Nigel Bluck

Cameraman

Nigel Bluck is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Son of a Gun

2014 | Actiefilm, Thriller, Misdaad

Australië 2014. Actiefilm van Julius Avery. Met o.a. Ewan McGregor, Brenton Thwaites, Alicia Vikander en Damon Herriman.

Degelijke thriller over de negentienjarige kruimeldief JR (Thwaites), die in een Australische gevangenis gerekruteerd wordt door 's lands gevaarlijkste bankrover (McGregor). In ruil voor bescherming helpt hij zijn nieuwe mentor op spectaculaire wijze ontsnappen, waarna de twee gezamenlijk een gedurfde goudroof plannen. Het rauwe realisme van het eerste half uur is fantastisch, maar maakt geleidelijk plaats voor een gezapig, dertien-in-een-dozijnplot over verraad onder criminelen, inclusief zouteloze romance tussen JR en de vriendin van de baas (Vikander).

The Tree

2010 | Drama

Australië/Frankrijk/Duitsland/Italië 2010. Drama van Julie Bertucelli. Met o.a. Charlotte Gainsbourg, Morgana Davies, Marton Csokas, Christian Byers en Tom Russell.

Na de dood van haar vader meent de achtjarige Simone hem te 'horen' in de majestueuze vijgenboom naast het huis. Liefst zit ze bovenin tussen de takken te luisteren, tot schrik van haar rouwende moeder. In Queensland Australië opgenomen familiedrama werkt dankzij het solide acteerwerk van de kleine Davies, en Gainsbourg als de weduwe die groot ontzag heeft voor de enorme boom maar er ook in meerdere opzichten hinder van ondervindt. Naar het boek Our Father Who Art in the Tree van Judy Pascoe.

The Home Song Stories

2007 | Drama

Australië/Singapore 2007. Drama van Tony Ayres. Met o.a. Joan Chen, Qi Yuwu, Joel Lok en Irene Chen.

Chinese zangeres emigreert van Hong Kong naar Australië. Ze kan daar moeilijk wennen. Drama van Tony Ayres

Niwemang

2006 | Drama, Muziek

Iran/Irak/Oostenrijk/Frankrijk 2006. Drama van Bahman Ghobadi. Met o.a. Ismail Ghaffari, Golshifteh Farahani en Hedye Tehrani.

Een bejaarde Koerdische muzikant reist vanuit Iran met een bus vol zonen naar een muziekfestival in Irak. De reis verloopt allesbehalve voorspoedig. Na loodzware films als Turtles Can Fly presenteert Koerdische Iraniër Ghobadi de tragiek van zijn landloze volk ditmaal met een zwartkomisch randje. Half Moon werd gemaakt in het kader van een Mozartfestival en bevat de nodige verwijzingen naar de componist en diens werk. Dat maakt het verhaal wat gekunsteld en onnavolgbaar, maar wie zich eraan overgeeft kan zich verliezen in prachtig gefilmde, dromerige taferelen.

Stickmen

2001 | Misdaad, Komedie

Nieuw-Zeeland 2001. Misdaad van Hamish Rothwell. Met o.a. Robbie Magasiva, Paolo Rotondo, Scott Wills en Anne Nordhaus.

Jack (Magasiva), Thomas (Rotondo) en Wayne (Wills) vinden zichzelf de beste poolspelers van de kroeg in Wellington, Nieuw-Zeeland waar ze altijd rondhangen. Dus doen ze mee aan een toernooi waar een flinke som geld te winnen is, al is de organisator een lokale misdaadbaas met een zeer hardhandige reputatie. Vlotte sport/misdaadfilm van voormalig reclamefilmer Rothwell, met prima pool-scènes, af en toe een stevige pot seks, sterke, maffe bijrollen en sympathieke, maar ruwgebolsterde ('There are two types of women, Sluts and Bitches. A Slut sleeps with everyone. A Bitch sleeps with everyone but you.') hoofdpersonen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nigel Bluck op televisie komt.

Reageer