Raymond Bossaerts

Acteur

Raymond Bossaerts is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Olivetti 82

2001 | Drama, Thriller

België 2001. Drama van Rudi Van Den Bossche. Met o.a. Dirk Roofthooft, Hilde Heijnen, Hans De Munter, Peter Gorissen en Ingrid De Vos.

Op kerstavond wordt een man op het politiebureau ondervraagd. We weten niet waarom, we weten niet wie hij is. Aangezien de man zijn lippen stijf opeen houdt, schuiven de agenten hem een Olivetti 82-typemachine voor de neus. Hierop tikt de man, Bernard van de Wiele, een schrijver zo blijkt, zijn tragische lotgevallen. Eriek Verpale schreef Olivetti 82 als monoloog voor toneel. Van Den Bossche, die naar verluidt het stuk vijf maal heeft gezien, neemt zijn kijkers filmisch in flashbacks mee naar het verleden van Bernard. Dat gaat subtiel en navrant.

Bunker

1991 | Drama

België 1991. Drama van Paul Schellekens. Met o.a. Willy Vandermeulen, Marijn De Valck, Mieke Verheyden, Martine Jonckheere en Mark Verstraeten.

Vandermeulen als vermoeid leraar Latijn gaat op advies van zijn dokter een volkstuintje huren. Hij maakt er kennis met de tuinders die de 'intellectueel' met gemengde gevoelens onthalen. Hij wordt echter hun woordvoerder en verdediger wanneer zijn vriend De Valck, een projectontwikkelaar, op de plaats van de volkstuintjes een golfterrein wil aanleggen. Vlaamse dramaturgie op zijn smalst.

Het zwaard van Ardoewaan

1972 | Avonturenfilm, Mysterie, Fantasy

België 1972. Avonturenfilm van Bert Struys. Met o.a. Roger Coorens, Raymond Bossaerts, Christine Lomme, Frans Maas en Marlene Edeling.

Een serie in dertien delen over de rivaliteit tussen een stel tweelingbroers om het bezit van een betoverd zwaard. Zonder enige twijfel naïef maar toch gaat er wel iets vanuit. Bevat genoeg originele verwikkelingen om een jong publiek te kunnen vermaken. Gesitueerd in de middeleeuwen.

Kaptein Zeppos

1964 | Familiefilm, Avonturenfilm

België 1964. Familiefilm van Bert Struys. Met o.a. Senne Rouffaer, Raymond Bossaerts, Vera Veroft en Truus Demedts.

Acht episoden van dertig minuten waarin de avonturen worden verhaald van een olieprospector en zijn jonge vriend. Een zichzelf herhalende vertelling, die vaak gemaakt naïef en weinig origineel is, maar dankzij Rouffaers uitstekende rol als de prospector komt deze zwart-witproduktie niet helemaal over als een film uit de oude doos.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raymond Bossaerts op televisie komt.

Reageer