Kristofer Nordin

Editor

Kristofer Nordin is editor.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

Call Girl

2012 | Thriller, Drama

Zweden/Noorwegen/Finland/Ierland 2012. Thriller van Mikael Marcimain. Met o.a. Pernilla August, Sofia Karemyr, Simon J. Berger, David Dencik en Ruth Vega Fernandez.

In deze onderkoelde, op ware gebeurtenissen gebaseerde paranoiathriller, gesitueerd in Zweden halverwege de jaren zeventig, worden jonge, beeldschone pubermeisjes misbruikt door politici en machthebbers die zich onaantastbaar wanen. In de aanloop naar nieuwe verkiezingen bijt een detective zich vast in de zaak. Debuterend regisseur Mikael Marcimain rekent genadeloos af met het tijdperk van de vrijheid, blijheid, met medewerking van de formidabele Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema, die de film schoot in de bruin-, geel- en oranjetinten die het tijdperk aankleven.

The Bridge

2011 | Televisieserie, Misdaad, Mysterie, Thriller

Zweden/Denemarken/Duitsland 2011. Televisieserie van Hans Rosenfeldt en Björn Stein. Met o.a. Sofia Helin, Kim Bodnia, Rafael Pettersson, Dag Malmberg en Sarah Boberg.

Een lijk wordt gevonden op de Oresundbrug tussen Zweden en Denemarken. De ene helft van het lijk bevindt zich in Denemarken, de andere helft in Zweden... De Deense agent Martin Rohde en de Zweedse Saga Norén (Sofia Helin - 'Beck') gaan met frisse tegenzin een samenwerking aan om de moordzaak op te lossen.

The King of Ping Pong

2007 | Drama

Zweden 2007. Drama van Jens Jonsson. Met o.a. Hampus Johansson, Jerry Johansson, Frederik Nilsson, Ann-Sofie Nurmi en Georgi Staykov.

De held van het verhaal is een grote, dikke puber die zich begint af te vragen of hij wel dezelfde vader heeft als zijn kleinere, succesvoller broertje. Aangename coming of age-film, waarin Jens Jonsson vakkundig gebruik maakte van de setting en het licht in besneeuwd Noord-Zweden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kristofer Nordin op televisie komt.

Reageer