Christhart Burgmann

Producer

Christhart Burgmann is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Mein Herz - niemandem!

1997 | Drama, Biografie

Duitsland 1997. Drama van Helma Sanders-Brahms. Met o.a. Lena Stolze, Cornelius Obonya, Anna Sanders, Lothar von Versen en Janina Berge.

Else Schuler (Stolze) groeide op in een liefdesvol joods gezin in Duitsland. Gottfried Benn (Obonya) genoot van een doodgewone jeugd in een begoed protestants gezin. Terwijl Else groter werd groeide ook de jodenhaat in Duitland. Na de dood van haar broer stemt ze toe in een gearrangeerd huwelijk. Ze krijgt een zoontje en verlaat haar liefdeloze man. Ze leert Peter Hille (von Versen) kennen die haar introduceert in de Berlijnse kunstwereld. Else begint gedichten te schrijven. Ondertussen voltooide Gottfried zijn medische opleiding. Ook hij begint te schrijven. Zo ontmoeten Else en Gottfried elkaar en begint de onmogelijke liefdesgeschiedenis tussen de onafhankelijke, feministische joodse dichteres en de snobistische bewonderaar van Nietsche, die flirt met het nazisme. Literair biografisch docudrama over het schrijverspaar Else Lasker-Schuler en Gottfried Benn. De eerste is verplicht Duitsland te ontvluchten, terwijl de ander zijn vergissing eerst inziet als zijn werk door de nazi's als 'ontaard' bestempeld wordt. De film is deels geacteerd en deels samengesteld uit archiefmateriaal. De Berlijnse literaire middens in het begin van de twintigste eeuw worden sfeervol gereconstrueerd. Sanders-Brahms schreef zelf het scenario. Treffende fotografie van Roland Dressel.

Das verlorene Gesicht

1986 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1986. Documentaire van Heinrich Breloer. Met o.a. Luiselotte Enderle, Ulrich Haupt, Matthias Kroll, Otto Reuter en Hannelore Schroth.

In 1945, terwijl het Duitse leger de nederlaag tegemoet ging, trok schrijver Erich Kästner met producent Eberhard Schmid en een filmploeg van de UFA naar Mayerhofen in Tirol om er de film Das verlorene Gesicht te draaien. Hij verbleef in het pension van Viktl Schneider, een kranige vrouw die zojuist haar twee zonen verloren had en die Hitler haatte. Zijn belevenissen in Meyershofen schreef hij neer in zijn dagboek, dat gepubliceerd werd als Notabene 45. Door gebrek aan filmrol werd meestal gedraaid met lege camera's, enkel om de mensen te laten geloven dat alles goed ging. Wolf-Dietrich Sprenger leest fragmenten voor uit het dagboek, terwijl cineast/scenarist Breloer ter plaatse praat met getuigen van die periode, o.a. Frau Steiner, en met nog overlevende medewerkers aan die mythische film. Zo ontdekt hij dat een van de nazi- jongeren die destijds terreur zaaiden nu burgemeester is van Mayerhofen. Een sterk anti-fascistisch pamflet dat licht werpt op een van de meest legendarische Duitse films die nooit verwezenlijkt werden. Montage is van Sibylle von der Laage en achter de camera stonden Michael Giefer en Thomas Beuthner. De documentaire kreeg de ondertitel mee: EINE REISE MIT ERICH KÄSTNER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christhart Burgmann op televisie komt.

Reageer