Carlos Arango de Montis

Cameraman

Carlos Arango de Montis is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

The Act of Killing

2012 | Documentaire

Denemarken/Noorwegen/Verenigd Koninkrijk/Zweden/Finland 2012. Documentaire van Joshua Oppenheimer.

In Indonesië werden in 1965 en 1966 meer dan een miljoen 'communisten' vermoord door paramilitaire groeperingen. Een van de leiders van zo'n moordcommando was Anwar Congo. Hij is nooit berecht voor de moorden en kijkt er met een zekere trots op terug. Regisseur Oppenheimer vroeg Congo de moorden van toen na te spelen. De krasse zeventiger, groot liefhebber van Amerikaanse films, accepteerde en koos verschillende genres waarin hij zijn herinneringen verwerkte. Wat regelmatig surrealistische scènes oplevert. Onthutsend, hartverscheurend en absoluut onmisbaar. In 2014 maakte Oppenheimer de thematisch verwante documentaire The Look of Silence.

Ezra

2007 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk/Nigeria/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/Oostenrijk 2007. Drama van Newton I. Aduaka. Met o.a. Mamoudu Turay Kamara, Mariame N'Diaye, Mamusu Kallon en Richard Gant.

Fraai verbeelde en confronterende film over Ezra, een jongen in Sierra Leone die door het rebellenleger wordt weggehaald bij zijn ouders. In het non-lineair vertelde verhaal keert de jongen als soldaat zwaar gedrogeerd terug naar zijn geboortedorp waar hij helpt bij het vermoorden van zijn ouders en het verminken van zijn zus. Als zijn zus voor het oorlogstribunaal tegen hem getuigt ontkent hij alles. Bekroond met de Étalon de Yennenga voor de beste Afrikaanse film op het FESPACO festival, het grootste filmfestival van Afrika.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Arango de Montis op televisie komt.

Reageer