Aimee Mann

Acteur, Componist

Aimee Mann is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Magnolia

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Paul Thomas Anderson. Met o.a. Jason Robards, Julianne Moore, Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman en John C. Reilly.

'Mijn film duurt drie uur omdat er negen personages in zitten die allemaal met elkaar te maken hebben,' vertelde Paul Thomas Anderson (1970) in een interview. 'Ik heb geprobeerd de film zo kort mogelijk te maken maar we hadden de pretentie om een grootse film te maken.' En een grootse film is het geworden. Een film waarin de lotgevallen samenvallen van een overspelige vrouw (Julianne Moore), een stervende producent (Jason Robards 1922-2000), een verpleger (Philip Seymour Hoffman), een beroemde seksgoeroe (Tom Cruise), een verliefde politieagent, een wonderkind, een voormalig wonderkind, een tv-presentator en een cokesnuivende dochter. Onder het kopje Wetenswaardig: de (rubberen) kikkerregen is niet fictief. Er zijn talloze getuigenverslagen van kikkers die na een wervelstorm uit de hemel komen vallen. Opnemen.

Nobody Does It Better: The Music of James Bond

1997 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Ben Anthony. Met o.a. John Barry, George Martin, Don Black, David Arnold en Monty Norman.

Op een interessante maar vlotte manier wordt de geschiedenis van veertig jaar James Bond-films bekeken aan de hand van de muziek. Centraal staan uiteraard John Barry en Don Black, die voor score en titelsong tekenden van de meeste Bond-films. Eindelijk wordt het geheim ontsluierd achter het auteurschap van `The James Bond Theme`: het was een oude melodie die Monty Norman (componist van de score voor DR. NO) nog had liggen en die bewerkt werd door Barry. Het tweede deel van de film is voorbehouden aan David Arnold, verantwoordelijk voor de score van TOMORROW NEVER DIES. Arnold, een levenslange fan van Barry, schreef de muziek in zijn stijl, maar paste ze aan aan de muzikale smaak van eind jaren 1990. Naast zijn filmmuziek stelde Arnold gelijktijdig een CD samen met de oude titelsongs in een nieuw kleedje gestoken, [KL]Shaken And Stirred[KLE]. We volgen de repeties met o.a. Iggy Pop (`We Have All The Time In The World`), Martin Fry (`Thunderball`) en David McAlmont ('Diamonds Are Forever'). Deze opnamen werden geregisseerd door Philip Shotton. Niet te missen voor Bond-fanaten. De commentaar wordt gesproken door Sarah Bond. Mike Saunders stond in voor de montage en de camera werd gehanteerd door Pete Coley, Jim Ashcroff, Colin Butler, Conor Connolly en Philip Shotton. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aimee Mann op televisie komt.

Reageer