Fred Clark: cast.
Er zijn 51 films gevonden.

Sunset Blvd.

1950 | Film noir, Drama

Verenigde Staten 1950. Film noir van Billy Wilder. Met o.a. Gloria Swanson, Erich von Stroheim, William Holden, Cecil B. DeMille en Fred Clark.

De niet al te succesvolle scenarist Joe Gillis (Holden) neemt zijn intrek in de villa van Norma Desmond (Swanson). Desmond, ooit een van de grootste sterren van de zwijgende film, wil een comebackfilm maken: 'a return to the millions of people who have never forgiven me for deserting the screen'. Gillis moet haar helpen. Maar de diva is ook anderszins geïnteresseerd in de jonge schrijver. Monumentale aanklacht tegen het sterrensysteem in Hollywood, met een fascinerende Swanson en misschien nog wel indrukwekkender Von Stroheim, als butler die ooit Desmonds regisseur én echtgenoot was.

Skidoo

1969 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Otto Preminger. Met o.a. Jackie Gleason, Carol Channing, Frankie Avalon, Fred Clark en Michael Constantine.

Avalon in de rol van een opkomende gangster en Groucho als een bendeleider met de bijnaam God. Verder valt er niets positiefs over deze film te vermelden. Statistisch gezien is er slechts een op de duizend kijkers die het geduld heeft om deze vertoning helemaal uit te zitten, terwijl de rest met stomheid geslagen zal zijn. Groucho's laatste film.

The Horse in the Gray Flannel Suit

1968 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1968. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Dean Jones, Diane Baker, Lloyd Bochner, Fred Clark en Ellen Janov.

Een vrolijke Disney-komedie over de advertentieman Jones die een manier vindt om zijn dochters devotie voor paarden in verband te brengen met een reclamecampagne. Scenario van Louis Pelletier naar het boek van Eric Hatch. Camerawerk van William Snyder.

I Sailed to Tahiti with an All Girl Crew

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Richard L. Bare. Met o.a. Gardner McKay, Fred Clark, Diane McBain en Pat Buttram.

Een van die klassieken aller tijden, alleen al om de titel. Helaas voldoet de film niet aan de verwachtingen.

I Sailed To Tahiti With An All Girl Cre

1968 |

1968. Richard Bare. Met o.a. Gardner McKay, Diane McBain, Pat Buttram en Fred Clark.

Een van die klassieken aller tijden, alleen al om de titel. Helaas voldoet de film niet aan de verwachtingen.

Eve

1968 | Drama, Avonturenfilm

Spanje​/​​Verenigd Koninkrijk 1968. Drama van Jeremy Summers. Met o.a. Christopher Lee, Robert Walker Jr., Celeste Yarnall, Herbert Lom en Fred Clark.

Een piloot wordt gered uit de handen van Amazone-woestelingen door een blanke jungle-godin die vreemde krachten uitoefent over haar omgeving. Red jezelf en kijk hier niet naar.

Dr. Goldfoot and the Bikini Machine

1966 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1966. Horror van Norman Taurog. Met o.a. Vincent Price, Frankie Avalon, Dwayne Hickman, Sudan Hart en Fred Clark.

Gekke geleerde probeert fortuin te maken door levensechte damesrobotten te fabriceren die rijke mannen trouwen. Slecht.

When the Boys Meet the Girls

1965 | Musical

Verenigde Staten 1965. Musical van Alvin Ganzer. Met o.a. Connie Francis, Harve Presnell, Louis Armstrong, < Liberace en Fred Clark.

Een opgeklopte nieuwe versie van GIRL CRAZY wat ditmaal een tamme vertoning van een reeks gastoptredens werd.

Sergeant Deadhead

1965 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1965. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Frankie Avalon, Deborah Walley, Eve Arden, Cesar Romero en Fred Clark.

Een idiote klucht over een immer blunderende legersergeant, die op een raketbasis per ongeluk in een ruimtecapsule terecht komt en samen met een chimpansee wordt afgeschoten. Bij terugkomst blijken hun persoonlijkheden verwisseld te zijn. Oubollig, naar een script van Louis M. Heyward. Ook bekend als SERGEANT DEADHEAD, THE ASTRONUT.

Due marine e uno generale

1965 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië 1965. Komedie van Luigi Scattini. Met o.a. Buster Keaton, Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Martha Hyer en Fred Clark.

Amerikaanse soldaten van Siciliaanse afkomst worden tijdens WO II in Noord-Afrika door Duitsers gevangen genomen, maar oude en apathische generaal laat hen ontsnappen. Later nemen ze hem bij invasie van Anzio zelf gevangen, maar laten hem uit sympathie op hun beurt vrij. Vehikel voor platvloers duo Franchi-Ingrassia met ingebouwde hommage aan Keaton (wiens grootste succes THE GENERAL was) mislukt op alle fronten, maar de niet begrijpende verbazing waarmee de stokoude komiek in de film staat zorgt voor aandoenlijke momenten die de rest nòg ergerlijker maken.

The Curse of the Mummy's Tomb

1964 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Michael Carreras. Met o.a. Terence Morgan, Ronald Howard, Fred Clark, Jeanne Roland en George Pastell.

Het graf van een farao wordt uitgegraven en geopend en als gevolg hiervan stervan vele medewerkers. Derderangs horror; vervolg van THE MUMMY (1959).

John Goldfarb, Please Come Home

1964 | Komedie, Avonturenfilm, Sportfilm

Verenigde Staten 1964. Komedie van J. Lee Thompson. Met o.a. Shirley MacLaine, Peter Ustinov, Richard Crenna, Jim Backus en Fred Clark.

Een Amerikaanse piloot en een Amerikaanse verslaggeefster zitten vast in een vorstendommetje in de woestijn en ze spannen samen om het rugbyteam van de Arabische vorst Ustinov het team van Notre Dame te laten verslaan. Notre Dame University vond de persiflage zo beledigend dat ze een rechtszaak aanhangig maakten; voor de kijker is het alternatief veel gemakkelijker. Script door William Peter Blatty die later THE EXORCIST zou schrijven.

Move Over, Darling

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Michael Gordon. Met o.a. Doris Day, James Garner, Polly Bergen, Thelma Ritter en Fred Clark.

Toen in 1962 Marilyn Monroe voortijdig overleed, kreeg de film Something’s Got to Give waarvoor ze juist had getekend, een nieuwe invulling - en een andere titel. Doris Day, op het hoogtepunt van haar populariteit, speelt een vrouw die jaren vermist is geweest. Juist op het moment dat haar man (Garner) met een andere vrouw (Bergen) is getrouwd, duikt Ellen (Day) weer op. Een hoop gedoe natuurlijk in een leuke komedie met een prima cast. Day is energiek en heeft een geestig moment in een autowasserette.

Les Saintes nitouches

1963 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1963. Komedie van Pierre Montazel. Met o.a. Marie-France Pisier, Perrette Pradier, Bernard Blier, Fred Clark en Darry Cowl.

Een kleptomane dochter van een vooraanstaand antiquair blijkt aan de Côte d'Azur een uiterst behendige en niet te betrappen juwelendievegge, zodat een verzekeringsmaatschappij uit wanhoop een beroep doet op haar diensten. Verliefdheid blijkt de enige effectieve genezing van haar kwaal. Het aardige gegeven wordt door een flauw scenario en een houterige regie de mist in geholpen. Het geeft meer aandacht aan boulevardkluchterige pikanterieën dan aan de vingervlugheid van Pisier. Ook de verdere, goede rolbezetting blijft kansloos.

Zotz!

1962 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 1962. Komedie van William Castle. Met o.a. Tom Poston, Julia Meade, Jim Backus, Fred Clark en Cecil Kellaway.

Een drieste poging tot een humoristische horrorfilm waarin Poston een onderwijzer is die mystieke macht heeft over anderen.

Hemingway's Adventures of a Young Man

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Richard Beymer, Diane Baker, Paul Newman, Eli Wallach en Arthur Kennedy.

Overdreven en oudbakken film waarmee de herinnering aan de befaamde schrijver bezoedeld wordt; pretentieus en te lang. Losjes gebaseerd op autobiografische elementen in de verhalen van de auteur. Verspilde moeite van de goede acteurs. Ook bekend als ADVENTURES OF A YOUNG MAN. Gefilmd in CinemaScope.

A porte chiuse

1961 | Komedie, Misdaad

Italië 1961. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Anita Ekberg, Ettore Manni, Fred Clark, Béatrice Altariba en Vittorio Caprioli.

Een rijke zakenman wordt in Joegoslavi[KA3]e vermoord. De verdenking valt op zijn aantrekkelijke weduwe, die tijdens het onderzoek bij gebrek aan andere argumenten kwistig gebruik maakt van haar charmes. Ekberg is echter geen com[KA1]edienne, zodat Risi de aandacht verlegt naar het natuurschoon (ook van de Joegoslavische lokaties). Een onderhoudende, maar wat breedsprakige misdaadkomedie.

Visit to a Small Planet

1960 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1960. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Jerry Lewis, Joan Blackman, Earl Holliman, Fred Clark en Lee Patrick.

De jaren '50 met de neppige vliegende schotels van binnendringende, hoogontwikkelde buitenaardsen waren amper voorbij of Gore Vidal (The best man) schreef er een parodie op. De alien die door Jerry Lewis wordt gespeeld, Kreton, is weinig ontwikkeld en vredelievend. Hij komt op aarde terecht bij een familie waarvan de vader een UFO-ontkennende tv-journalist is. Lewis doet niet veel anders dan gewoonlijk, is daarmee buitenaards genoeg, kletst zich onderhoudend een weg door mooigefilmde omgevingen (Oscar voor beste zwart-wit Art en Set Direction), maar is zelden grappig. (IdH/VPRO Gids)

Risate di gioia

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Anna Magnani, Totò, Ben Gazzara, Gina Rovere en Edy Vessel.

Een berooide filmfigurante heeft niemand om oudejaarsavond mee te vieren, maar komt dan in contact met een groep Amerikaanse oplichters, die in de Romeinse filmwereld hun slag hopen te slaan. Deze innemende, sentimentele komedie in de Hollywood- traditie van de jaren 1940-50 verloopt wat al te voorspelbaar, maar heeft een opmerkelijke rolbezetting, met een kranige Magnani als centrale figuur. Het scenario is van Age, Furio Scarpelli, Suso Cecchi D'Amico en de regisseur. Het camerawerk is van Leonida Barboni.

Bells are Ringing

1960 | Musical, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1960. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Judy Holliday, Dean Martin, Fred Clark, Eddie Foy Jr. en Jean Stapleton.

De blonde Ella Peterson werkt bij de boodschappendienst Susanswerphone. Ze onderhoudt contacten met talloze mensen en dringt hun levens binnen. Ella is verliefd op J. Otto Pranz, een illegale gokker, die haar dienst gebruikt om weddenschappen af te sluiten.

The Mating Game

1959 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Komedie van George Marshall. Met o.a. Debbie Reynolds, Tony Randall, Paul Douglas, Fred Clark en Una Merkel.

Flitsende, speelse komedie over belastingbeambte Lorenzo Charlton (Randall) die verliefd wordt op het boerenmeisje Mariette Larkin (Reynolds), met rauwdouwer Douglas als Debbies vader Larkin. Scenario van B. William Roberts naar de roman van H.E. Bates. Camerawerk van Robert Bronner. Gedraaid in CinemaScope.

It Started with a Kiss

1959 | Komedie

Verenigde Staten 1959. Komedie van George Marshall. Met o.a. Glenn Ford, Debbie Reynolds, Eva Gabor, Fred Clark en Edgar Buchanan.

Een luchtige komedie over de maffe Reynolds en haar echtgenoot, een legerofficier, Ford die iets van hun huwelijk proberen te maken. Speelt in Spanje.

Auntie Mame

1958 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1958. Komedie van Morton DaCosta. Met o.a. Rosalind Russell, Forrest Tucker, Coral Browne, Fred Clark en Roger Smith.

Een kleurrijke verfilming van de roman van Patrick Dennis over zijn excentrieke tante die gelooft dat 'het leven één feest is en dat de meeste arme drommels van de honger omkomen'. Episodisch, maar heel plezierig verlevendigd door Russells sterke rol. Opnieuw gemaakt als musical MAME.

The Fuzzy Pink Nightgown

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Jane Russell, Ralph Meeker, Adolphe Menjou, Keenan Wynn en Fred Clark.

Een filmster wordt gekidnapt en iedereen denkt dat het een publiciteitsstunt is. Behalve wanneer Russell in beeld is, is deze satire zonder meer saai. Scenario van Richard Alan Simmons naar de roman van Sylvia Tate. Joseph LaShelle maakte de plaatjes.

Joe Butterfly

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Jesse Hibbs. Met o.a. Audie Murphy, Burgess Meredith, George Nader, Keenan Wynn en Fred Clark.

Weer een variatie op TEAHOUSE OF THE AUGUST MOON, dat speelt in het Japan van na WO II. Amerikaanse soldaten zijn overgeleverd aan een geslepen Japanner Meredith om de hoognodige voorraden te versieren. Scenario van Sy Gomberg, Jack Sher en Marion Hargrove. Gefilmd in CinemaScope.

Don't go near the water

1957 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1957. Komedie van Charles Waters en Charles Walters. Met o.a. Glenn Ford, Eva Gabor, Gia Scala, Anne Francis en Fred Clark.

In het water gevallen komedie over marinemensen, die tijdens WO II recreatiezaal bouwen op eiland in Stille Oceaan. Clark als gefrustreerde officier de beste in trage film.

The Solid Gold Cadillac

1956 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1956. Komedie van Richard Quine. Met o.a. Judy Holliday, Paul Douglas, Fred Clark, Arthur O'Connell en Hiram Sherman.

Oogverblindende Holliday in een meeslepende komedie over een kleine aandeelhoudster die een heldin wordt als zij de corrupte Raad van Bestuur probeert af te zetten. Abe Burrows bewerkte het toneelstuk van George S. Kaufman en Howard Teichman. Jean Louis kreeg een Oscar voor de kostuums. De laatste sc[KA2]ene werd oorspronkelijk in kleur gefilmd (zodat goed te zien was dat de auto inderdaad 'van goud' was).

Miracle in the Rain

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Rudolph Maté. Met o.a. Jane Wyman, Van Johnson, Peggie Castle, Fred Clark en Eileen Heckart.

De jonge, gevoelige Wyman wordt hals over kop verliefd op G.I. Johnson in New York, tijdens WO II. Hij wordt opgeroepen voor het front. Maar hij belooft haar, dat zijn geest haar zal opwachten op de trappen van de kerk, wanneer hij mocht sneuvelen. Typische Hollywood-onzin die op de één of andere miraculeuze manier nog charmant en aanvaardbaar overkomt. Gevoelige zielen raden we aan een pak zakdoeken bij de hand te houden. Goed gespeeld door beide hoofdrolspelers en wie romantisch van inborst is zal ongetwijfeld door hen geroerd raken. Ben Hecht bewerkte voor de film zijn eigen roman. Voor de fotografie tekende Russell Metty.

The Court-Martial of Billy Mitchell

1955 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1955. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Gary Cooper, Charles Bickford, Ralph Bellamy, Rod Steiger en Elizabeth Montgomery.

De op authentieke feiten gebaseerde strijd van een Amerikaans generaal, gespeeld door Cooper, voor erkenning van de luchtmacht als volwaardig onderdeel van de strijdkrachten in de jaren voor WO II. De wat trage praatfilm wordt gered door de sublieme prestaties van Cooper als de halsstarrige officier en Steiger als de aanklager. Cooper moet terechtstaan wegens zijn openlijk verzet via de pers. Het scenario van Milton Sperling en Emmett Lavery neemt het standpunt van de generaal als uitgangspunt, zonder een beschuldigend vingertje te heffen naar de legerleiding. Pakkende fotografie van Sam Leavitt en een sterke score van Dimitri Tiomkin blijven de aandacht vasthouden. Ook bekend als als THE ONE MAN MUTINY.

Daddy Long Legs

1955 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1955. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Fred Astaire, Leslie Caron, Terry Moore, Thelma Ritter en Fred Clark.

De Amerikaanse miljonaire Jervis Pendleton III (Astaire) ontmoet tijdens een reis in Frankrijk een achttienjarige wees en betaalt vervolgens, op afstand en anoniem, haar opleiding in Amerika. Wanneer ze elkaar weer tegenkomen ontstaat er iets moois tussen de twee. Het leeftijdsverschil tussen topdanser Fred Astaire (halverwege de vijftig, als altijd jeugdig ogend) en danseres Leslie Caron (Gigi) was met dertig jaar ook in werkelijkheid groot. Toch zorgen de twee voor wervelende momenten. De film kreeg drie Oscarnominaties, waaronder voor het liedje Something’s Gotta Give.

Abbott and Costello Meet the Keystone Kops

1955 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1955. Drama van Charles Lamont. Met o.a. Bud Abbott, Lou Costello, Fred Clark, Maxie Rosenbloom en Frank Wilcox.

Ondanks het lage budget had deze komedie beter kunnen zijn. Clark is uitstekend als de soepele producent in deze gekunstelde geschiedenis uit de dagen van de stomme film.

Living It Up

1954 | Komedie

Verenigde Staten 1954. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Janet Leigh, Edward Arnold en Fred Clark.

Lewis is treinwachter, die ervan droomt ooit New York te bezoeken. Zijn droom wordt werkelijkheid - alle onkosten betaald - wanneer zijn dokter, Martin veronderstelt dat zijn sinus- ontsteking het gevolg is van radio-actieve straling. Journaliste Leigh ziet hierin een verhaal en ze maakt van Lewis een nationale held. Een van de betere Martin-Lewis-films met een uitstekende supporting cast. Het scenario is van Jack Rose en Melvyn Shavelson van NOTHING SACRED met Lewis in de Lombard-rol.

The Stars Are Singing

1953 | Musical

Verenigde Staten 1953. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Rosemary Clooney, Anna Maria Alberghetti, Lauritz Melchoir, Fred Clark en Robert B. Williams.

De vijftienjarige Poolse Katri Waleska springt van een schip, zwemt naar de kant en komt zodoende illegaal New York binnen. De immigratiedienst krijgt hier lucht van en begint een intensieve zoektocht. Zonder enige bezittingen klopt Katri aan bij een vriend van haar ouders, Jan Poldi. Hij woont in een rommelig appartement en zijn buren bestaan uit drie Broadway-talenten, onder wie zangeres Terry Brennan. Terry herkent meteen het talent wanneer zij Katri's stem hoort. Ze probeert via een bevriende advocaat de immigratiedienst over te halen om Katri een verblijfsvergunning te verstrekken. Ondertussen lukt het hen om Katri in een televisieshow te krijgen, maar helaas onthult Katri per ongeluk haar identiteit waardoor onder andere haar oom gearresteerd wordt. Inmiddels heeft Katri door haar sublieme stemgeluid enorm veel publiciteit gekregen, waardoor er een protestactie richting Washington op gang komt

The Caddy

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Donna Reed, Fred Clark en Barbara Bates.

Begenadigd golfer Lewis heeft plankenkoorts en daarom geeft hij Martin les om een winnende partij te spelen, maar ze lopen door onhandigheden duizend dollar mis bij het toernooi van Monterey. Ze beëindigen hun sportieve carrière met een contract om komedie te spelen. Pure routine. Dean zingt 'That's Amore'.

How to Marry a Millionaire

1953 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Marilyn Monroe, Lauren Bacall, Betty Grable, William Powell en Rory Calhoun.

Drie meiden, Loco Dempsey (Grable), Pola Debevoise (Monroe) en Schatze Page (Bacall) gaan naar New York om daar een rijke vent aan de haak te slaan. Maar uiteindelijk komen ze natuurlijk terecht bij de Ware Liefde. Drie godinnen van het witte doek in een film, en dan ook nog in het destijds nieuwe CinemaScope! Grable is schattig, Bacall is mooi en wereldwijs maar vooral Monroe is leuk, als kippige, een tikje ijdele schone, die liever door het leven struikelt dan dat ze haar bril opzet.

Here Come the Girls

1953 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1953. Komedie van Claude Binyon. Met o.a. Bob Hope, Arlene Dahl, Rosemary Clooney, Tony Martin en Fred Clark.

Komiek Bob Hope speelt de overjarige koorknaap Stanley die het maar niet lukt om een ster te worden. Tot hij gevraagd wordt om de tegenspeler te zijn van de grote Irene Bailey (Dahl). Wat hij niet weet is dat hij slechts lokaas is om de moordenaar Jack the Slasher te vangen. Die is bezeten van Bailey en heeft de gewoonte iedere mannelijke tegenspeler van haar in repen te snijden. Onbewust van de dodelijke dreiging weet Stanley de show op de hem vertrouwde wijze te doen mislukken. (IdH/VPRO Gids)

Three for Bedroom C

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Milton Bren. Met o.a. Gloria Swanson, Fred Clark, James Warren, Steve Brodie en Hans Conried.

Een droef stemmende, onevenwichtige romantische komedie over een filmster en een geleerde in een trein naar Los Angeles. Een ontsporing voor Swanson na haar triomf in SUNSET BOULEVARD.

The Lemon Drop Kid

1951 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1951. Komedie van Sidney Lanfield. Met o.a. Bob Hope, Marilyn Maxwell, Lloyd Nolan, Jane Darwell en William Frawley.

Hope is helemaal te gek als spion op de renbaan die veel geld aan een gangster schuldig is en moet betalen, of anders... Bewerkt naar een verhaal van Damon Runyon en eerder in 1934 gefilmd.

The Jackpot

1950 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1950. Komedie van Walter Lang. Met o.a. James Stewart, Barbara Hale, James Gleason, Fred Clark en Natalie Wood.

Een verouderde, kleine komedie, door de sterren over de drempel getild. Stewart wordt winnaar van een radiowedstrijd, maar de belasting van de prijs kan hij niet betalen.

The Eagle and the Hawk

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Lewis R. Foster. Met o.a. John Payne, Rhonda Fleming, Dennis O'Keefe, Thomas Gomez en Fred Clark.

In deze avontuurlijke en goed gemaakte western worden Payne en O'Keefe naar Mexico gezonden als regeringsagenten om daar een dreigende invasie van Texas en een staatsgreep af te wenden. Die zou door Napoleon III in 1863 zijn beraamd. Clark blijkt de schurk achter alles te zijn; hij is een harde noot om te kraken. Hij is getrouwd met Fleming en dat levert een extra probleem op: ook Payne heeft een oogje op haar. Foster schreef met Geoffrey Homes het scenario naar het verhaal A Mission To General Houston van Jess Arnold. Cameraman was niemand minder dan James Wong Howe. William Pine en William Thomas waren de producenten.

Return of the Frontiersman

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Richard Bare. Met o.a. Gordon MacRae, Rory Calhoun, Julie London, Jack Holt en Fred Clark.

Een vlotlopend verhaal over zoon van sheriff die vals beschuldigd wordt van moord.

Mrs. O'Malley and Mr. Malone

1950 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Marjorie Main, James Whitmore, Ann Dvorak, Fred Clark en Dorothy Malone.

Main is druk in de weer maar weet de film niet te verheffen. Het gaat over een prijsvraagwinnaar uit een kleine stad die in de trein naar New York betrokken raakt bij een moordzaak. Whitmore is prima.

The Younger Brothers

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Edwin L. Marin. Met o.a. Wayne Morris, Janis Paige, Bruce Bennett, Geraldine Brooks en Robert Hutton.

Een goede western over de beruchte Younger-broers en het voorval waardoor zij opnieuw tot terreur en geweld overgingen. Scenario van Edna Anhalt. Camerawerk van William Snyder.

Flamingo Road

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Joan Crawford, Zachary Scott, David Brian, Gertrude Michael en Gladys George.

Crawford in een uitmuntende rol als de harde kermisdanseres Lane Bellamy, die in een klein stadje terechtkomt waar ze algauw zowel op Fielding Carlisle (Scott) als op Dan Reynolds (Brian) verliefd wordt en wijsheden uitwisselt met de corrupte politicus Titus Semple (Greenstreet). Scenario van Robert Wilder en Edmund H. North naar een verhaal van Robert en Sally Wilder. Camerawerk van Ted McCord.

Alias Nick Beal

1949 | Drama, Horror

Verenigde Staten 1949. Drama van John Farrow. Met o.a. Ray Milland, Audrey Totter, Thomas Mitchell, George Macready en Fred Clark.

Allegorie over duivel (Milland) die eerlijke politicus Mitchell omkoopt met behulp van slet Totter. Interessant drama met sinistere Milland.

Two Guys from Texas

1948 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1948. Musical van David Butler. Met o.a. Dennis Morgan, Jack Carson, Dorothy Malone, Penny Edwards en Forrest Tucker.

Een middelmatige musical over twee variété- artiesten die op een boerderij in Texas belanden. Het hoogtepunt is een getekende scène met Bugs Bunny en karikaturen van Morgan en Carson. Een nieuwe versie van THE COWBOY FROM BROOKLYN.

Hazard

1948 | Misdaad

Verenigde Staten 1948. Misdaad van George Marshall. Met o.a. Paulette Goddard, MacDonald Carey, Fred Clark, Stanley Clements en Macdonald Carey.

Routinekomedie over privé-detective Carey die Goddard moet volgen en vervolgens verliefd op haar wordt.

Cry of the City

1948 | Misdaad

Verenigde Staten 1948. Misdaad van Robert Siodmak. Met o.a. Victor Mature, Richard Conte, Fred Clark, Shelley Winters en Betty Garde.

Het MANHATTAN MELODRAMA over een tweetal jeugdvrienden, waarvan er een bij de politie gaat en de ander het verkeerde pad opgaat, wordt nog eens overgedaan; handig maar voorspelbaar. Scenario van Richard Murphy naar de roman van Henry Edward Helseth The Chair for Martin Rome.

The Unsuspected

1947 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Michael Curtiz. Met o.a. Claude Rains, Joan Caulfield, Audrey Totter, Constance Bennett en Hurd Hatfield.

Radiopresentator Rains heeft veel succes met zijn moordverhalen. Hij vermoordt zijn nichtje Caulfield, waarna hij in zijn radioprogramma het onderzoek volgt en hij geeft zelfs geregeld aanwijzingen. Een origineel concept voor een thriller, maar het scenario zit nogal gebrekkig in elkaar. Het werd geschreven door Ranald MacDougall, naar een roman van Charlotte Armstrong. De 'série-noir'-sfeer is vakkundig geënsceneerd en Curtiz wordt uitstekend geholpen door zijn acteurs, met Rains voorop, maar dit kan het ontgoochelende script niet redden. Woody Bredell was verantwoordelijk voor de fotografie en Franz Waxman componeerde een efficiënte score.

Ride the Pink Horse

1947 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1947. Drama van Robert Montgomery. Met o.a. Robert Montgomery, Wanda Hendrix, Rita Conde, Andrea King en Fred Clark.

Eersteklas melodrama met slechterik Montgomery die zijn uiterlijk verandert nadat hij Hendrix is tegengekomen; allerlei complicaties maken hem verdacht. Herfilmd als THE HANGED MAN.

The Man from Painted Post

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van Joseph Henabery. Met o.a. Douglas Fairbanks, Eileen Percy, Frank Campeau, Fred Clark en Herbert Standing.

Een uitstekende western met Fairbanks - vóór zijn periode waarin hij vooral populair werd met Mary Pickford - als de held met zin voor humor, die de moeilijkheden aankan. Fairbanks was zelf de scenarist, Jackson Gregory's verhaal Silver Slippers was de basis voor het scenario. Het camerawerk deden Victor Fleming en Harry Thorpe.