Javier Vidal

Acteur

Javier Vidal is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

La fièvre monte à El Pao

1992 | Romantiek, Avonturenfilm, Drama, Thriller

Spanje/Frankrijk/Zwitserland 1992. Romantiek van Manolo Matji en Manuel Matji. Met o.a. Etienne Chicot, Miguel Angel Landa, Javier Vidal, Eliseo Perera en William Mujica.

Venezuela in de jaren 1950. El Pao is de hoofdstad van het strafeiland Odeja. Hier regeert gouverneur Rojas (Landa) met ijzeren vuist. Vasquez (Malet), zijn secretaris, ijvert voor verbetering van de levensomstandigheden van de voornamelijk politieke gevangenen. Hij wordt door zijn baas belast met het bewaken van zijn mooie vrouw, Ines (Adriani), waarvan hij vermoedt dat ze een verhouding heeft met een Kolonel (Vidal). De spanning stijgt in de strafkolonie. Inspiratieloze remake van de film van Luis Buñuel uit 1959. Malet is een zwak substituut voor Gérard Philipe en ook ditmaal werkte Frédéric Fajardie het scenario, gebaseerd op een roman van Henri Castillou, amper uit. Beklemmende fotografie van Rafael Salvatore.

La Otra ilusión

1988 | Experimenteel, Drama

Venezuela 1988. Experimenteel van Roque Wambrano. Met o.a. Julie Restifo, Javier Vidal en Luz Urdaneta.

Een muzikant en zijn vrouw, een schilderes, zijn bang voor het leven. Saai, existentialistisch melodrama dat niets nieuws toevoegt aan dit zo subtiele genre. Het script werd door de maker zelf geschreven.

Más allá del silencio

1987 | Misdaad

Venezuela 1987. Misdaad van César Bolivar. Met o.a. Jean Carlos Simancas, Javier Vidal en Julie Restifo.

Een doofstomme jongen doet ondanks zichzelf mee aan een diefstal. Een enigszins sadistische politieagent achtervolgt de jongen terwijl hij op een school leert te communiceren en een meisje ontmoet waar hij verliefd op wordt. Curieuze politiefilm met verschillende door elkaar lopende plots, waarin Jean Carlos Simancas een goede rol neerzet.

Homicidio culposo

1984 | Thriller

Venezuela 1984. Thriller van César Bolivar. Met o.a. Elba Escobar, Jean Carlos Simancas, Javier Vidal en Julie Restifo.

De wederwaardigheden van een politieagent die een onderzoek instelt naar de doodsoorzaak van een toneelspeler die z.g. door een ongeval dodelijk gewond raakte tijdens de voorstelling. Een bescheiden, maar achtenswaardige poging om een Venezulaanse thriller te maken. Scenario, fotografie en montage waren in handen van de regisseur zelf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Javier Vidal op televisie komt.

Reageer