Ildikó Pécsi: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Paranya

1991 |

Hongarije 1991. Péter Bascó. Met o.a. Julie Básti, György Cserhalmi, Nina Petri, Niklós Benedek en Pál Mácsai.

In het Hongarije van 1949 zegt Básti - de vrouw uit de titel - in het openbaar dat ze de verloofde van Stalin is. Ze haalt zich een hoop moeilijkheden op haar hals wegens 'majesteitsschennis'. Een bijtend werkje.

Pomocnik

1982 | Drama

Hongarije​/​​Tsjechoslowakije 1982. Drama van Zoro Záhon. Met o.a. Gábor Koncz, Ildikó Pécsi, Elo Romančil, Marta Sládečková en Ivan Mistřik.

Sterk moreel drama dat speelt aan de Tsjechisch/Hongaarse grens tijdens de stormachtige jaren 1945-'46. Slager Riečan begint een goed lopende maar niet helemaal legale zaak, maar zijn boerenvrouw en dochter nemen de zaak over en werken hem de deur uit. Dit verhaal over corruptie, gebaseerd op de uit 1977 daterende bestseller van Ladislav Ballek, sloeg zowel bij de kritiek als bij het grote publiek aan. Een produktie uit 1982 van de Slovak Studio in Bratislava.

Olyan Mint Otthon

1978 | Drama

Hongarije 1978. Drama van Jan Nowicki. Met o.a. Zsuzsa Czinkóczy, Ildikó Pécsi, Kornélia Sallai en Fereno Bencze.

Een naar Amerika vertrokken Hongaar keert uit heimwee terug naar zijn vaderland, waar zijn vriendin met een ander blijkt samen te wonen en zijn baan uiteraard vergeven is. Aanvankelijk ongewild knoopt hij een vriendschappelijke relatie aan met een tienjarig meisje. De niet geheel geslaagde film wil meehelpen het taboe te doorbreken dat rust op vriendschapsbanden tussen volwassenen en kinderen en brengt daarnaast een hommage aan in het buitenland verblijvende Hongaren.

Herkulesf[KA11]urd[KA11]oi emlék

1976 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Hongarije 1976. Drama van Pál Sándor. Met o.a. Endre Holman, Erzsébet Kútvölgyi, Ildikó Pécsi, Sándor Szabó en Margit Dayka.

Na de val van de communistische Radenrepubliek in 1919 in Hongarije, die duurde van maart tot augustus en een voorloper was van een staatsinstelling naar sovjetmodel waarbij de macht in handen was van autonome raden zoals de arbeidersraad, probeert een jonge rode soldaat in vrouwenkleren de grens over te komen, maar hij komt door omstandigheden terecht in een sanatorium voor rijke, oude dames met gewrichtskwalen. Daar probeert hij zich als verpleegster in leven te houden. Met een schitterende Jugendstil- vormgeving wordt de decadente sfeer van het sanatorium (waar het grootste gedeelte van de film speelt) uitgebeeld. Bekroond met de Zilveren Beer in Berlijn (1977). Puur camp. Het scenario is van Zsuzsa Tóth en regisseur Pál. Het camerawerk is van Elemér Ragályi. Eastmancolor, Mono.