Agustín Isunza

Acteur

Agustín Isunza is acteur.
Er zijn 29 films gevonden.

El angel y yo

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. 'Tin Tan', Ana Martín, Alma Delia Fuentes en Agustín Isunza.

Een kruimeldief pleegt een inbraak. In het huis ontmoet hij een mysterieuze jongen aan wie hij belooft dat hij zijn leven zal beteren. Een melodramatische, sentimentele en infantiele komedie die maar weinig te maken heeft met de uitstekende films die 'Tin Tan' in jaren veertig en vijftig maakte.

El secreto del Texano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Dacia González, Rogelio Guerra, David Silva en Agustín Isunza.

De zoon van een bandiet probeert een eerlijk leven te leiden en goede daden te doen. Hij komt in een dorp en wordt beschuldigd van diefstal en moord. Slechts drie mensen geloven in zijn onschuld. Een redelijke western met goede acteerprestaties. Bestaat uit de episoden El secreto del Texano, El farsante en Los asesinos

El caballo que canta

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Luis Aguilar, Joaquín Cordero, Olivia Michel en Agustín Isunza.

De avonturen van een jongeman en zijn paard, dat niet alleen kan praten, maar ook zingen. De Amerikanen hadden Mr. Ed; de Mexicanen hadden hun paard 'Pinto'. Rampzalig.

Entre bala y bala

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel Capetillo, Lorena Velázquez, Raúl Ramírez en Agustín Isunza.

Mexicaanse vrouwen weerstaan hun stoere mannen, maar vallen uiteindelijk vol overgave in hun armen. Praktisch dezelfde intrige als de rolprent LAS BRAVUCONAS van dezelfde regisseur. Deze films werden een succes, hoewel ze allebei even slecht zijn.

La Justicia del Gavilán Vengador

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Rebeca Iturbide en Agustín Isunza.

Een gemaskerde, bijgenaamd 'De Wrekende Gier', overvalt een diligence en geeft het geld aan de armen. De mythische 'Rayo' was er niet mee tevreden om in zijn achtste film weer gewoon de dorpsagent te zijn, dus werd-ie óók maar een genereuze gemaskerde weldoener, waarmee zijn avonturen tot een soort gemaskerd bal verwerden.

La Sierra del terror

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Alicia Ravel, Agustín Isunza en Víctor Alcocer.

Twee agenten van de federale politie worden naar een dorp gestuurd, om een bende wapensmokkelaars te ontmantelen. De vierde film in de serie van EL RAYO onderscheidt zich helaas niet in gunstige zin van zijn voorgangers.

La Pantera Negra

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en Chelo Pastor.

'El Rayo' en zijn helper 'El Tejón' moeten het opnemen tegen een bende struikrovers, die aangevoerd worden door een gemaskerde vrouw, 'La Pantera Negra'. Een middelmatige western en de zesde in rij rond de avonturen van 'El Rayo'.

La Huella del Chacal

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Agustín Isunza, Marina Camacho en Flor Silvestre.

Twee agenten van de federale politie leiden in een provincie het onderzoek naar een zaak van valsemunterij. De vijfde western met 'El Rayo', veel minder van kwaliteit dan zijn voorgangers en nogal vaag.

La Barranca de la Muerte

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Sara Montes, Agustín Isunza en Guillermina Téllez Girón.

Een agent van de federale politie neemt de taak op zich om een lading door de 'Dodenvallei' te vervoeren. Nog nimmer is iemand levend uit de vallei gekomen door de overvallen van een gevreesd bandiet. Goede rol van Antonio Aguilar.

El Rayo justiciero

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en Víctor Alcoces.

Vanwege de moord op een mijnwerker komen twee agenten in een dorp aan; één van hen heeft de bijnaam 'El Rayo'. Zwakke film met enkele goede rollen.

El Pueblo sin dios

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van René Cardona. Met o.a. Armando Calvo, Antonio Badú, Leonor Llausás en Agustín Isunza.

Een priester stelt zich tot taak dorpspotentaten te bekeren. Zelfs op de meest onverwachte momenten slaagt de film erin om te moraliseren.

El Gavilán vengador

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en José Eduardo Pérez.

Op een ranch die onveilig wordt gemaakt door een bende veedieven, komt een geheimzinnige gemaskerde een eind maken aan het bandietendom. Brutaal plagiaat (en uitermate zwak, ook dat nog) van LA MARCA DEL ZORRO.

Ofrenda

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Francisco Reiguera. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Carmelita González, Agustín Isunza en Josefina Escobedo.

Een jonge vrouw is bijna blind, maar krijgt het aanbod van een hoornvlies-transplantatie van een overleden ex-leerling. De tweede en laatste film van de Spaanse acteur Reiguera. Te veel tranen.

Tacos joven

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Bárbara Gil, Víctor Manuel Mendoza, Mantequilla en Agustín Isunza.

Een man maakt een meisje zwanger en laat haar vervolgens in de steek. Na verloop van tijd, als hij er achter komt dat hij een kind heeft, krijgt hij spijt en komt hij terug. De ongeïnteresseerdheid van de regisseur druipt van dit smakeloze melodrama af.

El Amor a la vida

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Fernando Soler, Alicia Caro, 'El Chicote' en Agustín Isunza.

Een zwerver vindt onderdak op een hacienda, waar men hem eten en een bed geeft. Kort daarop komt hij aan de weet dat de bazin aan de grond zit; hij besluit haar te helpen. Uitzonderlijk slecht verteld verhaal met veel te veel dialoog.

Capita[KA1]n de rurales

1950 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1950. Avonturenfilm van Alejandro Galindo. Met o.a. Luis Aguilar, Alicia Caro, Rodolfo Landa en Agustín Isunza.

De gemene majoor Ramos belast een kapitein met de arrestatie van een luitenant. Een van de meest ongedwongen, sympathieke en vermakelijke avonturenfilms uit de Mexicaanse filmgeschiedenis.

Sangre torera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Joaquín Pardavé. Met o.a. Carlos Arruza, Olga Jiménez, Chula Prieto en Agustín Isunza.

Een jonge stierenvechter wordt, juist als hij beroemd wordt, door een stier op de horens genomen; hij raakt verlamd. Beklagenswaardig, evenals de hele film.

La Vida en broma

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Angel Garasa, Amalia Aguilar, Georges Ulmer en Agustín Isunza.

Nadat zij zich op Oudejaarsavond bedronken hebben, raken twee artsen verstrikt in een reeks verwikkelingen. Een volledig mislukte komedie.

La Negra Angustias

1949 | Drama, Film noir

Mexico 1949. Drama van Matilde Landeta. Met o.a. María Elena Marqués, Agustín Isunza, Eduardo Arozamena en Gilberto González.

Een als jongen opgevoede jonge negerin is bang voor mannen. Als een man haar tracht te verkrachten, vermoordt zij hem en vlucht het bos in. Dit verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Francisco Rojas González. Helaas is de actie uit het oorspronkelijke verhaal door de regisseuse omgezet in eindeloze dialogen, waardoor de film buitengewoon vervelend is geworden.

La Fe en Dios

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Víctor Parra, Lilia del Valle en Agustín Isunza.

Een bende dieven besluit liet leven te beteren nadat een van hen een wonder heeft meegemaakt. Onverteerbaar.

Dos tenorios de barrio

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Carlos Vejar. Met o.a. Leopoldo Ortín, Agustín Isunza en 'El Chicote'.

Een paar nietsnutten besluiten naar een ander dorp te gaan, waar ze in allerlei toestanden verzeild raken. Dit is wat je noemt een mislukte film, waarin men heeft getracht het gebrek aan een topacteur te compenseren door verschillende tweederangs komieken in te huren.

Fíjate qué suave

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Manuel Palacios, Estanislao Schillinsky en Agustín Isunza.

Om te voorkomen dat zijn voogd met zijn verloofde trouwt, geeft een jonge man zich uit voor haar tante. De film is een soort vervolg op LA TIA DE LAS MUCHACHAS, die in 1938 door dezelfde Bustillo Oro werd geregisseerd, en is net zo belabberd.

Soy un prófugo

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Emilia Guiú en Agustín Isunza.

Een aantal bankbedienden wordt van streek gebracht door enkele overvallers. Deze zeer middelmatige film is blijkbaar uitsluitend gemaakt ter meerdere eer en glorie van Cantinflas en de komiek 'Chino' Herrera.

Sinfonía de una vida

1945 | Biografie

Mexico 1945. Biografie van Celestino Gorostiza. Met o.a. Julián Soler, Josefina Romagnoli, Pituka de Foronda en Agustín Isunza.

Het leven van de beroemde Mexicaanse componist Miguel Lerdo de Tejada. Een verdienstelijke, interessante en liefdevolle biografie.

Guadalajara pues

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Joan Page, Agustín Isunza en Amanda del Llano.

We zien alle bochten waar twee pottenbakkers zich in moeten wringen om hun kinderen uit te huwelijken in dit loflied op de onderontwikkeling.

Fantasía ranchera

1943 | Muziek

Mexico 1943. Muziek van Juan José Segura. Met o.a. Manolita Saval, Ricardo Montalbán, Agustín Isunza en Pedro Vargas.

Geïnspireerd door de liefde schrijft een jonge musicus zijn eerste symfonie, en wordt de trots van het hele dorp. Buitengewoon matige musical, met een opvallende rol van Pedro Vargas.

Lo que el viento trajo

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van José Benavides Jr.. Met o.a. Jesús Martínez 'Palillo', Elvia Salcedo en Agustín Isunza.

Een jonge reizende kwakzalver gaat terug naar zijn dorp waar hij verliefd wordt op de dochter van een rijke grondbezitter. Een parodie op de beroemde klassieker GONE WITH THE WIND. Bij de ontvangst van de film is, door het verwarrende, zeer povere resultaat, zowel de producent als de regisseur en bespot door het publiek.

La Vuelta del Charro Negro

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Raúl de Anda. Met o.a. Raúl de Anda, Carmen Conde en Agustín Isunza.

Een mysterieuze gemaskerde man neemt wraak op degenen die de armen onrechtvaardig behandelen. Vervolg op EL CHARRO NEGRO, de beroemde, hoewel mislukte film van dezelfde regisseur. Net zo middelmatig als de eerste.

Carnaval en el trópico

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Carlos Villatoro. Met o.a. Manuel Medel, Agustín Isunza en Edmundo Espino.

Twee mannen en een vrouw reizen naar Veracruz. Door geldproblemen komen zij in de gevangenis terecht. De enige film van Villatoro waarin hij scènes heeft gebruikt van enkele door Cantinflas gemaakte korte films. Deze heeft hem voor de rechter gesleept, zodat het bijna vijf jaar zou duren voordat de film in première ging. Overigens een nogal middelmatige film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Agustín Isunza op televisie komt.

Reageer