Alec Mills: regie en camera.
Er zijn 8 films gevonden.

The Point Men

2001 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Luxemburg 2001. Actiefilm van John Glen. Met o.a. Christopher Lambert, Kerry Fox, Vincent Regan, Cal Macaninch en Nicolas De Pruyssenaere.

Catherine Cookson's The Rag Nymph

1997 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van David Wheatley. Met o.a. Perdita Weeks, Honeysuckle Weeks, Val McLane, Alec Newman en Neil Daglish.

Na een verkrachtingspoging keert Millie terug naar huis en ze gebruikt haar kookkunsten om Aggie's 'voddenwinkel' in een bloeiende bakkerij om te toveren. Aggie gelooft in een relatie tussen Millie en Bernard Thompson, maar Ben staat hier niet achter en jaloezie en frustratie verpesten de sfeer in het huis. Wanneer een ruzie met Ben haar terug in de greep van de wrede Boswell brengt, zet Ben alles op alles om haar te redden

Christopher Columbus: The Discovery

1992 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Spanje 1992. Avonturenfilm van John Glen. Met o.a. Georges Corraface, Marlon Brando, Tom Selleck, Rachel Ward en Robert Davi.

De jonge Columbus (Corraface) moet lang zeuren bij Ferdinand (Selleck) en Isabella (Ward) voor hij eindelijk op ontdekkingsreis mag, en mogelijk krijgt hij alleen toestemming omdat de koningin een oogje op hem heeft en de koning jaloers wordt. Voor hij vertrekt moet hij ook nog op audiëntie bij de gevreesde inquisiteur Torquemada, gespeeld door een Brando die duidelijk meer aan zijn bankrekening denkt dan aan z'n personage. De film kabbelt voort tot de verrassende ontknoping: de held ontdekt Amerika!

Aces: Iron Eagle III

1992 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1992. Avonturenfilm van John Glen. Met o.a. Louis Gossett jr, Rachel McLish, Paul Freeman, Horst Buchholz en Christopher Cazenove.

Omdat de Amerikaanse regering piloot Gossett, Jr. niet wil helpen in de strijd tegen een drugskeizer uit Peru, recruteert hij krasse veteranen uit WO II en samen verslaan ze de snoodaard; ze bevrijden bodybuildster (en meervoudige Miss Olympia) McLish, de zuster van een vermoorde kameraad van Gossett. Domme actiefilm met clichépersonages, die Iron Eagle-fans zeker zal behagen. McLish - hier in haar debuut -heeft moeite met de tekstregels, maar leert wellicht het vak om het tot een soort Action Woman te brengen.

Dead Sleep

1990 | Thriller

Australië​/​​Verenigde Staten 1990. Thriller van Alec Mills. Met o.a. Linda Blair, Tony Bonner, Andrew Booth, Christine Amor en Suzie MacKenzie.

Goed opgebouwde, spannende film met verpleegster Blair in een ziekenhuis waar geëxperimenteerd wordt met electronische slaapverwekking, een vorm van een hele diepe verdoving. Ze merkt echter algauw dat de dokter die de afdeling leidt, enigszins gestoord is en er vreemde ideeën op na houdt. Als een patiënt sterft, tracht ze de autoriteiten in te schakelen met als enig gevolg dat ze zelf in levensgevaar komt. Michael Rymer's scenario in de vorm van een stijlvolle suspense-film is een regelrechte aanklacht is tegen het onaantastbare gezag van medici, die niet schromen het ziekenhuispersoneel hun falen te laten camoufleren. Cameraman John Stokes doet wonderen met binnenhuis-fotografie en de muziek van Brian May bezorgt je de nodige huiveringen. Geen hoogvlieger wel een boeiende variatie op een bekend thema. Naar een waar gebeurd medisch schandaal in Australië en Blair komt goed over.

Blood Moon

1990 | Horror

Australië 1990. Horror van Alec Mills. Met o.a. Leon Lissek, Christine Amor, Ian Williams, Helen Thomson en Craig Cronin.

Op een katholieke kostschool voor meisjes verdwijnt een leerling. Men neemt aan dat ze met haar vriend weggelopen is, maar in werkelijkheid werden beiden op afschuwelijke wijze omgebracht in het bos achter de school. Zoals later blijkt zwerft er een maniak rond die als moordwapen een wurgkoord van prikkeldraad gebruikt. Een fraai ogend rilwerkje dat echter niets anders is dan een kielzogvaarder van FRIDAY THE 13TH, ook al heeft scenarist Robert Brennan moeite gedaan om het verhaal wat meer diepgang te geven en worden de slachtpartijen minder sadistisch in beeld gebracht. Wat de film voornamelijk mist is een goeie suspense. Er zijn te veel nevenintriges die onuitgewerkt blijven. Verzorgde fotografie van John Stokes. Genre-specialist Brian May zorgde voor een ijzingwekkende score.

Licence to Kill

1989 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1989. Actiefilm van John Glen. Met o.a. Timothy Dalton, Carey Lowell, Robert Davi, Talisa Soto en Anthony Zerbe.

Na The Living Daylights keerde Dalton nog eenmaal terug als James Bond. Niet om de wereld te redden maar om op bloedige wijze zijn vriend te wreken. Bonds bazen vinden zo'n privé-actie maar niks. De schurk van dienst, drugshandelaar Sanchez (Davi) is behoorlijk akelig en er zijn Bond-girls en haaien. De ongewoon harde toon van deze literair getrouwe Bond viel echter niet bij iedereen in goede aarde en de film was commercieel geen groot succes. Het zou nog zes jaar duren voordat de volgende Bond-film, Goldeneye, werd gemaakt. Wel met een aardig bijrolletje voor een piepjonge Benicio Del Toro.

The Living Daylights

1987 | Actiefilm, Thriller, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1987. Actiefilm van John Glen. Met o.a. Timothy Dalton, Maryam d'Abo, Jeroen Krabbé, Joe Don Baker en John Rhys-Davies.

Na lang zoeken werd er dan toch nog een opvolger voor Roger Moore gevonden: de Shakespeare-acteur Timothy Dalton, die als kersverse 007 direct goed van start ging in een van de leukste Bond-films van regisseur John Glen. Bond is, na alle gekkigheid uit de Moore-periode, een stuk serieuzer geworden, lijkt meer op het personage van zijn bedenker Ian Fleming. Iets te lang, op het eind moeten vooral de special effects de vaart er een beetje in houden. Jeroen Krabbé speelt een KGB-officier die van twee walletjes (Oost en West) blijkt te eten. Na The Living Daylights keerde Dalton nog éénmaal terug als James Bond in License to Kill.