Haindling

Acteur, Componist

Haindling is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Schotter wie Heu

2002 | Documentaire

Duitsland 2002. Documentaire van Wiltrud Baier en Sigrun Köhler. Met o.a. Fritz Vogt en Else Vogt.

Noordelijk van de autobahn Mannheim-N[KA3]urnberg, niet ver van het idyllische Rothenburg ob der Tauber (Weinstra[KL29]e) ligt de gemeente Blaufelden, waartoe het gehucht Gammesfeld (530 inwoners) behoort. Daar staat de kleinste bank van Duitsland naar het model van Friedrich Wilhelm Raiffeisen uit 1850 met een balanstotaal van twaalf miljoen euro (in 2002), 230 aangesloten leden, 3,5 procent rente (2002) op de spaarrekening en kredieten tegen 4,5 procent (2002). De bank die op een ouderwetse boerenleenbank lijkt, staat onder leiding van de zeventig-jarige Fritz Vogt, die daar als 35-jarige begon. Tegenwoordig is Vogt met pensioen, heeft tien hectare landbouwgrond en houdt koeien en kalveren. De bank heeft geen computer, alles wordt berekend met een mechanische telmachine van het merk Thales uit 1938 en de boekingen worden met de hand gedaan. Dat is goedkoper en zo maakt de bank meer winst. Niet iedereen kan klant worden, je moet in Gammesfeld of in de omgeving wonen, je gedrag moet onbesproken zijn en speculeren is uit den boze. Een boeiend portret van een uniek verschijnsel dat in het algemeen een halve eeuw geleden verdwenen is en nog werkt naar de sociale filosofie van 1845. Aan het woord komen Vogt en zijn vrouw Else. Deze interessante film werd opgenomen in de prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel. De rolprent werd uitgebracht in Zuid-Duitsland in de bioscopen en verkreeg cultstatus. Het camerawerk is van beide filmers Baier en Köhler, en Martina Dippon.

Das ewige Lied

1997 | Drama, Muziek, Familiefilm

Duitsland/Oostenrijk 1997. Drama van Franz Xaver Bogner. Met o.a. Tobias Moretti, Heio von Stetten, Erwin Steinhauer, Michael Mendl en Hannes Thannheiser.

Hoe rond 1825 het eeuwige lied `Stille Nacht, heilige Nacht` ontstond. De jonge hulp-pastoor Joseph Mohr moet in Oberndorf aan de Salzbach dolende schapen terugbrengen tot de schare en raakt daarbij betrokken bij een sociale strijd tussen rijk en arm. Centraal staat veerman Hans Schlagerer (Mendl) die zich brodeloos ziet worden door de komst van de spoorweg die gefinancierd wordt door Johann Burgschwaiger (Hube), een steenrijke koopman. Joseph, de jonge herdershond kiest de zijde van de schippers in weerwil van zijn directe meerdere, pastoor N[KA3]ostler (Steinhauer). Dit alles is keurig verpakt in een formule-Heimatfilm, die gedraaid werd op diverse idyllisch aandoende locaties in Oostenrijk: Matrei in Oost-Tirol, Gm[KA3]und in het Maltatal (Kärnten) en Waidhofen aan de Ybbs in Neder-Oostenrijk. Componisten Hans Jürgen Buchner en Haindling, die het lied weer op toon gezet hebben voor de tegenwoordige tijd spelen een klein rolletje. Liefhebbers van deze Alpenrepubliek kunnen hun hart ophalen aan de fotografie van Frank Brühne, maar behalve de toeristische plaatjes is het verder niet bepaald opwindend.

Bavaria Blue

1990 | Komedie, Documentaire

Duitsland 1990. Komedie van Jörg Bundschuh. Met o.a. Alfred Edel, Herbert Fux, Andy Geer en Jörg Hube.

De makers van deze film hebben geprobeerd het raadsel 'Beieren' te doorgronden. Ze gaan het dagelijks leven in zuid- Duitsland na en stuiten op wonderlijke en lachwekkende dingen.

Xaver

1988 | Komedie, Sciencefiction

Duitsland 1988. Komedie van Werner Possardt. Met o.a. Rupert Saidl, Carlos Pavlidis, Gabi Fischer, Marinus Brand en Heinz Josef Braun.

In een klein Beiers dorpje landt een ruimteschip van een vreemde planeet. De eenvoudige Xaver sluit vriendschap met de buitenaardse piloot en samen maken ze wat avonturen mee. Een slechte filmkomedie, die ons met zijn afgezaagde gags verveelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Haindling op televisie komt.

Reageer