John Nesbitt

Producer

John Nesbitt is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

The Magic Alphabet

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Jacques Tourneur.

Soms gebeurt het dat een gezonde persoon eensklaps in elkaar stort zonder aanwijsbare reden. Wat is de oorzaak? Het begon allemaal op Java toen de Nederlander Dr. Christian Eijkman met de mysterieuze ziekte geconfronteerd werd. Ze stond bekend als `beriberi`. Eijkman ontdekt dat de oorzaak te vinden moet zijn bij het eenzijdige eten van gepelde witte rijst. Door de zieke op een dieet te zetten van wilde rijst, met de pel er nog aan, wordt deze vlug beter. Eijkman onderzoekt de pel van de rijst en ontdekt twee onbekende stoffen die hij `vita` noemt en `amina`. Dit leidt tot de ontdekking van de vitamines. Een erg na[KA3]ief overzicht van de ontdekking van vitamines en onderscheiden verschillen die elk een letter uit het alfabet kregen en die (toen) gezien werden als een wondermiddel tegen elke ziekte. Het geheel wordt erg boeiend voorgesteld. Een aflevering uit de reeks 'John Nesbitt's Passing Parade'.

The Incredible Stranger

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Jacques Tourneur.

Bridgewood 1892. Een stadje waar nooit iets gebeurt. Op een dag arriveert er een vreemdeling uit Chicago die op voorhand een groot huis heeft laten bouwen. De vreemdeling zegt tegen niemand een woord en neemt alleen de intrek in het huis. Zelden laat hij zich zien en spreken doet hij nooit. Op een dag komt er een lading dames- en kinderkleding aan voor de man. Natuurlijk gaat iedereen zich vragen stellen, tot op het ogenblik dat de man ziek wordt en de dokter zijn geheim ontdekt. Stationsromannetje uitgewerkt tot een mini-filmpje. Je kijkt er geamuseerd naar, maar erg veel indruk maakt het niet. Het slot is onvervalst melodrama, maar kan niet overtuigen. Een aflevering uit de reeks 'John Nesbitt's Passing Parade'.

Yankee Doodle Goes To Town

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Jacques Tourneur.

Een beknopt overzicht van alle oorlogen die op Amerikaans grondgebied uitgevochten werden, vanaf de revolutie in 1776, die de grondwet opleverde, over de Burgeroorlog, die de natie in twee deelt. Amerika overleeft ook deze ramp en dan volgt een periode van rust, tot in 1914 de tanker Lausitania tot zinken gebracht wordt. Dan volgen de prohibitie en de gangsteroorlogen en nu steekt weer een fascistische draak de kop op vanuit Duitsland. Maar de democratie overwint steeds. Een propagandafilm die de Amerikaanse bevolking klaar moest stomen voor de oorlog in Europa, die, indien ze niet waakzaam toezien, zo kan overlopen naar Amerika. Het is erg pamflettair en heeft een niet-Amerikaans publiek weinig te bieden. Een aflevering uit de reeks 'John Nesbitt's Passing Parade'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Nesbitt op televisie komt.

Reageer