Carl Stalling

Componist

Carl Stalling is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

What's Up Doc? A Salute to Bugs Bunny

1990 | Documentaire, Animatie

Verenigde Staten 1990. Documentaire van Carl Lindahl.

Speciale compilatie ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Bugs Bunny, waarin eigenlijk weinig nieuw materiaal opgenomen werd, maar met ter illustratie tien tekenfilms uit de periode 1940-1950. Ze worden aan elkaar gepraat door Harlan Rector, woorvoor de tekst door Bob Waldman en regisseur Lindahl werd geschreven. Ze besteden ook de nodige aandacht aan figuren als Elmer Fudd en Yosemite Sam. Ook de regisseurs geven zelf commentaar op hun werk. Zo krijgen we van Tex Avery A WILD HARE (de eerste offici[KA3]ele Bugs Bunny-film uit 1940) en THE HECKLING HARE te zien, Friz Freleng is vertegenwoordigd met SLICK HARE (een zalige Hollywood parodie), HARE TRIGGER en LITTLE RED RIDING RABBIT, Chuck Jones met HAIR RAISING HARE (met Peter Lorre-karikatuur) en WACKIKI WABBIT, Bob Clampett met A CORNY CONCERTO en THE BIG SNOZE en tenslotte Robert McKimson met GORILLA MY DREAMS. Verdere getuigenissen van Mel Blanc (wellicht de beroemdste stemimitator) en Leon Schlesinger (producent). Een plezierig huldebetoon, vooral voor diegenen die vorige documentaires (zoals BUGS BUNNY SUPERSTAR) nooit zagen.

The Looney, Looney, Looney Bugs Bunny Movie

1981 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1981. Animatie van Friz Freleng.

Nog een compilatie van WB-tekenfilms rond Bugs Bunny, die weer zelf commentaar levert (via de stem van Mel Blanc in de oorspronkelijke versie). De film opent met KNIGHTY KNIGHT BUGS, dat goed was voor een Oscar. Het geheel komt wat zwakker over dan andere compilaties, maar kwalitatief blijft het een lust voor oog en oor.

The Bugs Bunny/Road Runner Movie

1979 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1979. Familiefilm van Chuck Jones en Phil Monroe. Met o.a. Bugs Bunny, Daffy Duck, Road Runner, Wile E. Coyote en Elmer Fudd.

Aan de hand van een serie Warner Brothers-tekenfilms, schetst Bugs Bunny de geschiedenis van de achtervolging door de eeuwen heen. Als gastheer levert hij commentaar en introduceert hij figuren als Daffy Duck en Porky Pig, maar de hoofdmoot wordt gevormd door een speciale compilatie van zo`n twintig minuten met de gekste momenten van Wile E. Coyote en de Road Runner. Het is zeker niet de beste verzamelfilm uit de W.B.-animatiestal, maar het blijft een plezier om het beste van Jones terug te zien en kinderen blijven er zoet bij. Bovendien is Bugs Bunny het leukste (ondeugende) konijn uit de filmgeschiedenis. Ook bekend als THE GREAT AMERICAN CHASE. Bestaat ook in versies van 48m en 78m. Gevolgd door THE LOONEY, LOONEY, LOONEY BUGS BUNNY MOVIE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carl Stalling op televisie komt.

Reageer