol Flynn.

Spectaculair oorlogsavontuur waarin Flynn met enkele van zijn manschappen een radarpost moet vernietigen in de door de Japanners bezette jungle van Birma, ten einde het Amerikaanse leger de kans te bieden een groots offensief te lanceren. Na voltooiing van hun opdracht worden de vliegtuigen die hen moeten oppikken door de vijand onder vuur genomen. Actievol avontuur, een hulde aan de moed van de Amerikaanse soldaten, wat destijds een diplomatiek incident ontlokte tussen Amerikanen en Britten. Deze laatsten waren boos omdat de film geen melding maakte van hun bijdrage tot de bevrijding van Birma. Het scenario van Ranald McDougall en Lester Cole, naar de roman van Alvah Bessie, is echter veel te lang. Er bestaat ook een opnieuw gemonteerde versie van 127m. Knappe vertolking over de hele lijn. James Wong Howe stond achter de camera. In 1951 verwerkte Walsh hetzelfde thema tot de western DISTANT DRUMS. Ook vertoond in een ingekleurde versie.

Destination Tokyo

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Delmer Daves. Met o.a. Cary Grant, John Garfield, Alan Hale, John Ridgely en Dane Clark.

Een spannend WO II verhaal over een Amerikaanse onderzeeër die in de Japanse wateren wordt gezonden en de onderlinge verhoudingen van de bemanningsleden. Commandant Grant en zeelieden Garfield en Clark komen geloofwaardig over.