Graham Cutts

Regisseur

Graham Cutts is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Aren't Men Beasts?

1937 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1937. Komedie van Graham Cutts. Met o.a. Robertson Hare, Alfred Drayton, June Clyde, Billy Milton en Judy Kelly.

Een doorsnee Britse klucht over een tandarts die zich voordoet als zijn tante om een eind te maken aan de manipulaties die een huwelijk van zijn zoon in de weg staan.

Oh, Daddy!

1935 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Austin Melford en Graham Cutts. Met o.a. Leslie Henson, Frances Day, J. Robertson Hare, Barry Mackay en Marie Lohr.

Het bestuur van de Vereniging voor het Behoud van de Goede Zeden uit Dullhampton (!) moet voor de jaarvergadering naar Birmingham. Als ze na afloop huiswaarts keren, blijkt de laatste trein net vertrokken te zijn en zit er niets anders op dan de nacht in Birmingham door te brengen. Iedereen reageert op zijn eigen manier, maar voorzitter Lord Pye (Henson) en secretaris Rupert Boddy (Hare) zien hun kans schoon om de bloemetjes eens flink buiten te zetten. Het duurt niet lang of ze bevinden zich in het compromitterende gezelschap van de fivrole Benita de Lys (Day). Typisch Britse humor uit lang vervlogen tijden. Ouderen die zich de hoofdrollen nog goed kunnen herinneren, zullen hun hart ophalen. Day was meer dan een leuke losbol - ze kon ook nog heel aardig acteren. Het scenario is van Michael Powell.

Car of Dreams

1935 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Austin Melford en Graham Cutts. Met o.a. John Mills, Grete Mosheim, Robertson Hare, Norah Howard en Jack Hobbs.

Knappe erfgenaam Robert Miller (Mills) valt voor de mooie Vera Hart (Mosheim) en gaat in op een idioot voorstel van haar om zijn glanzende nieuwe karretje dat hij van zijn steenrijke pa (Lester) gekregen had, aan haar te `verkopen`. Hij stelt voor om haar chauffeur te worden. Een romance ontluikt. Vera is echter een arbeidster in vaders fabriek, waar muziekinstrumenten gebouwd worden, en vanwege het standsverschil behoort het paar eigenlijk niet met elkaar om te gaan. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, al wordt alles tijdelijk verknoeid door vaders secretaris, die hun geheim dreigt te verraden. Het scenario voor deze idiote muzikale komedie (vandaar de fabriek!) is van regisseur Melford, die met Richard Benson en Stafford Dickens de oorspronkelijke theatermusical van László Vadnay en Miklós Vitéz bewerkte. Al Goodhart, Al Hoffman en Maurice Sigler schreven extra liedjes die speciaal voor de Engelstalige filmversie bedoeld waren. De oorspronkelijke songs zijn van Mischa Spoliansky, die op de aftiteling vermeld staat als M. Spolianski. Het camerawerk is van Mutz Greenbaum. Toen al geen succes, maar nu zeer beslist niet.

The Sign of Four

1932 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1932. Mysterie van Graham Cutts en Rowland V. Lee. Met o.a. Ian Fleming, Miles Malleson, Isla Bevan, Jan Hunter en Ben Soutten.

Een Britse verfilming van een Sherlock Holmes-verhaal, uitgebracht in de VS. Een klassiek verhaal van Conan Doyle in een versie uit de vroege periode van de geluidsfilm.

Looking On the Bright Side

1932 | Muziek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1932. Muziek van Basil Dean en Graham Cutts. Met o.a. Gracie Fields, Richard Dolman, Julian Rose en Wyn Richmond.

Een musical met Gracie Fields. Zij speelt een manicure die het tot ster brengt. Daarmee herstelt zij de geschonden reputatie van haar minnaar, een songwriter. Een uitbundige en sentimentele film, die de fenomenale klim naar de top van Fields consolideerde.

The triumph of the rat

1926 | Zwijgende film

Verenigd Koninkrijk 1926. Zwijgende film van Graham Cutts. Met o.a. Isabel Jeans en Ivor Novello.

Een musical met Gracie Fields. Zij speelt een manicure die het tot ster brengt. Daarmee herstelt zij de geschonden reputatie van haar minnaar, een songwriter. Een uitbundige en sentimentele film, die de fenomenale klim naar de top van Fields consolideerde.

The Rat

1925 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1925. Drama van Graham Cutts. Met o.a. Ivor Novello, Mae Marsh, Isobel Jeans, Robert Scholtz en James Lindsay.

Veel ouderwetse dramatiek in deze zwijgende film. Rat woont samen met Odille, maar heeft volop avontuurtjes, totdat hij verliefd wordt op een dame van stand, die wordt onderhouden door een heer die op zijn beurt weer verliefd is op Odille. Rat vermoordt de man, Odille neemt de schuld op zich en wordt vrijgesproken. Rat beseft dan van wie hij echt houdt. De sfeer van Parijs is verrassend goed getroffen. Hoofdrolspeler Novello schreef ook het scenario.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Graham Cutts op televisie komt.

Reageer