Marlene Clark

Acteur

Marlene Clark is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Switchblade Sisters

1975 | Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Actiefilm van Jack Hill. Met o.a. Joanna Nail, Robbie Lee, Asher Brauner, Chase Newhart en Monica Gayle.

De ogenschijnlijk onschuldige Maggie neemt de leiding over van een meisjesbende. Na concurrerende bendes te hebben overwonnen, ontspint zich een strijd tussen Maggie en de voormalige bendeleidster. Veel overbodig geweld, zwakke rolbezetting en een wat rommelig plot, soms op het gênante af. In GB bekend onder de veelzeggende titel THE JEZEBELLES.

The Beast Must Die

1974 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1974. Horror van Paul Annett. Met o.a. Calvin Lockhart, Peter Cushing, Charles Gray, Marlene Clark en Anton Diffring.

Nieuwe draai aan het aloude thema van de weerwolf máákt de film. De schatrijke sportliefhebber Lockhart nodigt in zijn met elektronische snufjes volgestouwde huis een aantal gasten uit van wie hij weet dat een van hen een weerwolf is. Lockhart is overdreven goedgemanierd, terwijl Cushing op zijn bekende rustige, maar effectieve wijze sympathie wint. Net als in TEN LITTLE INDIANS uit 1965 krijgt het publiek een minuut de tijd om te raden wie de moordenaar is.

Ganja and Hess

1973 | Horror

Verenigde Staten 1973. Horror van Bill Gunn. Met o.a. Duane Jones, Marlene Clark, Bill Gunn, Sam Waymon en Leonard Jackson.

Een negerprofessor wordt gestoken met een besmet mes, verandert in een vampier, pleegt diverse moorden en slaat tenslotte de hand aan zichzelf door in de schaduw van een kruisbeeld te gaan staan. De botsing tussen het christendom en de Afrikaanse godsdiensten staat centraal in deze opmerkelijke horrorfilm, waarin vampirisme wordt afgeschilderd als een soort verslaving. Ook bekend als DOUBLE POSSESSION, die echter ingekort is tot 78m.

Slaughter

1972 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van Jack Starrett. Met o.a. Jim Brown, Stella Stevens, Rip Torn, Don Gordon en Cameron Mitchell.

Stevens en Torn zijn veel te goed voor dit gewelddadige prutswerk over een voormalige Groene Baret die een syndicaat opruimt dat zijn ouders vermoordde.

Beware! The Blob

1972 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1972. Sciencefiction van Larry Hagman. Met o.a. Robert Walker, Richard Stahl, Godfrey Cambridge, Carol Lynley en Larry Hagman.

Als Cambridge achteloos een potje vergeet terug te stoppen in de diepvries, kruipt er als het ontdooid is een stukje van de originele 'Blob' uit die de zwarte Amerikaan, zijn vrouw en de kat verorbert om vervolgens de stad in te trekken. Niemand wil het meisje dat getuige van de dood van Cambridge was, geloven. Binnen de kortste keren zaait het glibberige wezen echter dood en verderf in de stad. Er breekt paniek uit. Men haalde voor dit vervolg op THE BLOB uit 1958 een vrijwel identiek scenario van stal. Het werd geschreven door Jack Woods en Anthony Harris naar een verhaal van Richard Clair en Jack H. Harris. Regisseur Hagman wist duidelijk niet of hij voor een griezelfilm of voor een komedie had gekozen, zodat zijn film op beide fronten waanzinnig geflopt is. De meeste acteurs schmieren verschrikkelijk. Enkele goede speciale effecten van Tim Baar kunnen nog iets redden. Al Hamm stond in voor de fotografie, terwijl Dean Cundy de dierenscènes filmde. Ook bekend als SON OF THE BLOB en in 1982 opnieuw uitgebracht met de reclameslogan: 'The film that J.R. shot' verwijzend naar Hagmans succes als J.R. in de tv-serie DALLAS; zoiets is wel slim bedacht, maar helpt natuurlijk geen zier. De originele film werd 'gemoderniseerd' in 1988.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marlene Clark op televisie komt.

Reageer