Ernst Gunther

Acteur

Ernst Gunther is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Änglagȧrd

1992 | Komedie

Noorwegen/Denemarken/Zweden 1992. Komedie van Colin Nutley. Met o.a. Helena Bergström, Sven Wollter, Viveka Seldahl, Reine Brynolfsson en Per Oscarsson.

In een ge[KA3]isoleerd dorpje in het Zuiden van Zweden sterft door een ongelukkige samenloop van omstandigheden Oscarsson, het excentrieke hoofd van een grote familie. Hij laat zijn fortuin, het oude, charmante en enigszins bouwvallige huis (uit de titel) met de erbij behorende landerijen na aan zijn kleindochter Fanny (Bergstr[KA3]om). Iedereen is verbaasd en niemand in het dorp kent haar. Zij maakt met haar vriendje Zac (Wolff) haar opwachting en meteen is het hele dorp tegen haar: zij is een keiharde stadsmus die vreemd gekleed gaat en bizarre vrienden en vriendinnen laat opdraven. Omdat Fanny de dorpelingen een stelletje bekrompen lieden met achterlijke en behoudende denkbeelden vindt, besluit zij het ge[KA3]erfde landgoed niet te verkopen. Dit verdriet buurman Axel Flogfalt (Wollter) ten zeerste, want deze boer had zijn lodderoog al op de grond laten vallen. Fanny krijgt uitsluitend een beetje genegenheid (en steun) van een bejaarde dorpeling (Gunther) en het is voor de geamuseerde kijker nu zeer de vraag of die alleen zal kunnen beletten of de escalerende vijandigheden niet in gewelddadigheden zullen omslaan. Toch wordt niemand in de film oerslecht geportretteerd. Je volgt met groeiende belangstelling een leuk verhaal met inzichtelijke en tedere personages naar een scenario van de Britse regisseur Nutley hoogst persoonlijk. De sfeer van een Zweedse zomer is door het camerawerk van Jens Fischer schitterend vastgelegd. Een groot commercieel succes in Zweden en er ook gelauwerd met de 'Zweedse Oscar' van Beste Film en Beste Regie. GB-titel: ANGEL FARM en ook bekend als HOUSE OF ANGELS.

Forvandlingen

1975 | Drama, Horror

Zweden 1975. Drama van Ivo Dvorak. Met o.a. Ernst Gunther, Gunn Wållgren, Peter Schildt, Inga-Lill Carlsson en Per Oscarsson.

Deze sfeervolle verfilming van Franz Kafka's korte verhaal Die Verwandlung, handelt over een handelsreiziger die op een ochtend wakker wordt en ontdekt dat hij in een reusachtige mestkever is veranderd. In dit speelfilmdebuut van Dvorak wordt Kafka's stijl op voortreffelijke wijze gevisualiseerd. Ook bekend als METAMORPHOSIS.

I huvud pȧ en gammel gubbe

1968 | Animatie

Zweden 1968. Animatie van Per Ȧhlin. Met o.a. Hans Alfredson, Fatima Eckman, Gosta Eckman, Monica Eckman en Monica Nielson.

Leuke speel/tekenfilm waar men niet de buitenkant van iemand filmt, maar voor de verandering een blik in iemands hoofd werpt. Per Ahlin is een van de belangrijkste tekenfilmers van Zweden (o.a. DUNDERKLUMPEN).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ernst Gunther op televisie komt.

Reageer