Babak Anvari is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Wounds

2019 | Horror, Drama, Mysterie

Verenigde Staten 2019. Horror van Babak Anvari. Met o.a. Armie Hammer, Zazie Beetz, Dakota Johnson, Karl Glusman en Christin Rankins.

Na zijn succesvolle debuutfilm Under the Shadow begeeft de Brits-Iraanse regisseur Babak Anvari zich wederom op het terrein van psychologische horror. Barman Will (Armie Hammer) raakt in de ban van een gevonden telefoon met lugubere foto’s en bovennatuurlijke krachten. Ook vriendin Carrie (Dakota Johnson) ontkomt niet aan de helse telefoon, en hun stroeve relatie komt onder nog meer spanning te staan. Will verliest zijn grip op de realiteit steeds verder, maar als kijker is het soms lastig die neerwaartse spiraal volledig te begrijpen. Een uiterst vreemde film die ondanks – of juist dankzij – zijn imperfecties wellicht een cultstatus verkrijgt.

Under the Shadow

2016 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Iran 2016. Horror van Babak Anvari. Met o.a. Narges Rashidi, Avin Manshadi, Bobby Naderi en Arash Marandi.

Eind jaren tachtig. De Teheraanse Shideh (Rashidi) heeft het niet makkelijk. De oorlog tussen Iran en Irak heeft haar woonwijk bereikt, haar man moet weg naar het front, ze mag haar studie medicijnen niet afmaken omdat ze ooit politiek actief was, en de relatie met haar dochter Dorsa (Manshadi) laat ook te wensen over. En alsof dat nog niet genoeg is beginnen ook geruchten over djinns, kwaadaardige geesten, de kop op te steken. Zeer sterke, intelligente en griezelige horror levert en passant stevige kritiek op politiek-religieus fanatisme. BAFTA voor het beste debuut, British Independent Film Award voor de jonge Manshadi en voor het script.