Aurora Bautista is acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

El polizón de Ulises

1987 |

Spanje 1987. Javier Aguirre. Met o.a. Ana Mariscal, Aurora Bautista en Imperio Argentina.

El Polizón del Ulises

1987 | Familiefilm

Spanje 1987. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Imperio Argentina, Aurora Bautista, Ana Mariscal en Rogelio Ibañez.

Drie ongetrouwde zusters vinden op een dag een baby. Ze voeden het kind op, totdat een vluchteling ermee bevriend raakt waardoor alles ingewikkeld wordt. In deze film brengt de omstreden Aguirre drie oude sterren van de Spaanse cinema bij elkaar, met als enig resultaat een saaie, smakeloze en onuitstaanbare film.

Extramuros

1985 | Historische film

Spanje 1985. Historische film van Miguel Picazo. Met o.a. Carmen Maura, Mercedes Sampietro, Aurora Bautista, Assumpta Serna en Antonio Ferrandis.

Onsamenhangende intriges in een Spaans klooster aan het eind van de regeringsperiode van Philips II. Een acceptabele film, hoewel niet alle mogelijkheden die de opzet biedt goed uitgewerkt zijn. De dure rolbezetting werd gecompleteerd door Antonio Ferrandis, Manuel Alexandre en Conrado San Martín.

El Mirón

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van José Ramón Larraz. Met o.a. Héctor Alterio, Alexandra Bastedo, Carlos Ballesteros en Aurora Bautista.

Een perverse gehuwde man schept er genoegen in zijn vrouw te zien vrijen met andere mannen. Een leuk thema, waaruit J.R. Larraz helaas bij lange na niet alles heeft gehaald wat er in zat.

Los Pasajeros

1975 | Mysterie

Spanje 1975. Mysterie van José Antonio Barrero. Met o.a. Aurora Bautista, Paul Naschy, Eva León, Henry Gregor en Loretta Tovar.

Een stel lifters wordt door een vreemde aristocraat opgepikt. Een vreemd en onuitstaanbaar allegorisch-surrealistisch knoeiwerk.

Una Vela para el diablo

1973 | Horror, Thriller

Spanje 1973. Horror van Eugenio Martín. Met o.a. Judy Geeson, Aurora Bautista, Esperanza Roy, Vic Winner en Lone Fleming.

Twee zussen menen zich als goedgelovige katholieken te gedragen wanneer ze te schaars geklede hotelgasten naar een andere wereld helpen. Een goede horrorfilm, al zijn de close-ups zo nu en dan schokkend. De film geeft op overtuigende wijze aan waartoe godsdienstwaanzin kan leiden. Het einde is helaas iets langdradig. Ook bekend als A CANDLE FOR THE DEVIL.

Nightmare Hotel

1970 |

1970. Eugenio Martín. Met o.a. Victor Alcazar, Esperanza Roy, Aurora Bautista en Judy Geeson.

Twee zussen menen zich als goedgelovige katholieken te gedragen wanneer ze te schaars geklede hotelgasten naar een andere wereld helpen. Een goede horrorfilm, al zijn de close-ups zo nu en dan schokkend. De film geeft op overtuigende wijze aan waartoe godsdienstwaanzin kan leiden. Het einde is helaas iets langdradig. Ook bekend als A CANDLE FOR THE DEVIL.

Pepa doncel

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Luis Lucia. Met o.a. Aurora Bautista, Juan Luis Galiardo, Maribel Martín en Mercedes Vecino.

Een voormalige prostituée, die nu een keurige weduwe is geworden, wil verhinderen dat een van haar voormalige minaars haar dochter verleidt. Een belachelijke film, geïnspireerd op een werk van Jacinto Benavente.

El derecho de nacer

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Tito Davison. Met o.a. Aurora Bautista, Julio Alemán, Fernando Soler en Maricruz Olivier.

Een arts probeert een ongehuwde moeder ervan te overtuigen dat ze geen abortus moet plegen. Dan vertelt ze hem haar tragische levensverhaal. De tweede bewerking van de roman van Felix. B. Caignet. Men probeerde de film wat meer cachet te geven met een Spaanse actrice in de hoofdrol en grotere lengte dan gebruikelijk, maar het is toch een slecht melodrama geworden.

La Tía Tula

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Miguel Picazo. Met o.a. Aurora Bautista, Carlos Estrada, Enriqueta Carballeira en Laly Soldevila.

Het dagelijks leven van een oude vrijster in de provincie. De verfilming van de beroemde gelijknamige roman van Miguel de Unamuno. Een klassieker van de Spaanse cinema, ondanks een grote dosis gekunsteldheid.

Teresa de Jesús

1962 | Biografie

Spanje 1962. Biografie van Juan de Orduña. Met o.a. Aurora Bautista, Eugenia Zuffoli, José Bódalo en Roberto Camardiel.

De levensgeschiedenis van de latere heilige Theresia van Jesus. De ondergang van de historische films in de tijd van Franco, hier samengaand met het religieuze genre dat destijds in de mode was.

Hay alguien detrás de la puerta

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van Tulio Demichelli. Met o.a. Aurora Bautista, Arturo de Córdoba, Manuel Alexandre en María Dolores Pradera.

Twee bevriende echtparen installeren zich op een veelbezocht strand waar al spoedig een van de echtgenoten de vrouw van de ander probeert te verleiden. Een oninteressante film.

Sonatas

1959 | Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1959. Avonturenfilm van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Francisco Rabal, María Félix, Aurora Bautista, Fernando Rey en Carlos Casaravilla.

Rond het midden van de negentiende eeuw beleeft de markies van Bradomín een avontuurtje met een zieke vrouw. Als gevolg van een politieke samenzwering moet de markies naar Mexico emigreren, hij neemt zijn geliefde mee op zijn reis. Gebaseerd op twee van de Sonatas van Valle-Inclán. Deze film had niet het succes dat hij verdiende op grond van de perfecte technische afwerking. Fantastisch camerwerk van Cecilio Paniagua en Gabriel Figueroa.

Il marito

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Nanni Loy en Gianni Puccini. Met o.a. Alberto Sordi, Aurora Bautista, Carlo Ninchi en Luigi Tosi.

Een redelijk goede komedie met goed spel. Bouwondernemer Alberto (Sordi) staat er financieel slecht voor, zelfs tijdens de economische bloei in Italië in de jaren 1950-1960. Zijn financiële problemen kunnen opgelost worden door een rijke weduwe, maar zijn jaloerse en zeurende vrouw verpest alles. Zijn bemoeizuchtige schoonmoeder zorgt ervoor dat hij zijn huwelijk redt. Sordi op zijn best vooral in de scènes waarin hij in zichzelf praat, en waarop hij zich op zijn manier onweerstaanbaar uitdrukt. Er bestaat ook een met behulp van de computer ingekleurde versie, die op de tv wordt vertoond.

Condenados

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Aurora Bautista, Carlos Lemos, José Suárez en Félix Fernández.

Een boerin wordt geholpen door een jongeman die heimelijk verliefd op haar is en die niet weet dat haar man op het punt staat uit de gevangenis te worden vrijgelaten. Een spannend liefdesdrama met een zekere cinematografische kracht.

La Gata

1955 | Drama

Spanje 1955. Drama van Margarita Alexandre. Met o.a. Rafael Torrecilla, Aurora Bautista, Jorge Mistral en José Nieto.

Een betoverende vrouw heeft twee aanbidders. Een melodrama zonder enig belang dat op de persoonlijkheid van de hoofdrolspeelster geschreven is.

Agustina de Aragón

1950 | Biografie, Historische film

Spanje 1950. Biografie van Juan de Orduña. Met o.a. Aurora Bautista, Manuel Luna, Virgilio Teixeira en Fernando Rey.

Dit is een herverfilming van de klassieke Spaanse zwijgende film met dezelfde naam. Hij werd gemaakt na het succes van LOCURA DE AMOR, met dezelfde producente, regisseur en hoofdrolspeler. Het werd een enorm succes.

Locura de amor

1948 | Historische film, Drama

Spanje 1948. Historische film van Juan de Orduña. Met o.a. Aurora Bautista, Fernando Rey, Sara Montiel en Jorge Mistral.

In de middeleeuwen weigert de weduwe van Philips de Schone zich bij de dood van haar man neer te leggen. Een opgezwollen en bombastische film, die echter een reusachtig succes in het toenmalige Spanje behaalde en een keur van imitaties opriep.