Roberto Bianchi Montero

Regisseur

Roberto Bianchi Montero is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Rangers attacco ora X

1970 | Oorlogsfilm

Italië 1970. Oorlogsfilm van Roberto Bianchi Montero. Met o.a. Dale Cummings, Carlo Hintermann, Franco Ressel en Benn Carrà.

Een goedkoop gemaakte WO II-film met slecht spel, een magere regie en een afgrijselijk script. Gaat over een groep geallieerde oorlogsgevangen, die uit het kamp moeten ontsnappen om een atoomonderzoekscentrum te vernietigen, en ongemerkt zien terug te keren. Een frisse wandeling is nuttiger dan het kijken naar deze rotzooi.

Il Ranch degli spietati

1965 | Western

Spanje/Italië/Duitsland 1965. Western van Roberto Bianchi Montero. Met o.a. Rick Horn, Sabine Bethmann, Jose Calvo, Giuseppe Addobbati en Charles Albert.

Horn wordt de nieuwe sheriff in een Mexicaans grensplaatsje dat overheerst wordt door een rijke rancher met zijn revolverhelden. Pure routine met matige spanning. De enige actie komt als Horn korte metten gaat maken met alles wat niet in de stad hoort. Oklahoma John was zowel de Spaanse als de Duitse titel van deze film.

La Pica sul Pacifico

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Roberto Bianchi Montero. Met o.a. Tina Pica, Ugo Tognazzi en Memmo Carotenuto.

Een heel aardige film over een afschuwelijke, hondsgemene vrouw, die van haar man een eiland in de Stille Oceaan erft. Ze besluit om het persoonlijk in bezit te gaan nemen. Ze beseft niet welke verrassingen haar daar te wachten staan en ze is dan ook nergens op voorbereid...

Donne, amori e matrimoni

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Roberto Bianchi Montero. Met o.a. Giuseppe Porelli, Ileana Lauro, Memmo Carotenuto en Luisa Rivelli.

Moroni (Porelli), wanhopig op zoek naar liefde, besluit een huwelijksbureau voor eenzame harten te openen. Allerlei soorten mensen komen en gaan, variërend van onder meer een loodgieter tot een man zonder armen en een typiste. Ze zoeken Moroni op om hun problemen op het gevoelsvlak op te lossen. Moroni zelf slaagt erin degene die bij hem past te vinden in de figuur van een sympathieke vrouw. Er is nauwelijks sprake van humor en het acteerwerk laat veel te wensen over, terwijl het verhaal nogal dwaas is en de regie tweederangs.

Cantate con noi

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Roberto Bianchi Montero. Met o.a. Rosario Borelli, Tina Pica en Virgilio Rientro.

Twee oude vrienden vinden elkaar na vele jaren terug. De een heeft twee zoons en de ander twee dochters. Ze besluiten dat een huwelijk over en weer tussen hun kinderen perfect zou zijn, maar de jongens zijn ertegen. Wanneer ze toevallig de twee jongedames ontmoeten, worden zij verliefd en besluiten vervolgens te trouwen. De ouders zijn zeer tevreden, omdat het oorspronkelijke plan gerealiseerd wordt. Een typisch Italiaanse film uit de jaren 1950-60, neo-realisme met een goede afloop, humor en een simpele verhaallijn.

Addio Napoli

1954 | Drama

Italië 1954. Drama van Roberto Bianchi Montero. Met o.a. Tamara Lees, Andrea Checchi en Giorgio De Lullo.

Film met een aangrijpend verhaal vol complicaties. Het zit goed in elkaar maar wordt door het wisselvallige spel teruggebracht tot de middelmaat. Over een moeizame liefdesrelatie tussen een rijke industrieel en een van zijn jonge werkneemsters. Hun relatie heeft veel last van bemoeizieke, jaloerse rivalen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roberto Bianchi Montero op televisie komt.

Reageer