Palau

Acteur

Palau is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Les belles de nuit

1952 | Komedie, Romantiek, Drama

Frankrijk/Italië 1952. Komedie van René Clair. Met o.a. Martine Carol, Gina Lollobrigida, Magali de Vendeuil, Marylin Buferd en Paolo Stoppa.

Een componist zonder succes droomt steeds weg in galante avonturen uit het verleden waarin de vrouwen uit zijn volksbuurt in andere gedaantes voorkomen. Die romances dreigen slecht voor hem af te lopen, maar bij het ontwaken heeft zich in werkelijkheid alles voor hem ten goede gekeerd. Deze elegante komedie laat droom en realiteit, heden en verleden, verrassend in elkaar overlopen, maar maakt de grote reputatie van destijds niet meer waar, door de al te passieve rol van Philipe wiens dromerige charme op den duur eentonig wordt.

Touche à tout

1935 | Komedie

Frankrijk 1935. Komedie van Jean Dréville. Met o.a. Fernand Gravey, Suzy Vernon, Colette Darfeuil, Palau en Jules Berry.

Een van de eerste speelfilms van deze filmer, die zich niet lang daarna zou ontpoppen als een zeer creatief vakman. Deze geschiedenis over een jonge middelbare school-frik, die plotseling een rijke erfgenaam blijkt te zijn en zich in een paleis aan de Côte d'Azur aan liefdadigheid gaat doen, gaat in de fout door telkens in herhalingen te vervallen. Ook het scenario, gemaakt door ene Roger Ferdinand, is weinig fantasierijk. De regie wordt evenwel gered door de redelijke acteurs, die min of meer extravagante personages neerzetten, terwijl - in tegenstelling tot wat men zou kunnen denken - de 'Côte' in zwartwit gefilmd nog heel aanlokkelijk is. De beelden zijn van L.H. Burel.

Le truc du Brésilien

1932 | Romantiek

Frankrijk 1932. Romantiek van Alberto Cavalcanti. Met o.a. Colette Darfeuil, Yvonne Garat, Germaine Sablon, Robert Arnoux en Mauricet.

Een romantische boulevardkomedie waarin een man, die nog steeds van zijn vrouw houdt, naar middelen zoekt om zich van zijn lastig geworden maitresse te ontdoen. Duidelijk door van Cavalcanti om den brode gemaakt, niettemin zorgvuldig gedaan waardoor het resultaat weliswaar pretentieloos maar toch onderhoudend is. Het scenario is van regisseur Cavalvanti en Paul Armont naar het gelijknamige blijspel dat hij met Nicolas Nanc ey had geschreven. Het camerawerk is van Georges Benoit en Jean-P. Goreaud. Mono.

Hortense a dit : 'Je m'en fous!'

1932 | Komedie

Frankrijk 1932. Komedie van Jean-Baptiste Derosne. Met o.a. Marcelle Praince, Mauricet, Suzanne Dantes en Palau.

Een bewerking van een grote onbekende, wiens naam in geen vrijwel geen enkele filmencyclopedie is terug te vinden, van een al even weinig bekende komedie van Georges Feydeau (1862-1921), die bijna nooit meer wordt opgevoerd. Gegeven de staat van de kopie (er ontbreken her en der scènes, of er is gewoon een filmrol weg), valt op te maken, dat er sprake is van een jonge, voor die tijd zeer 'moderne', die zich niet gedraagt zoals het hoort, zoals de ook al tamelijk aanstootgevende titel voor de conformistische gemeenschap van 1932, al aangeeft. De kijker begrijpt vanzelfsprekend geen snars van dit sterk beschadigde restant. Laten we het erbij houden te signaleren dat de film bestaat. Hij zal beslist succes hebben gehad, want deze komediespelers waren destijds min of meer beroemdheden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Palau op televisie komt.

Reageer