Birgit Möller

1972 Regisseur, Cameraman

Birgit Möller (1972) is regisseur en cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Tangerine

2008 | Drama

Duitsland/Marokko 2008. Drama van Irene von Alberti. Met o.a. Sabrina Ouazani, Nora von Waldstätten, Alexander Scheer en Naima Bouzid.

Tom en Pia zijn Duitse rockmuzikanten die, in de traditie van de Stones, exotische inspiratie zoeken in het Marokkaanse Tanger. Daar raken ze in de ban van de mooie Amira, een danseres die door haar ouders uit huis is gezet omdat ze weigert te trouwen en nu bij een stel prostituees inwoont. Er ontstaat een ingewikkelde driehoeksverhouding - gefilmd vanuit afwisselende perspectieven, wat de cultuurclash en manipulaties helder blootlegt. Voormalig documentairemaakster Von Alberti woonde zelf jarenlang in Tanger, wat haar speelfilmdebuut authenticiteit verleent.

Valerie

2006 |

Duitsland 2006. Birgit Möller. Met o.a. Devid Striesow, Agata Buzek en Birol Ünel.

Ooit was Valerie een succesvol fotomodel. Maar nu kan ze haar dure hotelkamer niet meer betalen, en woont ze noodgedwongen in haar auto. Ze doet zich nog wel rijk voor naar haar collega's toe, maar parkeerwachter André is de enige die van haar dubbelleven afweet. Als Valerie na een avondje stappen in de kroeg terugkeert naar haar auto, blijkt deze te zijn gestolen.

Für immer für dich

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Lih Janowitz. Met o.a. Helmut Berger, Nina Hoger, Claire Oelkers, Philipp Danne en Jana Manfroid.

In dit voor televisie gemaakte drama blikt Lih Janowitz (regie-assistent bij Tom Tykwers eerste film Die tödliche Maria) terug op het idealisme van de jaren zestig en de generatieconflicten die daar onwillekeurig uit zijn voortgekomen. Chris (Berger) woont al jaren in Ecuador, maar keert terug naar Duitsland om zijn voormalige geliefde Anne (Hoger) en zijn dochter op te zoeken. De altijd nog wat naïeve Chris stuurt aan op een hereniging, maar stuit op de wrok waarmee Anne worstelt en op het pragmatisme van dochter Dafne die als puber heel andere zaken aan haar hoofd heeft.

Die Boxerin

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Catharina Deus. Met o.a. Katharina Wackernagel, Fanny Staffa, Martin Brambach en Devid Striesow.

Met filmacademiegeld en ZDF-steun gedraaid drama dat door een speling van het lot tegelijkertijd ontstond met Million Dollar Baby. In het oosten van Duitsland is twee decennia na de val van de Muur meer sociale misère dan onder de DDR-dictatuur. De negentienjarige Johanna (Katharina Wackernagel, nichtje van ex-RAF-terrorist Christof Wackernagel) weet er alles van. Haar enig overgebleven ambitie is een bokscarrière zoals die van haar gestorven vader, maar ze zal haar recalcitrantie met ijzeren discipline moeten overwinnen. Wackernagel slaat zich letterlijk door haar titelrol. Opgenomen in de provincie Brandenburg, asgrauw panorama voor het failliet van twintig jaar economische 'Wiedervereinigungspolitik'.

Flügge

2001 | Documentaire

Duitsland 2001. Documentaire van Elke Hauck.

Toen de Muur van Berlijn neergehaald werd, waren de vijf meisjes die nu als bijna volwassen vrouwen in de film getoond worden, vijf tot zes jaar oud. Hun moeders waren waren in de DDR opgegroeid, opgeleid en getrouwd in de partijdictatuur van Erich Honeckers communistische SED. De film gaat na in hoeverre de kinderen beïnvloed werden door hun moeders, die echte Ossis zijn, terwijl zij tot de nieuwe Duitse jeugd behoren. Het scenario is van debuterend regisseuse Hauck; het was haar eindexamenwerk aan de Deutsche Film- und Fernsehakademie in Berlijn. Het camerawerk is van Birgit Möller. Een interessante film over een veranderende maatschappij, die opgenomen werd in de serie Deutschland - Dokumentarisch van Das kleine Fernsehspiel en in de toekomst zijn historische waarde zal bewijzen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Birgit Möller op televisie komt.

Reageer