Herman Bing: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

Dumbo

1941 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1941. Animatie van Ben Sharpsteen, Norman Ferguson en Samuel Armstrong. Met o.a. Candy Candido, Edward Brophy, Billy Bletcher, Herman Bing en James Baskett.

'Straight from heaven up above, here is a baby for you to love', spreekt de ooievaar als hij babyolifantje Dumbo aflevert bij circusolifant Mrs. Jumbo. Profetische woorden, want het - spoiler alert! - vliegende olifantje werd al snel Amerika’s meest geliefde Disneyknuffel. Immers, niets is meer opbeurend dan een dreumes met een afwijking (enorme oren) die dezelfde afwijking als zijn grootste kracht aanboort. Daarnaast spreekt Dumbo geen enkel woord, waardoor de kijker vrijuit kan projecteren. Hoogtepunt is de beroemde ‘roze olifanten-hallucinatie’, een smetje is de nogal racistische portrettering van de – overigens zeer sympathieke - kraaien.

Bitter Sweet

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, George Sanders, Felix Bressart en Lynne Carver.

Je moet niet op het plot van deze film letten, maar genieten van Noel Cowards liedjes in deze overdadig gefilmde operette. De kostelijke Herman Bing zorgt voor de grappigste scène als winkelier die Nelson en Jeanette inhuurt om zijn dochter muzieklessen te geven. Reeds in 1933 werd een Engelse versie van dit verhaal gemaakt.

Sweethearts

1938 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1938. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Frank Morgan, Florence Rice en Ray Bolger.

Eddy en MacDonald zijn zes jaar getrouwd en voeren net zo lang dezelfde show op te Broadway. Ze willen eens iets anders en Hollywood lonkt. Uit angst hen te verliezen laat hun producer Morgan, geholpen door Auer, het gerucht circuleren dat zijn nieuwe show geïnspireerd is door de ontrouw van Eddy. Het komt tot een breuk tussen beiden. Kleurrijke en spectaculaire muzikale komedie naar de operette van Victor Herbert met beide acteurs op het hoogtepunt van hun kunnen. Er werden nog enkele bijkomende songs geschreven door Bob Wright en Chet Forrest. Muzikale leiding had Herbert Stothard. Het scenario van Dorothy Parker en Alan Campbell is gebaseerd op het libretto van Fred de Gresac, Harry B. en Robert B. Smith en werd veel te lang uitgesponnen. Cameraman Oliver T. Marsh sleepte een Oscar in de wacht voor zijn kleurenfotografie.

Paradise for Three

1938 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Drama van Edward Buzzell. Met o.a. Frank Morgan, Robert Young, Mary Astor, Edna May Oliver en Florence Rice.

Een vreemd verhaal over een Amerikaans zakenman die zich onder het Duitse volk begeeft om hun wijze van leven te leren kennen. De goede rolbezetting steunt het redelijke scenario van George Oppenheimer en Harry Ruskin naar de roman Drei Männer im Schnee van Erich Kästner. Het camerawerk is van Leonard Smith.

Four's a Crowd

1938 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Komedie van Michael Curtiz. Met o.a. Errol Flynn, Rosalind Russell, Patric Knowles, Hugh Herbert en Walter Connolly.

Om haar krant van de ondergang te redden, haalt journaliste Jean Christy de ontslagen chefredacteur en charmeur Robert Lansford weer terug. Al snel gaat het echter mis als Lansford de verloofde van zijn baas verleidt. Luchtige romance waarin iedereen van iedereen houdt. Deze gewone komedie is weer eens een verandering voor Flynn die bewijst het genre goed te beheersen.

Bluebeard's Eighth Wife

1938 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1938. Komedie van Ernst Lubitsch. Met o.a. Claudette Colbert, Gary Cooper, David Niven, Edward Everett Horton en Elizabeth Patterson.

Kort voor haar huwelijk, ontdekt Colbert dat haar toekomstige, Cooper, al zeven keer eerder getrouwd was. Toch zet ze de plechtigheid door, alleen maar om zo snel mogelijk te scheiden en een flinke alimentatie te eisen. Haar enige zorg is te verhinderen dat 's nachts aan de huwelijkse plichten moet worden voldaan. Leuke screwball-comedy die echter net niet ver genoeg gaat. Het typische gevoel voor humor van Lubitsch wordt ondermijnd door het ongeloofwaardige operette-scenario van Billy Wilder en Charles Bracket. Zij baseerden zich op een toneelstuk van Alfred Savoir, dat eerder al in 1923 verfilmd werd. Het vuur tussen de twee hoofdvertolkers zorgt toch nog voor enkele hoogtepunten, maar dat is te weinig voor al het talent dat voor deze film werd opgetrommeld. Leo Tover stond achter de camera.

Maytime

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, John Barrymore, Herman Bing en Rafaela Ottiano.

Een van de beste films van het zingend duo, ondanks de zwaarwichtigheid en een door merg en been gaande operasc[KA2]ene tegen het einde. Een prachtige verfilming van een eenvoudig verhaal: een operadiva en een berooide zanger verliefd in Parijs, maar haar echtgenoot en mentor (Barrymore) komt tussenbeide. Tot de liedjes behoren 'Will You Remember' en 'Sweetheart'.

Every Day's A Holiday

1937 | Misdaad

Verenigde Staten 1937. Misdaad van A. Edward Sutherland. Met o.a. Mae West, Edmund Lowe, Charles Butterworth, Charles Winninger en Walter Catlett.

Mae verkoopt Herman Bing Brooklyn Brigde en daarom wordt zij door politie-inspecteur Lowe uit New York verbannen. Ze keert echter terug om de schurkachtige politiechef Nolan te helpen ontmaskeren. Vrolijke decors van rond 1890 in dit zich snel voltrekkende Mae West-verhaal. Naar een idee van Jo Swerling. Camerawerk van Karl Struss.

Champagne Waltz

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van Edward Sutherland en A. Edward Sutherland. Met o.a. Gladys Swarthout, Fred MacMurray, Jack Oakie, Herman Bing en Vivienne Osborne.

Superlichtgewicht musical over de rivaliteit tussen een danspaleis van de Weense Wals en een Amerikaanse jazzband die naast elkaar zitten. Het wordt hoe langer hoe flauwer als film zich voortploegt. Swarthout die eigenlijk in de opera thuishoort zit ook nog eens opgezadeld met middelmatige liedjes. Oakie's komieke gedrag is een welkome verademing.

That Girl from Paris

1936 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1936. Musical van Leigh Jason. Met o.a. Lily Pons, Jack Oakie, Gene Raymond, Herman Bing en Mischa Auer.

Een frisse Ponsproduktie, waarin zij een huwelijk in Europa ontvlucht en naar de VS gaat. Melodieuze liedjes en prima bijrollen. De film is een remake van STREET GIRL, en werd hierna nog weer opnieuw gemaakt als FOUR JACKS AND A JILL.

Adventure in Manhattan

1936 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1936. Komedie van Edward Ludwig. Met o.a. Jean Arthur, Joel McCrea, Reginald Owen, Thomas Mitchell en Herman Bing.

Bizarre combinatie van komedie en melodrama met spelers die geplande bankoverval in de war sturen. Niet altijd geslaagd, maar wel interessant.

Every Night at Eight

1935 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1935. Romantiek van Raoul Walsh. Met o.a. George Raft, Alice Faye, Frances Langford, Patsy Kelly en Herman Bing.

Weinig memorabel niemendalletje, waarin Faye, Langford en Kelly zich samen met bandleider Raft een weg naar de roem zingen. Liedjes van Dorothy Fields en Jimmy McHigh, waaronder 'I Feel a Song Comin' On' en 'I'm in the Mood for Love'

When Strangers Meet

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van William Christy. Met o.a. Richard Cromwell, Arlene Judge, Julie Haydon, Herman Bing en Barbara Weeks.

Een romantische film met de bekende thema's, gebaseerd op het verhaal The Way van Zona Gale. Vooral aardig door de leuke bezetting.

The Mighty Barnum

1934 | Avonturenfilm, Biografie

Verenigde Staten 1934. Avonturenfilm van Walter Lang. Met o.a. Wallace Beery, Adolphe Menjou, Virginia Bruce, Rochelle Hudson en Janet Beecher.

Een fantasierijke biografie van de wereldvermaarde showman, met Menjou als zijn weerbarstige compagnon Bailey. Meer Beery dan Barnum.

The Merry Widow

1934 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1934. Muziek van Ernst Lubitsch. Met o.a. Maurice Chevalier, Jeanette MacDonald, Una Merkel, Edward Everett Horton en George Barbier.

Een kostbare, verrukkelijke verfilming van de operette van Lehar - met charme - typerend voor Lubitsch en een uitgelezen rolbezetting. De aanstekelijke muziek is nog altijd eerste klasse. Scenario van Ernest Vajda en Samson Raphaelson. Camerawerk van Oliver T. Marsh. Hertiteld: THE LADY DANCES.

Hide-Out

1934 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1934. Drama van W.S. Van Dyke. Met o.a. Robert Montgomery, Maureen O'Sullivan, Edward Arnold, Elizabeth Patterson en Mickey Rooney.

Een gewonde afperser vindt een onderkomen bij een boerenfamilie en wordt haast gedwongen zijn leven te beteren als hij daar gezelligheid en liefde ondervindt. Regisseur Van Dyke scoorde met deze film. Frances Goodrich en Albert Hackett (schrijvers van o.m. The Diary of Anne Frank) maakten het scenario. Goed gespeeld.

Crimson Romance

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van David Howard. Met o.a. Ben Lyon, Sari Maritza, Erich von Stroheim, Hardie Albright en James Bush.

Provocerend verhaal over de impulsieve Amerikaanse testpiloot Lyon, wiens Duitse vriend voordat Amerika bij WO I betrokken werd terugkeert naar zijn vaderland. Hij sluit zich aan bij zijn vriend in het Duitse leger en raakt in conflict met een sadistische commandant (uiteraard gespeeld door Von Stroheim)

The Bowery

1933 | Drama, Western

Verenigde Staten 1933. Drama van Raoul Walsh. Met o.a. Wallace Beery, George Raft, Jackie Cooper, Fay Wray en Pert Kelton.

Raft speelt Steve Brodie, Beery een beruchte kroegeigenaar en de jonge Cooper zijn geweten in dit roerige verhaal over de Newyorkse Bowery in de vrolijke negentiger jaren. Pert Kelton is schitterend als Beery's kroegzangeresje.

College Coach

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van William A. Wellman. Met o.a. Dick Powell, Ann Dvorak, Pat O'Brien, Hugh Herbert en Herman Bing.

Een vlotlopend verhaal over meedogenloze rugby-trainer O'Brien, zijn verwaarloosde vrouw Dvorak, sterspeler Powell die ook van scheikunde houdt. Kijk uit naar John Wayne in een heel klein rolletje.

Jewel Robbery

1932 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1932. Misdaad van William Dieterle. Met o.a. William Powell, Kay Francis, Hardie Albright, C. Henry Gordon en Helen Vinson.

Barones Teri (Francis) krijgt van haar man een dure ring afgezet met briljanten, die ze net gekocht hebben bij de Weense juwelier Holl[KA3]ander (Kohlmar). Op dat moment overvalt een gentleman-boef (Powell) de zaak en de verwende barones zit zonder haar kostbare kleinood. In het holst van de nacht dringt de boef door tot haar slaapkamer en bezorgt haar de ring terug. Een onstuimige relatie is het gevolg. Heerlijk gespeeld en snel ontrollend escapisme. Een werkje uit Dieterle's vroege Amerikaanse periode nadat hij in Duitsland een grote naam had gemaakt als acteur en regisseur van zwijgende films. Erwin Gelsey bwerkte het toneelstuk van Ladislaus Fodor tot filmscenario. Het camerawerk is van Robert Kurrle.

Flesh

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van John Ford. Met o.a. Wallace Beery, Karen Morley, Ricardo Cortez, Jean Hersholt en Herman Bing.

Beery in de huid van een Duits worstelkampioen wordt verliefd op Morley, maar die heeft een duister verleden en een relatie met een onbetrouwbare Cortez. Ongewoon en melodramatisch John Ford- drama flopte op alle fronten. Naar een roman van Edmund Goulding, door Leonard Praskin, Moss Hart en Edgar Allen Woolf tot scenario bewerkt. Camerawerk van Arthur Edeson.

The Guardsman

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van Sidney Franklin. Met o.a. Alfred Lunt, Lynn Fontanne, Roland Young, Zasu Pitts en Maude Eburne.

De enige film waarin Lunt de hoofdrol speelt, een charmante tour-de-force gebaseerd op Molnars komedie over een jaloerse echtgenoot die de trouw van zijn vrouw test. Opnieuw verfilmd onder de titel THE CHOCOLATE SOLDIER en LILY IN LOVE.