Horst Seemann is regisseur, scenarist en componist.
Er zijn 7 films gevonden.

Zwischen Pankow und Zehlendorf

1991 | Familiefilm

DDDE/Duitsland 1991. Familiefilm van Horst Seemann. Met o.a. Corinna Harfouch, André Hennicke, Kathrin Ackermann, Susanne Bomann en Ulrike Dräger.

Film naar het boek [KL]Wenn ich kein V[KA3]oglein w[KA3]ar[KLE] van Rita Kuczynski die samen met regisseur Seemann het scenario schreef. Berlijn 1953. De wonden van WO II zijn nog niet geheeld. De bezette Duitse hoofdstad is opgedeeld in drie Westelijke sectoren en [KA1]e[KA1]en Oostelijke. Een vrouw met twee dochters in Oost-Berlijn stuurt de jongste naar het Westen om bij haar oma, een operazangeres, muziekles te volgen; het elf- jarige meisje heeft veel talent. Als vader terugkomt uit krijgsgevangenschap in Rusland, wordt het betrekkelijke evenwicht in het gezin dat moeder gecre[KA3]eerd had, verstoord door de oorlogstrauma`s en angstpsychosen van het gezinshoofd. Veel drama (en evenveel clich[KA1]ees om het aan te dikken) in een film die moet laten zien hoe moeilijk het was in die tijd in een opgedeelde stad te leven. Uiteindelijk een Duits-Duitse produktie, waarbij Westduits kapitaal (w.o. de omroepen) ervoor zorgde dat de inmiddels uitgerangeerde DEFA deze in 1990 vóór de hereniging begonnen film kon afmaken om hem een jaar later uit te brengen. Camerawerk van Otto Hanisch. Pankow is een arbeidersbuurt en in Zehlendorf woont de bourgeoisie.

Besuch bei Van Gogh

1985 | Sciencefiction

DDDE 1985. Sciencefiction van Horst Seemann. Met o.a. Grazyna Szaplowska, Christian Grashof en Rolf Hoppe.

Een vrouwelijke geleerde gaat terug in de tijd om enige schilderijen bij Van Gogh te kopen die nodig zijn voor een onderzoek. Een zwakke science fiction-film.

Ärztinnen

1984 | Misdaad, Drama

DDDE 1984. Misdaad van Horst Seemann. Met o.a. Rolf Hoppe, Inge Keller, Judy Winter, Daniel Jacob en Käthe Reichel.

Een kritische blik op de farmaceutische industrie en de praktijken van de medische wereld in de DDR. De pillenmakers blijken graag en makkelijk geld te verdienen, al moet daarvoor met de regels weleens de hand gelicht worden. Bij experimenten voor medisch onderzoek worden risico`s veronachtzaamd. Ongelukken kunnen niet uitblijven. Het scenario is van regisseur Seemann naar het toneelstuk van Rolf Hochhuth (bekend geworden door Der Stellvertreter). Het camerawerk is van Otto Hanisch. Met fondsen uit West-Duitsland, Zweden en Zwitserland geproduceerd en niet geheel vrij van propaganda-elementen: het vrije westen wordt als decadent afgebeeld.

Fleur Lafontaine

1978 | Drama

DDDE 1978. Drama van Horst Seemann. Met o.a. Angelica Domröse, Hilmar Thate, Eberhard Esche, Gisela May en Fred Düren.

Een vrouw die haar hele leven al kampt met psychische problemen, belandt na een ongeluk in een kliniek waar ze haar levensverhaal vertelt aan de dokter. Een sterke acteerprestatie van Domröse. Het scenario is van Dinah Nelken en regisseur Seemann naar de roman Das angstvolle Heldenleben einer gewissen Fleur Lafontaine van Nelken. Het camerawerk is van Hans-Jürgen Kruse.

Beethoven - Tage aus einem Leben

1976 | Drama, Biografie, Muziek

DDDE 1976. Drama van Horst Seemann. Met o.a. Donatus Banionis, Stefan Lisewski, Renate Richter en Hans Teuscher.

Reeds in 1796 bemerkte Beethoven de eerste symptomen van doofheid. Toch bleef hij optreden tot 1808, waarna het nog tien jaar duurde voor hij geheel doof was. De film behandelt enige episoden uit deze periode die hij in Wenen doorbracht.

Liebeserklärung an G.T.

1971 | Drama

DDDE 1971. Drama van Horst Seemann. Met o.a. Ewa Krzyzewska, Jürgen Frohriep en Herwart Grosse.

Een jonge vrouw krijgt het aanbod een wetenschappelijk onderzoek te leiden. Ze ondervindt dat uitdagingen in haar beroepsleven ook een verrijking van haar privé leven betekenen.

Hochzeitsnacht im Regen

1967 | Musical, Sportfilm

DDDE 1967. Musical van Horst Seemann. Met o.a. Traudl Kulikowsky en Frank Schöbel.

Een meisje trouwt met een onbekende om een huis te krijgen. Haar grote liefde is het paardenracen en ook daarmee krijgt ze succes. Een niet erg overtuigende musical.