Mauro Morassi is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Il Successo

1963 | Drama

Frankrijk/Italië 1963. Drama van Mauro Morassi en Dino Risi. Met o.a. Vittorio Gassman, Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Leopoldo Trieste en Christina Gaioni.

Een man meent, ondanks reden tot tevredenheid over beroepsuitoefening en privé-leven, onvoldoende geslaagd te zijn; met zijn slechte humeur stelt hij het geduld van zijn vrouw en een loyale vriend op de proef. De naoorlogse economische welvaart biedt hem de kans op grondspeculatie in toeristische gebieden op Sardinië, waaraan hij het belang van de arme bevolking, de huwelijkstrouw, het bezit van zijn oude vader en de vriendschap opoffert. Uiteindelijk is hij rijk en tevreden, maar eenzaam. De door Ettore Scola geschreven harde satire dankt veel aan de cynische verve van Gassman en het subtiele tegenspel van Aimée en Trintignant in nogal kleurloze rollen. Risi nam kort na het begin van de opnamen de regie over en evenaart hierin bijna zijn SORPASSO.

Mariti in pericolo

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Mauro Morassi. Met o.a. Mario Carotenuto, Memmo Carotenuto, Sylva Koscina, Franca Valeri en Pupella Maggio.

Mario en Memmo (Mario en Memmo Carotenuto) benijden elkaar om hun vrouwen, al laten ze dat niet merken. De moeilijkheden beginnen pas goed als ze allebei vallen op het mooie meisje Silvana (Koscina). De vrouw van Memmo barst in woede uit als ze zijn bedrog merkt, maar Mario`s eega (Valeri) lijkt het niets te kunnen schelen. Mario verdenkt haar ervan dat ze zelf stiekem een verhouding heeft. Maar alles komt op z'n pootjes terecht. De broertjes Carotenuto zijn prima acteurs, maar op de een of andere manier komen ze altijd terecht in dit soort onbenullige rotfilms.

Juke-box, urli d'amore

1960 | Thriller, Drama, Romantiek

Italië 1960. Thriller van Mauro Morassi. Met o.a. Marisa Merlini, Mauro Morassi en Karin Baal.

Een leegloper die uit de gevangenis komt, ontmoet een vrouw en maakt haar het hof. Zij wordt verliefd op hem en uiteindelijk trouwen ze. In werkelijkheid trouwt hij echter alleen met haar om te voorkomen dat hij naar de gevangenis terug moet. Deze sentimentele film bevat echter een goed plot.

Il cocco di mamma

1957 | Romantiek, Komedie

Italië 1957. Romantiek van Mauro Morassi. Met o.a. Maurizio Arena, Inge Schoener, Geronimo Meyenier en Franca Rame.

Verhaal over een frivole jongeman, die zijn tijd verdeelt tussen boksen en amoureuze avontuurtjes. In de ring is hij niets omdat hij bang is zijn gezicht te beschadigen. Het meisje waar hij echt van houdt wil hem niet meer omdat hij teveel naar anderen kijkt. Op een gegeven moment moet hij besluiten wat hij met zijn leven wil. Niks nieuws onder de zon.