Yasmin Ahmad

Regisseur, Acteur, Scenarist

Yasmin Ahmad is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

At the End of Daybreak

2009 | Drama

Zuid-Korea/Maleisië/Hongkong SAR van China 2009. Drama van Ho Yuhang. Met o.a. Chui Tien You, Meng Hui Ng en Yasmin Ahmad.

Zacht gefilterde zonnige plaatjes en langgerekte scènes met veel stiltes vormen samen een dun laagje fineer rond een rauw drama over de relatie van een 23-jarige jongeman met een vijftienjarig meisje. De keurige ouders van het meisje willen de jongen aangeven tenzij de alcoholverslaafde moeder van de jongen de zaak afkoopt. Vanaf dat moment wordt de futloze sfeer snel grimmiger, zoals de openingsscène met een levend gekookte rat al fijntjes deed vermoeden. Chinees-Maleisische regisseur Ho Yuhang (1971) baseerde zijn tragedie op een krantenbericht over de vondst van een stel lijken.

Mukhsin

2006 | Drama, Komedie, Familiefilm, Jeugdfilm

Maleisië 2006. Drama van Yasmin Ahmad. Met o.a. Mohd Syafie Naswip, Sharifah Aryana, Sharifah Aleya en Salehuddin Abu Bakar.

'Eerste liefde' zou een passende ondertitel zijn voor de innemende Maleisische film Mukhsin, een werk dat op lieflijke wijze de kalverliefde tussen twee jonge tieners belicht. Mukhsin (Naswip) is een twaalfjarige jongen die merkt dat hij graag meer wil met zijn tienjarige vriendinnetje Orked (Aryana) dan vliegeren en in bomen klimmen. Maar zij is huiverig voor zijn toenadering. Mukhsin is de vierde digitale speelfilm, na Rabun, Sepet en Gubra, waarin de populaire Maleisische regisseur en scenarist Ahmad haar alter ego Orked opvoert. Een waarachtige film met kunstig verweven momenten van invoelbare magie. Winnaar van twee kinderprijzen op het Berlijnse filmfestival.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yasmin Ahmad op televisie komt.

Reageer