Don Selwyn

Acteur

Don Selwyn is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Duggan: Death in Paradise

1996 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Nieuw-Zeeland/Verenigde Staten 1996. Misdaad van Yvonne Mackay. Met o.a. Michele Amas, John Bach, Miranda Harcourt, Desmond Kelly en Michael Lawrence.

De overbekende kost over een uitgebluste, vermoeide detective (hier de man uit de titel), die er eigenlijk mee wil ophouden, maar tijdens een welverdiende vakantie tegen wil en dank toch betrokken wordt bij een moordzaak. Hij kan niet meer weigeren als een zeer goede vriend het tweede slachtoffer is. Geheel voorspelbaar brengt hij de zaak tot een oplossing. Aflevering, waarvan er dertien in een dozijn gaan - het is niet eens slecht gedaan, maar wie de film overslaat, mist absoluut niets.

Came a Hot Friday

1984 | Misdaad, Komedie

Nieuw-Zeeland 1984. Misdaad van Ian Mune. Met o.a. Peter Bland, Philip Gordon, Billy T. James, Michael Lawrence en Marcel Napier.

Een fraai stel oplichters weet in heel Nieuw Zeeland op allerlei paardenrenbanen de bookmakers een pootje te lichten totdat in een door godverlaten oord, Tainvia Junction, het geluk hen in de steek laat. Een onderhoudende, luchtige misdaadkomedie tegen de achtergrond van snelle auto's, mooie ongebonden meiden en de glitterwereld rond de drafsport. Ouderwets en plezierig, gesitueerd in 1949.

The Lost Tribe

1983 | Horror, Thriller

Nieuw-Zeeland 1983. Horror van John Laing. Met o.a. John Bach, Darien Takle, Don Selwyn, Martyn Sanderson en Ian Watkin.

Fans van Peter Weirs THE LAST WAVE wordt aanbevolen om deze concurrerende de film met een vergelijkbaar thema over de magische krachten van een imboorlingenstam te bekijken. Het verhaal over een wetenschapper, die op een Maori-begraafplaats verdwijnt, is niet zo beklemmend als dat van Weir, maar het goede spel en de algehele bedreigende stemming die over de film heerst zorgen ervoor dat het een goed produkt is.

Goodbye Pork Pie

1981 | Drama, Komedie

Nieuw-Zeeland 1981. Drama van Geoff Murphy. Met o.a. Kelly Johnson, Tony Barry, Claire Oberman, Shirley Gruar en Maggie Maxwell.

Drie jongelui (o.a. de tiener Johnson en de twee zo oude Barry) trekken in een gestolen 'Mini' dwars door Nieuw-Zeeland, achterna gezeten door de politie. Met alle drie loopt het min of meer slecht af. Een ongelofelijk melig werkje, dat in Nieuw- Zeeland evenwel een gigantisch kassucces was.

Vintage Murder

1977 | Mysterie

Nieuw-Zeeland/Verenigd Koninkrijk 1977. Mysterie van Brian McDuffie. Met o.a. George Baker, Glynis McNichol, Terry Cooper, Bill Johnson en S. Curly Delmonte.

Een toneelgezelschap gaat op tournee naar Nieuw Zeeland. Als een acteur wordt vermoord, zijn alle anderen verdacht. Een van de betere verhalen van Ngaio Marsh voor zijn inspecteur Alleyn. De tv-bewerking is een klassieke wie-is-de-moordenaar geworden. Dat deze film (expres?) is opgenomen met een knipoog is mooi meegenomen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Don Selwyn op televisie komt.

Reageer