Juan De Landa

Acteur

Juan De Landa is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ossessione

1942 | Drama, Film noir, Experimenteel

Italië 1942. Drama van Luchino Visconti. Met o.a. Massimo Girotti, Clara Calamai, Elio Marcuzzo, Juan De Landa en Dhia Christiani.

Een werkloze man begint een verhouding met de jongere vrouw van de eigenaar van een herberg. De moord op de echtgenoot lijkt succesvol gemaskeerd als een ongeluk, tot een chanteur opduikt. Visconti`s debuutfilm was het officiële begin van het neo- realisme door de situering van de handeling in de (onder het fascisme opmerkelijk kritisch bekeken) sociale realiteit. De film was geïnspireerd - door de oorlog noodzakelijk zonder bronvermelding - op het boek The Postman Always Rings Twice van James Cain (dat door Tay Garnett met Lana Turner en John Garfield onder dezelfde titel werd verfilmd en als film in 1946 in de V.S. in première ging). Ondanks de veranderingen en aanpassingen weet de film de sfeer van morsige broeierigheid beter te treffen dan andere verfilmingen (1981), meer naar de letter van de roman. Het niet doen van concessies aan glamour of romantiek maakt de film niet altijd aangenaam om naar te kijken, maar hoogst fascinerend.

Il peccato di Regelia Sanchez

1940 | Drama

Italië 1940. Drama van Carlo Borghesio. Met o.a. Gemana Montero en Juan De Landa.

Rogelia is getrouwd met een gewelddadige en jaloerse man. Knap lastig als je ook nog verliefd bent op een dokter. Deze gruwelijke draak volgt het gewone, voorspelbare patroon: gevechten, doden, schuldgevoelens en een wel erg makkelijk slot.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Juan De Landa op televisie komt.

Reageer