Sjoerd Metz

Acteur

Sjoerd Metz is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Pietje Bell

2002 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Nederland/Duitsland 2002. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Quinten Schram, Frensch de Groot, Serge Price, Jordy Mul en Sjoerd Metz.

In 1914 ontketende oud-onderwijzer Chris van Abkoude een revolutie met zijn kinderboekenheld Pietje Bell, het zesjarige Rotterdamse knulletje dat schitterde in onaangepastheid. In de met harde hand geregisseerde filmversie van Maria Peters begint Pietje een geheime club die het opneemt tegen een bende dieven en een oneerlijke krantenbaas. Peters gebruikte vooral de eerste vijf van de acht delen 'Pietje Bell' voor haar scenario en kiest thematisch voor het ethisch grijze gebied tussen ondeugd en onschuld, een scala dat het gezicht van Pietje-acteur Quinten Schram (zoon van producent Dave Schram en regisseuse Peters) goed uitdrukt.

Het levende bos

2001 | Animatie, Familiefilm

Spanje 2001. Animatie van Ángel de la Cruz en Manolo Gómez. Met o.a. Sjoerd Metz, Frensch de Groot en Quinten Schram.

Nederlands gesproken versie van de Spaanse animatiefilm El bosque animado over een bos dat tot leven komt wanneer er geen mensen bij zijn. De rust van de bomen wordt verstoord wanneer er een dode boom wordt geplaatst, een boom die mensen telefoonpaal noemen. De levende bomen met hun dikke neuzen raken er niet over uit geroddeld, en ook de blauwe mol Furi kan er maar niet aan wennen. De bekende Spaanse schrijver Wenceslao Fernández Flórez schreef in 1943 het verhaal, waarmee hij zijn zorg uitte over de bossen in Galicië.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sjoerd Metz op televisie komt.

Reageer