Hannes Wegener

1980 Acteur

Hannes Wegener (1980) is acteur.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

The Same Sky

2017 | Drama, Thriller

2017. Drama van Paula Milne. Met o.a. Tom Schilling, Sofia Helin, Friederike Becht, Ben Becker en Jörg Schüttauf.

Offline - Das Leben ist kein Bonuslevel

2016 | Avonturenfilm, Komedie

Duitsland 2016. Avonturenfilm van Florian Schnell. Met o.a. Moritz Jahn, Mala Emde, David Schütter, Hannes Wegener en Ugur Ekeroglu.

Fanatieke gamer Jan (Jahn) wil deelnemen aan een groot online toernooi wanneer hij tot zijn ontzetting ontdekt dat niet alleen zijn wachtwoord, maar zijn volledige digitale identiteit is gestolen. Om deze terug te krijgen moet hij de echte wereld in. Daar stuit hij op wilde meid Karo (Emde), die in hetzelfde schuitje zit. Regisseur Schnell pretendeert met zijn avonturenfilm voor adolescenten niet meer dan een spannend verhaal te vertellen, al zit de 'boodschap' natuurlijk in de filmtitel. Enige milde spot over het gamerwereldje ontbreekt gelukkig niet en de visuele effecten zijn effectief. Bekroond op Cinekid 2016.

Olli in der Unterwelt

1994 | Familiefilm, Actiefilm

Duitsland 1994. Familiefilm van Jürgen Brauer. Met o.a. Arno Wyzniewski, Winfried Glatzeder, Marion Wolf, Hannes Wegener en Natascha Hockwin.

Op weg voor een vakantie bij zijn moeder wordt de dertienjarige Oliver Kunze (Wyzniewski) aangevallen door enkele leeftijdsgenoten. Hij vlucht en ontwaakt wat later in een oud metrostel onder de grond. Hij werd bewusteloos gevonden door de oude bewaker van het stel, Robinson (Wegener), die al dertig jaar onder de grond woont. In het labyrint van gangen ontmoet Olli twee jongerenbendes, vooral bestaande uit kinderen uit gescheiden huwelijken. Terug in open lucht vragen twee ongure types hem uit over de oude gangen waar iets waardevols verborgen moet zijn. Wat later snuffelen de twee rond in de onderaardse gangen en ontdekken wat ze zoeken: het prachtig onderhouden metrostel, maar Robinson is niet bereid om dit zomaar af te geven. Hij wordt gekneveld en wat later wordt ook Olli gevangen genomen. Naïeve, maar spannend gemaakte kinderfilm, die jonge kijkertjes zeker aan het scherm gekluisterd zal houden. Wegener zet een goede rol neer, maar de andere volwassenen schmieren ergerlijk, terwijl niet alle kinderen op aanvaardbaar niveau acteren. Klaus-Dieter Remus schreef het scenario dat de aandacht vooral vestigt op het trieste lot van kinderen van gescheiden ouders. Achter de camera nam regisseur Brauer zelf plaats.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hannes Wegener op televisie komt.

Reageer