Karel Smyczek

Regisseur, Acteur

Karel Smyczek is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Lotrando a Zubejda

1997 | Familiefilm, Fantasy, Musical, Drama

Bulgarije/Tsjechië/Frankrijk 1997. Familiefilm van Karel Smyczek en Karel Smyczek. Met o.a. Pavel Zednícek, Arnost Goldflam, Ladislav Gerendás, Jaroslav Sypal en Josef Karlík.

Een oude Boheemse roversaanvoerder zorgt ervoor dat zijn zoon Lotrando een goede opvoeding krijgt in een klooster. Op zijn sterfbed wil hij dat Lotrando zijn werk overneemt, maar Lotrando bakt er echter niets van. Ergens ver weg in het Oosten trekt een Sultan zichzelf de haren uit zijn hoofd: zijn dochter, Zubedja, lijdt al heel lang aan een mysterieuze ziekte. Hij heeft gehoord dat in Bohemen goede artsen zijn

Proc?

1987 | Drama

Servië en Montenegro 1987. Drama van Karel Smyczek. Met o.a. Jiri Langmajer, Jan Potemesil, Pavlina Mourkova, Martin Dejdar en Pavel Zvaric.

Opgewonden voetbalfans terroriseren tijdens een treinreis van 600 km de passagiers en het wagonpersoneel. De politie staat machteloos en krijgt pas na aankomst in het stadion de situatie weer onder controle. De hooligans moeten voor de rechter verschijnen. Een antwoord op de vraag waarom zij zich zo gedragen wordt niet gegeven, een probleem waarmee de maatschappij nog steeds kampt. Een film, die het niet zo zeer van het spel moet hebben, maar wel van de boodschap, of nog nauwkeuriger het gebrek daaraan. Scenario van Radek John en de regisseur. Jaroslav Brabec maakte de opnamen.

Krajina s nábytkem

1987 | Komedie

Servië en Montenegro 1987. Komedie van Karel Smyczek. Met o.a. Vladimír Javorský, Yvetta Kornová, Petr Čepek, Evald Schorm en Michal Suchánek.

In deze tragikomedie is Zdenek twintig jaar. Hij is een conservatoriumstudent die besluit het kind op te voeden van een meisje dat hij op vakantie heeft ontmoet, ook al weet hij dat hij niet de vader is. Op het conservatorium zakt hij, maar hij blijft het nog vier jaar proberen. Als het meisje tenslotte trouwt wil ze haar kind terug, maar Zdenek weigert. De film van de jonge regisseur Smyczek is duidelijk geënt op KRAMER VS KRAMER, maar mist helaas psychologische geloofwaardigheid. Milan Lezák bwerkte de roman van Zdenék Rozenbaum tot scenario.

Bila holubice

1960 | Drama

Servië en Montenegro 1960. Drama van Frantisek Vlacil. Met o.a. Katerina Irmanovova, Hens Peter Reinicke, Karel Smyczek en Vjaceslav Irmanov.

Een duif wordt te zamen met duizenden andere gelost en moet naar haar nest ergens aan de Baltische Zee; de duif verdwaalt en wordt in Praag door een verlamd jongetje neergeschoten. Een kunstenaar verzorgt haar, sluit vriendschap met het jongetje en leert hem lopen. Poëtische film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karel Smyczek op televisie komt.

Reageer