Sergei Sergejevitsj Prokofjev

Componist

Sergei Sergejevitsj Prokofjev is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Dvadtsat shest dney iz zhizni Dostoyevskogo

1980 | Biografie, Romantiek

SU 1980. Biografie van Alexander Zarkkhi. Met o.a. Anatoliy Solonitsyn, Evgenia Simonova en Eva Szykulsk.

Deze film bestrijkt een korte, maar dramatische periode uit het leven van de Russische schrijver F.M. Dostojevski (1821-81), gespeeld door Solonitsyn. Het emotionele drama toont hem op momenten van verwarring en verbijstering. De dood van zijn vrouw, de begrafenis van zijn geliefde broer, de breuk met Appolinaria Suslova, die hij aanbad en zijn verschrikkelijke financi[KA3]ele problemen. Hoofdrol Solonitsyn kreeg een gedeelde Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn (samen met Jack Lemmon voor zijn rol in TRIBUTE van Bob Clark). Het scenario is van Pavel Finn en Vladimir Vladimirov. Het camerawerk is van Vladimir Kusakova. Amerikaanse titel: TWENTY-SIX DAYS IN THE LIFE OF DOSTOYEVSKI.

Ivan Grozny 2

1958 | Historische film, Drama

SU 1958. Historische film van Sergei M. Eisenstein. Met o.a. Nikolai Tsjerkassov, Serafima Birman, Pavel Kadochnikov, Andrej Abrikosov en Mikhail Nazvanov.

In dit tweede deel, De opstand der Bojaren, verdwijnen de massascènes naar de achtergrond en wordt het drama van Rusland het treurspel van de autocratische tsaar. Door deze wending, een soort dieptepsychologische benadering van Ivans karakter, werd de film beschouwd als kritiek op Stalin en hoewel reeds in 1945 gereedgekomen, vond de eerste vertoning pas in 1958 plaats (vijf jaar na Stalins dood). De laatste scènes - het feest in het Kremlin - zijn in kleur (zwart, rood, goud en een beetje blauw), maar dat is niet in alle kopieën overgenomen. Evenals het eerste deel een magistraal werkstuk en als laatste film van Eisenstein een bekroning op zijn filmcarrière. De camera werd bemand door Andrej Moskvin en Edouard Tissé en het scenario is van Eisenstein. Gefilmd werd in de studio's van Alma-Ata en Moskou.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sergei Sergejevitsj Prokofjev op televisie komt.

Reageer