Marcus Powell

Acteur

Marcus Powell is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kill By Inches

1999 | Thriller

Frankrijk/Verenigde Staten 1999. Thriller van Arthur Flam en Diane Doniol-Valcroze. Met o.a. Emmanuel Salinger, Myriam Cyr, Marcus Powell en Christopher Zach.

Begin 20e eeuw. Thomas (Salinger) is een verlegen, nerveuze jonge kleermaker die werkt in de oude winkel van zijn dominante vader, zelf een meester in het vak. Zijn onvermogen om mensen juist in te schatten resulteert in een groeiende paranoia. Het steeds weer uitoefenen van zijn beroep onder met afschuw vervulde blikken wordt teveel voor hem. Bovendien wordt hij getormenteerd door de jaarlijkse verschrikking van het Kleermakersbal. Tot het uiterste gedreven krijgt hij zijn angsten niet meer onder controle en slaat hij aan het moorden. Een uiterst bizarre film die herinneringen oproept aan het universum van Kafka en aan de beste films van Polanski, maar die toch de verfijning van beide heren mist in de schildering van de duistere kant van de modernisering die de wereld in de ban houdt. De film doet erg Europeaans aan, wat niet verrassend is als men weet dat de twee debuterende cineasten/scenaristen, die elkaar aan de New York Film School University leerden kennen, van interessante afkomst zijn. Arthurs oom, Jakub Goldberg, schreef ooit samen met Polanski het scenario voor NOZ W WODZIE, terwijl Dianes vader, Jacques, niet enkel medestichter was van Les cahiers du Cinéma, maar zelf ook enkele interessante Franse films op zijn actief heeft. Fotografie is van Richard Rutkowski.

Metamorphosis: The Alien Factor

1993 | Horror

Verenigde Staten 1993. Horror van Glenn Takakjian. Met o.a. Matt Kulis, Patrick Barnes, Tara Leigh, Dianna Flaherty en Katherine Romaine.

VV.

The Rejuvenator

1988 | Horror

Verenigde Staten 1988. Horror van Brian Thomas Jones. Met o.a. Vivian Lanko, John MacKay, James Hogue, Marcus Powell en Katell Pleven.

Een actrice wil er graag weer wat jeugdiger uitzien. Een dokter doet onderzoek naar de hersenfunctie die het ouder worden bepaalt en vindt een serum om dat tegen te gaan. Helaas verandert de persoon die het inneemt ook in een monster. Een onderhoudende horrorfilm met knipoogjes naar SUNSET BOULEVARD. Ook bekend als REJUVENATRIX en JUVENATRIX.

Escape from Safehaven

1988 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van Brian Jones en James McCalmont. Met o.a. Rick Gianasi, William Beckwith, John Wittenbauer, Roy MacArthur en Molly O'Mara.

In de ruïnes van New York in de toekomst komt een gezin, dat gevlucht is, terecht in een misdaadvrije gemeenschap, die door rauwe relschoppers beheerst wordt. Een overmaat aan sadisme en perversiteit verpest deze potentieel goede actiefilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcus Powell op televisie komt.

Reageer