Andrée Guize: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Debureau

1951 | Komedie

Frankrijk 1951. Komedie van Sacha Guitry. Met o.a. Lana Marconi, Jeanne Fusier-Gir, Yvonne Hébert, Luce Fabiole en Andrée Guize.

Een verblekende ster van het theater legt aan zijn zoon de kneepjes van het vak uit en schikt zich zo in zijn lot terwijl hij het beste ervan hoopt. Daartussen amoureuze perikelen met een wispelturige dame. Voor pure liefhebbers van het toneel, die lange, maar mooie dialogen niet schuwen. Speelt in 1839 in Parijs. Het scenario is van regisseur Guitry naar zijn eigen toneelstuk. Het camerawerk is van Noël Ramettre.

Christine se marie

1946 | Komedie

Frankrijk 1946. Komedie van René Le Hénaff. Met o.a. Monique Rolland, Jean Murat, Saturnin Fabre, Huguette Duflos en Andrée Guize.

De in 1903 geboren Le Henaff had tot 1950 een korte carri[KA2]ere als regisseur. Als montageman was hij echter zeer begaafd (QUAI DES BRUMES, A NOUS LA LIBERTE, LE JOUR SE LEVE, om maar enkele bekende films te noemen). Als regisseur beperkte hij zich tot kluchtige komedies die hij naar behoren, maar zonder enige oorspronkelijkheid regisseerde. En dit is dan zo'n film naar een scenario van Alex Joffé en Jean Sacha: Christine trouwt drie maal onder een andere naam, maar met haar vierde aanbidder trouwt ze onder haar eigen naam. Heel aardig en onschuldig. Ook bekend als ÇA DEVAIT ARRIVER.

Bonne chance

1935 | Komedie

Frankrijk 1935. Komedie van Sacha Guitry. Met o.a. Sacha Guitry, Jacqueline Delubac, Pauline Carton, André Numès fils en Paul Dullac.

Geschreven door de regisseur. Aardig taalkundig monument waarin jonge wasvrouw uit Parijs in de lotto een fortuin wint, dat ze volgens belofte zal delen met een jonge schilder. Ze vertrekken samen naar het zuiden, in alle eer en deugd, want zij heeft zich laten verloven met een sukkel. De ontknoping ligt voor de hand. Een hoog tempo en een aantal aardige vondsten: de schilder verliest in het casino van Monte-Carlo als zij er niet is en wint alles terug zodra ze verschijnt! Het is niet toevallig dat het roulette-thema zo goed uit de verf komt, want Guitry publiceerde datzelfde jaar Les mémoires d'un tricheur, dat hij het jaar erop al meesterlijk verfilmde onder de titel LE ROMAN D'UN TRICHEUR. Het camerawerk is Jean Bachelet.