Julissa

Acteur

Julissa is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

Piernas cruzadas

1983 | Komedie, Musical

Spanje/Mexico 1983. Komedie van Rafael Villaseñor. Met o.a. María José Cantudo, Julissa, Alfredo Landa en Eduardo de la Peña.

Een flamenco-artieste vliegt naar Mexico om daar op te treden, terwijl haar dubbelgangster daar van huis wegloopt. Het oudste verhaal ter wereld dat slechter werd gerealiseerd dan ooit.

Oficio de tinieblas

1980 | Drama

Mexico 1980. Drama van Archibaldo Burns. Met o.a. Enrique Lizalde, Julissa, Manuel Ojeda en Mónica Miguel.

De revolutie van een aantal indianen die de uitbuiting door de landeigenaren beu zijn. Gebaseerd op een roman van Rosario Castellanos; door de slechte regie is het niet makkelijk de boodschap te ontdekken. De film werd om politieke redenen in Mexico verboden.

The Fear Chamber

1971 |

1971. Juan Ibanez en Jack Hill. Met o.a. Carlos East, Julissa, Isela Vega en Boris Karloff.

De revolutie van een aantal indianen die de uitbuiting door de landeigenaren beu zijn. Gebaseerd op een roman van Rosario Castellanos; door de slechte regie is het niet makkelijk de boodschap te ontdekken. De film werd om politieke redenen in Mexico verboden.

House of Evil

1971 | Horror

Verenigde Staten/Mexico 1971. Horror van Juan Ibanez en Jack Hill. Met o.a. Boris Karloff, Julissa, Andres Garcia, Angel Espinosa en Beatriz Baz.

Het oude verhaaltje over erfgenamen die [KA1]e[KA1]en voor [KA1]e[KA1]en het loodje leggen, dit maal met een krankzinnige componist (Karloff), het oude huis waarin hij woont, moorddadig speelgoed en een orgelmelodie die de dood aankondigt. Eén van de vier films die Karloff in 1968 aan één stuk maakte en die zijn laatste filmwerk vormen. De genoemde vier films zijn allemaal slecht, maar deze spant toch de kroon. Ook bekend als DANCE OF DEATH.

Snake People

1970 | Horror

Mexico/Verenigde Staten 1970. Horror van Juan Ibanez en Jack Hill. Met o.a. Boris Karloff, Juliassa, Charles East, Ralph Bertrand en Tongolele.

Een politieman probeert een onderzoek uit te voeren naar een eiland waar voodoo, LSD en slangaanbidding welig tieren. Deze bespottelijke horrorfilm behoort tot de laatste vier films die Karloff maakte (de opnamen vonden plaats in 1968) en is zonde van zijn talent. Jhon Ibanez is het pseudoniem van Juan Ibanez en Jack Hill, terwijl Charles East het pseudoniem is van Carlos East. Originele titel ISLE OF THE SNAKE PEOPLE.

La Camara del terror

1968 | Horror

Mexico 1968. Horror van Juan Ibanez en Jack Hill. Met o.a. Boris Karloff, Julissa, Carlos East, Isela Vega en Santanon.

Een van Karloffs laatste films (en niet bepaald een van zijn beste) handelt over een vriendelijke geleerde die experimenteert met 'levend steen'. Zijn assistenten hebben het bedenkelijke plan opgevat om hiermee de wereld te veroveren. Ook bekend als THE FEAR CHAMBER en TORTURE ZONE.

Los Caifanes

1967 | Drama

Mexico 1967. Drama van Juan Ibañez. Met o.a. Julissa, Enrique Alvarez Félix, Sergio Jiménez en Oscar Chávez.

Op een nacht wordt een groep jongens uit de onderste laag van de bevolking geconfronteerd met een bende van haar eigen leeftijd. Deze bestaat echter uit miljonairszoontjes. Een zeer middelmatige film met typische Mexicaanse gebreken.

Pedro Páramo

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Carlos Velo. Met o.a. John Gavin, Ignacio López Tarso, Pilar Pellicer en Julissa.

Na de dood van zijn moeder gaat een man op zoek naar zijn vader. Geleidelijk komt hij er achter dat zijn vader een tiran is die een 'imperium' heeft opgebouwd door meisjes te verleiden en de grond van boeren in te pikken. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Juan Rolfo. Ondanks de goede plot en de goede bedoelingen is de film nogal stijf, onpersoonlijk en ontoegankelijk worden.

Juego peligroso

1966 | Komedie

Mexico/Brazilië 1966. Komedie van Arturo Ripstein. Met o.a. Silvia Pinal, Milton Rodríguez, Julissa en Leonardo Villar.

Gebaseerd op twee verhalen: het ene vol zwarte humor en het andere is satirisch. Het script is van Gabriel García Márquez. Deze tweede film van Ripstein werd niet zo goed ontvangen door de critici en het publiek.

El mundo loco de los jóvenes

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van José María Fernández Unsaín. Met o.a. César Costa, Julissa, Julián Pastor en Renata Seydel.

Belevenissen, vreugde en verdriet van een groep jongeren. De debuutfilm van de Argentijn Fernández Unsaín. Wat een grappige en vrije film had moeten zijn, werd onevenwichtig en geforceerd.

Tirando a gol

1965 | Sportfilm

Mexico 1965. Sportfilm van Icaro Cisneros. Met o.a. Lola Beltrán, David Reynoso, Julissa en Fernando Luján.

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar dankzij hun kinderen, die elk in een ander voetbalteam spelen. Ondanks het feit dat ze fan zijn van verschillende teams worden ze verliefd op elkaar. Flauw script, slechte regie en zwak acteren. Het debuut van Cisneros.

Sí quiero

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Rodolfo de Anda, Julissa, Fanny Cano en Andrés Soler.

Het huwelijk van een pas getrouwd stel loopt gevaar door het succes van de vrouw. Gebaseerd op een toneelstuk van de Spaanse schrijver Alfonso Paso, onverteerbaar zoals al zijn stukken en nog slecht verfilmd ook.

Que hombre tan sin embargo

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Julián Soler. Met o.a. 'Piporro', Julissa, Enrique Rambal en Lucy Gallardo.

Een bijna geruïneerde familie wordt bezocht door een mysterieuze zwerver die op onverklaarbare wijze hun financiële problemen oplost. Veel flauwe grappen van de komiek Piporro.

Nosotros los jóvenes

1965 | Komedie, Musical

Mexico 1965. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Julissa, Enrique Lizalde, Elizabeth Campbell en José Gálvez.

Een jongen wordt verliefd op een Amerikaans meisje, maar de vader van de jongen probeert deze liefde op alle mogelijke manieren te dwarsbomen. Een komische musical met melodramatische inslag.

Nacidos para cantar

1965 | Komedie, Musical

Mexico/Argentinië 1965. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Enrique Guzmán, Julissa, Violeta Rivas en Chucho Salinas.

Een jongen doet zich, op diens verzoek, voor als een bekende Argentijnse zanger. De zaak wordt ingewikkelder wanneer de vriendin van de zanger verschijnt en de jongen verliefd wordt op een ander meisje. Een onverdraaglijke muzikale komedie.

El robo al tren correo

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Chano Urueta. Met o.a. Noé Murayama, Julissa en Berta Moss.

De boekhouder van een spoorwegstation overvalt een sneltrein samen met een bende veedieven en beschuldigt vervolgens een vreemdeling ervan. Dan vermoordt hij de andere treinrovers, zodat hij de buit niet hoeft te delen. Een redelijke western. De maker heeft ongetwijfeld Edwin S. Porters [KL]The Great Train Robbery[KLE] gezien, de eerste (korte) western.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julissa op televisie komt.

Reageer